Výsledky vyhledávání

  1. 1.
    0479264 - ÚVGZ 2018 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Balík, J. - Híc, P. - Kulichová, J. - Novotná, P. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Strohalm, J. - Lefnerová, D. - Houška, M.
    Musts with Increased Lignan Content Through Addition of Lignan Extracts.
    Food and Bioprocess Technology. Roč. 10, č. 7 (2017), s. 1367-1373. ISSN 1935-5130. E-ISSN 1935-5149
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LO1415; GA MZe QJ1210258
    Výzkumná infrastruktura: CzeCOS II - 90061
    Institucionální podpora: RVO:67179843
    Klíčová slova: Enrichment of must * Lignans (HMR, CONI) * Antioxidant activity * Total polyphenol content
    Obor OECD: Food and beverages
    Impakt faktor: 2.998, rok: 2017
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0275262
     
     
  2. 2.
    0458426 - ÚVGZ 2017 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Tříska, Jan - Balík, J. - Strohalm, J. - Novotná, P. - Vrchotová, Naděžda - Lefnerová, D. - Landfeld, A. - Híc, P. - Tománková, E. - Veverka, J. - Houška, M.
    Influence of Technological Processes on Biologically Active Compounds of Produced Grapes Juices.
    Food and Bioprocess Technology. Roč. 9, č. 3 (2016), s. 421-429. ISSN 1935-5130. E-ISSN 1935-5149
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LO1415; GA MZe QJ1210258; GA MZe QI91B094
    Výzkumná infrastruktura: CzeCOS II - 90061
    Institucionální podpora: RVO:67179843
    Klíčová slova: Grapevine juices * Thermomaceration * Biologically active compounds * Antioxidative capacity * Total polyphenols * Antimutagenic activity
    Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
    Impakt faktor: 2.576, rok: 2016
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0258695
     
     
  3. 3.
    0444139 - ÚVGZ 2016 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Landfeld, A. - Tříska, Jan - Balík, J. - Strohalm, J. - Novotná, P. - Vrchotová, Naděžda - Totušek, J. - Lefnerová, D. - Híc, P. - Tománková, E. - Halama, R. - Houška, M.
    Influence of UV and Ozonised Water Treatment on Trans-resveratrol Content in Berry Skins and Juices of Franc and Green Veltliner Grapes.
    Czech Journal of Food Sciences. Roč. 33, č. 3 (2015), s. 267-276. ISSN 1212-1800. E-ISSN 1805-9317
    Grant CEP: GA MZe QI91B094
    Institucionální podpora: RVO:67179843
    Klíčová slova: grape juices * stilbens content * UV irradiation * ozonisation
    Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
    Impakt faktor: 0.728, rok: 2015
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0246712
     
     
  4. 4.
    0365060 - ÚVGZ 2012 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Totušek, J. - Tříska, Jan - Lefnerová, D. - Strohalm, J. - Vrchotová, Naděžda - Zendulka, O. - Průchová, J. - Chaloupková, J. - Novotná, P. - Houška, M.
    Contents of Sulforaphane and Total Isothiocyanates, Antimutagenic Activity, and Inhibition of Clastogenicity in Pulp Juices from Cruciferous Plants.
    Czech Journal of Food Sciences. Roč. 29, č. 5 (2011), s. 548-556. ISSN 1212-1800. E-ISSN 1805-9317
    Grant CEP: GA MZe QF3287
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z60870520
    Klíčová slova: cruciferous vegetables * juice * antimutagenic effects * sulforaphane * isothiocyanates
    Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
    Impakt faktor: 0.522, rok: 2011
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0200396
     
