Výsledky vyhledávání

  1. 1.
    0573237 - ÚSMH 2024 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
    Houška, M. - Landfeld, A. - Novotná, P. - Strohalm, J. - Šupová, Monika - Suchý, Tomáš - Chlup, H. - Skočilas, J. - Štípek, J. - Žaloudková, Margit - Šulc, M.
    Properties of Bovine Collagen as Influenced by High-Pressure Processing.
    Polymers. Roč. 15, č. 11 (2023), č. článku 2472. E-ISSN 2073-4360
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA21-07851S
    Institucionální podpora: RVO:67985891
    Klíčová slova: bovine collagen * high-pressure processing * physical properties * structure properties
    Obor OECD: Thermodynamics
    Impakt faktor: 5, rok: 2022
    Způsob publikování: Open access
    https://doi.org/10.3390/polym15112472
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0343962
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    0573237 J Šupová Properties.pdf06.3 MBVydavatelský postprintpovolen
     
     
  2. 2.
    0570278 - ÚVGZ 2024 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
    Magner, M. - Thorová, K. - Župová, V. - Houška, M. - Švandová, I. - Novotná, P. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Soural, I. - Jílek, L.
    Sulforaphane Treatment in Children with Autism: A Prospective Randomized Double-Blind Study.
    Nutrients. Roč. 15, č. 3 (2023), č. článku 718. E-ISSN 2072-6643
    Grant CEP: GA MZe(CZ) QK1910264
    Výzkumná infrastruktura: CzeCOS IV - 90248
    Institucionální podpora: RVO:86652079
    Klíčová slova: autism * sulforaphane * children
    Obor OECD: Food and beverages
    Impakt faktor: 5.9, rok: 2022
    Způsob publikování: Open access
    https://www.mdpi.com/2072-6643/15/3/718
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0342054
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    Magner-2023-Sulforaphane-treatment-in-children-.pdf52.1 MBVydavatelský postprintpovolen
     
     
  3. 3.
    0569164 - ÚVGZ 2023 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
    Soural, I. - Šnurkovič, P. - Balík, J. - Houška, M. - Novotná, P. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Magner, M. - Híc, P. - Jílek, L. - Thorová, K.
    Čokoláda s obsahem sulforafanu.
    [Chocolate containing sulforaphane.]
    Výživa a potraviny. Roč. 2022, č. 6 (2022), s. 26-28. ISSN 1211-846X
    Grant CEP: GA MZe(CZ) QK1910264; GA MŠMT(CZ) EF16_019/0000797
    Institucionální podpora: RVO:86652079
    Klíčová slova: broccoli * chocolate * sulforaphane * sensory
    Obor OECD: Food and beverages
    Způsob publikování: Omezený přístup
    https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-6-2022/
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0340503
     
     
  4. 4.
    0563300 - ÚVGZ 2023 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
    Novotný, L. - Tříska, Jan - Novotná, P. - Houška, M.
    Protivirová ochrana s využitím složek zázvoru a brukvovité zeleniny.
    [Antiviral protection using ingredients of ginger and cruciferous vegetables.]
    Výživa a potraviny. Roč. 2022, č. 5 (2022), s. 15-20. ISSN 1211-846X
    Institucionální podpora: RVO:86652079
    Klíčová slova: ginger * 6-gingerol * 6-shogaol * sulforaphane * virus protection
    Obor OECD: Food and beverages
    Způsob publikování: Omezený přístup
    https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-5-2022/
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0335298
     
     
  5. 5.
    0546289 - ÚVGZ 2022 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
    Tříska, Jan - Balík, J. - Houska, M. - Novotná, P. - Magner, M. - Vrchotová, Naděžda - Híc, P. - Jílek, L. - Thorova, K. - Šnurkovič, P. - Soural, I.
    Factors Influencing Sulforaphane Content in Broccoli Sprouts and Subsequent Sulforaphane Extraction.
    Foods. Roč. 10, č. 8 (2021), č. článku 1927. E-ISSN 2304-8158
    Grant CEP: GA MZe(CZ) QK1910264; GA MŠMT(CZ) EF16_019/0000797
    Výzkumná infrastruktura: CzeCOS III - 90123
    Institucionální podpora: RVO:86652079
    Klíčová slova: glucosinolate * antioxidant * enzymes * growth * broccoli and radish sprouts * sulforaphane * myrosinase * extraction * epithiospecifier protein
    Obor OECD: Food and beverages
    Impakt faktor: 5.561, rok: 2021
    Způsob publikování: Open access
    https://www.mdpi.com/2304-8158/10/8/1927
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0322824
     
