Výsledky vyhledávání
- 1.0444139 - ÚVGZ 2016 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
Landfeld, A. - Tříska, Jan - Balík, J. - Strohalm, J. - Novotná, P. - Vrchotová, Naděžda - Totušek, J. - Lefnerová, D. - Híc, P. - Tománková, E. - Halama, R. - Houška, M.
Influence of UV and Ozonised Water Treatment on Trans-resveratrol Content in Berry Skins and Juices of Franc and Green Veltliner Grapes.
Czech Journal of Food Sciences. Roč. 33, č. 3 (2015), s. 267-276. ISSN 1212-1800. E-ISSN 1805-9317
Grant CEP: GA MZe QI91B094
Institucionální podpora: RVO:67179843
Klíčová slova: grape juices * stilbens content * UV irradiation * ozonisation
Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
Impakt faktor: 0.728, rok: 2015
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0246712 - 2.0365060 - ÚVGZ 2012 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
Totušek, J. - Tříska, Jan - Lefnerová, D. - Strohalm, J. - Vrchotová, Naděžda - Zendulka, O. - Průchová, J. - Chaloupková, J. - Novotná, P. - Houška, M.
Contents of Sulforaphane and Total Isothiocyanates, Antimutagenic Activity, and Inhibition of Clastogenicity in Pulp Juices from Cruciferous Plants.
Czech Journal of Food Sciences. Roč. 29, č. 5 (2011), s. 548-556. ISSN 1212-1800. E-ISSN 1805-9317
Grant CEP: GA MZe QF3287
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z60870520
Klíčová slova: cruciferous vegetables * juice * antimutagenic effects * sulforaphane * isothiocyanates
Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
Impakt faktor: 0.522, rok: 2011
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0200396 - 3.0328400 - ÚVGZ 2010 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
Totušek, J. - Lefnerová, D. - Kyseláková, M. - Balík, J. - Veverka, J. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda
Antimutagenic Acivity of Raw Materials and By- Products from Production of Grape Wines.
[Antimutagenní aktivita surovin a vedlejších produktů při výrobě révových vín.]
Czech Journal of Food Sciences. Roč. 26, special (2008), s. 55-59. ISSN 1212-1800. E-ISSN 1805-9317.
[Quality of Moravian and Czech Wines and their Future. Lednice, 11.09.2008-12.09.2008]
Grant CEP: GA ČR(CZ) GA525/06/1757
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z60870520
Klíčová slova: wine * grape berries * polyphenolic compounds * antimutagenicity
Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
Impakt faktor: 0.472, rok: 2008
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0174724 - 4.0328381 - ÚVGZ 2011 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
Balík, J. - Kyseláková, M. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Veverka, J. - Híc, P. - Totušek, J. - Lefnerová, D.
The changes of selected phenolic substances in wine technology.
Czech Journal of Food Sciences. Roč. 26, SI (2008), S3-S12. ISSN 1212-1800. E-ISSN 1805-9317.
[Quality of Moravian and Czech Wines and their Future. Lednice, 11.09.2008-12.09.2008]
Grant CEP: GA ČR GA525/06/1757
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z60870520
Klíčová slova: polyphenols * piceid * resveratrol * caftaric acid * colour * antioxidative capacity
Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
Impakt faktor: 0.472, rok: 2008
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0174709 - 5.0328369 - ÚVGZ 2010 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
Balík, J. - Kyseláková, M. - Vrchotová, Naděžda - Tříska, Jan - Kumšta, M. - Veverka, J. - Híc, P. - Totušek, J. - Lefnerová, D.
Relations between Polyphenols Content and Antioxidative Activity in Vine Grapes and Leaves.
[Vztahy mezi obsahem polyfenolů a antioxidační aktivitou hroznů a listů révy.]
Czech Journal of Food Sciences. Roč. 26, special (2008), s. 25-35. ISSN 1212-1800. E-ISSN 1805-9317.
[Quality of Moravian and Czech Wines and their Future. Lednice, 11.09.2008-12.09.2008]
Grant CEP: GA ČR(CZ) GA525/06/1757
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z60870520
Klíčová slova: vine grapes * vine leaves * stems * piceid * resveratrol * caftaric acid * catechin
Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
Impakt faktor: 0.472, rok: 2008
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0174699 - 6.0170721 - UEK-B 20033026 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
Kyseláková, M. - Balík, J. - Veverka, J. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Totušek, J. - Lefnerová, D.
Vliv maceračních postupů na obsah resveratrolu a celkovou jakost červených vín.
[The influence of maceration methods on the content of resveratrol and total quality of red wines.]
Vinařský obzor. Roč. 96, 7-8 (2003), s. 355-356. ISSN 1212-7884
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z6087904
Klíčová slova: maceration method * resveratrol * red wine
Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0067803 - 7.0170720 - UEK-B 20033025 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
Kyseláková, M. - Balík, J. - Veverka, J. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Totušek, J. - Lefnerová, D.
Resveratrol v červených vínech.
[Resveratrol in red wines.]
Vinařský obzor. Roč. 96, 7-8 (2003), s. 357-358. ISSN 1212-7884
Grant CEP: GA MZe QD1155
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z6087904
Klíčová slova: resveratrol * red wine
Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0067802 - 8.0170669 - UEK-B 20020036 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
Tříska, Jan - Totušek, J. - Heyberger, Aleš - Lefnerová, D.
Kontinuální extrakce polyaromatických uhlovodíků z vody a hodnocení mutagenity extraktů Amesovým testem.
[Continuous Extraction of Polyaromatic Hydrocarbons from Water and Assessement of the Extract Mutagenity by Ames test.]
Vodní hospodářství. Roč. 52, č. 5 (2002), s. 123-126. ISSN 1211-0760
Grant CEP: GA ČR GA104/99/1469
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z6087904
Klíčová slova: continuous extraction * drinking water * PAHs
Kód oboru RIV: DJ - Znečištění a kontrola vody
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0067752 - 9.0170658 - UEK-B 20020024 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
Vrchotová, Naděžda - Kužel, S. - Tříska, Jan - Kolář, L. - Totušek, J.
Extrakce a analýza fenolických látek z třapatky nachové (Echinacea purpurea (L.) Moench).
[Extraction and Analysis of Phenolic Compounds of Echinacea purpurea (L.) Moench.]
Chemické listy. Roč. 96, č. 7 (2002), s. 636-639. ISSN 0009-2770. E-ISSN 1213-7103
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z6087904
Klíčová slova: Echinacea * caftaric acid * cichoric acid
Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
Impakt faktor: 0.336, rok: 2002
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0067741 - 10.0081718 - ÚVGZ 2007 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
Houška, M. - Strohalm, J. - Totušek, J. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Gabrovská, D. - Otová, B. - Gresová, P.
Food safety issues of high pressure processed fruit/vegetable juices.
[Vliv vysokotlakého ošetření na uchovávání ovocno/zeleninových šťáv.]
High Pressure Research. Roč. 27, č. 1 (2007), s. 157-162. ISSN 0895-7959. E-ISSN 1477-2299
Grant CEP: GA MZe QF3287
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z60870520
Klíčová slova: Vegetable juices * High pressure processing * Food safety * Anti-mutagenic activity
Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
Impakt faktor: 0.840, rok: 2007
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0145501