     
  5. 5.
    0328400 - ÚVGZ 2010 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Totušek, J. - Lefnerová, D. - Kyseláková, M. - Balík, J. - Veverka, J. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda
    Antimutagenic Acivity of Raw Materials and By- Products from Production of Grape Wines.
    [Antimutagenní aktivita surovin a vedlejších produktů při výrobě révových vín.]
    Czech Journal of Food Sciences. Roč. 26, special (2008), s. 55-59. ISSN 1212-1800. E-ISSN 1805-9317.
    [Quality of Moravian and Czech Wines and their Future. Lednice, 11.09.2008-12.09.2008]
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA525/06/1757
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z60870520
    Klíčová slova: wine * grape berries * polyphenolic compounds * antimutagenicity
    Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
    Impakt faktor: 0.472, rok: 2008
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0174724
     
     
  6. 6.
    0328381 - ÚVGZ 2011 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Balík, J. - Kyseláková, M. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Veverka, J. - Híc, P. - Totušek, J. - Lefnerová, D.
    The changes of selected phenolic substances in wine technology.
    Czech Journal of Food Sciences. Roč. 26, SI (2008), S3-S12. ISSN 1212-1800. E-ISSN 1805-9317.
    [Quality of Moravian and Czech Wines and their Future. Lednice, 11.09.2008-12.09.2008]
    Grant CEP: GA ČR GA525/06/1757
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z60870520
    Klíčová slova: polyphenols * piceid * resveratrol * caftaric acid * colour * antioxidative capacity
    Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
    Impakt faktor: 0.472, rok: 2008
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0174709
     
     
  7. 7.
    0328369 - ÚVGZ 2010 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Balík, J. - Kyseláková, M. - Vrchotová, Naděžda - Tříska, Jan - Kumšta, M. - Veverka, J. - Híc, P. - Totušek, J. - Lefnerová, D.
    Relations between Polyphenols Content and Antioxidative Activity in Vine Grapes and Leaves.
    [Vztahy mezi obsahem polyfenolů a antioxidační aktivitou hroznů a listů révy.]
    Czech Journal of Food Sciences. Roč. 26, special (2008), s. 25-35. ISSN 1212-1800. E-ISSN 1805-9317.
    [Quality of Moravian and Czech Wines and their Future. Lednice, 11.09.2008-12.09.2008]
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA525/06/1757
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z60870520
    Klíčová slova: vine grapes * vine leaves * stems * piceid * resveratrol * caftaric acid * catechin
    Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
    Impakt faktor: 0.472, rok: 2008
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0174699
     
     
  8. 8.
    0170721 - UEK-B 20033026 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
    Kyseláková, M. - Balík, J. - Veverka, J. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Totušek, J. - Lefnerová, D.
    Vliv maceračních postupů na obsah resveratrolu a celkovou jakost červených vín.
    [The influence of maceration methods on the content of resveratrol and total quality of red wines.]
    Vinařský obzor. Roč. 96, 7-8 (2003), s. 355-356. ISSN 1212-7884
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z6087904
    Klíčová slova: maceration method * resveratrol * red wine
    Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0067803
     
     
  9. 9.
    0170720 - UEK-B 20033025 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
    Kyseláková, M. - Balík, J. - Veverka, J. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Totušek, J. - Lefnerová, D.
    Resveratrol v červených vínech.
    [Resveratrol in red wines.]
    Vinařský obzor. Roč. 96, 7-8 (2003), s. 357-358. ISSN 1212-7884
    Grant CEP: GA MZe QD1155
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z6087904
    Klíčová slova: resveratrol * red wine
    Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0067802
     
     
  10. 10.
    0170669 - UEK-B 20020036 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
    Tříska, Jan - Totušek, J. - Heyberger, Aleš - Lefnerová, D.
    Kontinuální extrakce polyaromatických uhlovodíků z vody a hodnocení mutagenity extraktů Amesovým testem.
    [Continuous Extraction of Polyaromatic Hydrocarbons from Water and Assessement of the Extract Mutagenity by Ames test.]
    Vodní hospodářství. Roč. 52, č. 5 (2002), s. 123-126. ISSN 1211-0760
    Grant CEP: GA ČR GA104/99/1469
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z6087904
    Klíčová slova: continuous extraction * drinking water * PAHs
    Kód oboru RIV: DJ - Znečištění a kontrola vody
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0067752
     
     

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.