     
  6. 6.
    0479264 - ÚVGZ 2018 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Balík, J. - Híc, P. - Kulichová, J. - Novotná, P. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Strohalm, J. - Lefnerová, D. - Houška, M.
    Musts with Increased Lignan Content Through Addition of Lignan Extracts.
    Food and Bioprocess Technology. Roč. 10, č. 7 (2017), s. 1367-1373. ISSN 1935-5130. E-ISSN 1935-5149
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LO1415; GA MZe QJ1210258
    Výzkumná infrastruktura: CzeCOS II - 90061
    Institucionální podpora: RVO:67179843
    Klíčová slova: Enrichment of must * Lignans (HMR, CONI) * Antioxidant activity * Total polyphenol content
    Obor OECD: Food and beverages
    Impakt faktor: 2.998, rok: 2017
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0275262
     
     
  7. 7.
    0475296 - ÚOCHB 2018 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Kocourková, L. - Novotná, P. - Čujová, Sabína - Čeřovský, Václav - Urbanová, M. - Setnička, V.
    Conformational study of melectin and antapin antimicrobial peptides in model membrane environments.
    Spectrochimica Acta Part A-Molecular and Biomolecular Spectroscopy. Roč. 170, Jan 5 (2017), s. 247-255. ISSN 1386-1425. E-ISSN 1873-3557
    Institucionální podpora: RVO:61388963
    Klíčová slova: antimicrobial peptides * conformation * liposomes * model membranes * circular dichroism * infrared spectroscopy
    Obor OECD: Analytical chemistry
    Impakt faktor: 2.880, rok: 2017
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0272134
     
     
  8. 8.
    0465138 - ÚVGZ 2017 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Balík, J. - Híc, P. - Kulichová, J. - Novotná, P. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Strohalm, J. - Houška, M.
    Wines with Increased Lignan Content by the Addition of Lignan Extracts.
    Czech Journal of Food Sciences. Roč. 34, č. 5 (2016), s. 439-444. ISSN 1212-1800. E-ISSN 1805-9317
    Grant CEP: GA MZe QJ1210258
    Výzkumná infrastruktura: CzeCOS II - 90061
    Institucionální podpora: RVO:67179843
    Klíčová slova: enrichment of white and red wines * 7-hydroxymatairesinol * alpha-conidendrin * antioxidant activity * total polyphenol content * sensory evaluation
    Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
    Impakt faktor: 0.787, rok: 2016
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0263828
     
     
  9. 9.
    0464214 - ÚJF 2017 RIV DE eng J - Článek v odborném periodiku
    Landfeld, A. - Houska, M. - Skočilas, J. - Žitný, R. - Novotná, P. - Stangl, J. - Dostál, M. - Chvátil, David
    The effect of irradiation on rheological and electrical properties of collagen.
    Applied Rheology. Roč. 26, č. 4 (2016), s. 43775. ISSN 1430-6395. E-ISSN 1617-8106
    Institucionální podpora: RVO:61389005
    Klíčová slova: Bovine collagen * electrical conductivity * storage modulus * loss modulus * electron irradiation * crosslinking
    Kód oboru RIV: BG - Jaderná, atomová a mol. fyzika, urychlovače
    Impakt faktor: 1.222, rok: 2016
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0263196
     
     
  10. 10.
    0463448 - ÚOCHB 2017 RIV AT eng J - Článek v odborném periodiku
    Kocourková, L. - Novotná, P. - Šťovíčková-Habartová, L. - Čujová, Sabína - Čeřovský, Václav - Urbanová, M. - Setnička, V.
    Vibrational and electronic circular dichroism as powerful tools for the conformational analysis of cationic antimicrobial peptides.
    Monatshefte fur Chemie. Roč. 147, č. 8 (2016), s. 1439-1445. ISSN 0026-9247. E-ISSN 1434-4475
    Institucionální podpora: RVO:61388963
    Klíčová slova: conformation * circular dichroism * antimicrobial peptides * liposomes * infrared spectroscopy
    Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
    Impakt faktor: 1.282, rok: 2016
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0262641
     
     

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.