Výsledky vyhledávání

  1. 1.
    0506536 - MBÚ 2020 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Olšovská, J. - Matoulková, D. - Felsberg, Jürgen - Jelínková, Markéta - Dušek, M. - Čejka, P. - Štěrba, K.
    Analysis of Century Old Beer - Chemical, Sensorial and Genetic Profile of 100-Year-Old Beer.
    Kvasný průmysl. Roč. 62, 11-12 (2016), s. 326-334. ISSN 0023-5830
    Institucionální podpora: RVO:61388971
    Klíčová slova: century-old beer * sensory analysis * carbonyl compounds
    Obor OECD: Microbiology
    Způsob publikování: Open access
    https://kvasnyprumysl.cz/artkey/kpr-201611-0001_analyza_stoleteho_piva_-_chemicky_senzoricky_a_geneticky_profil_100_let_stareho_piva.php
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0297764
     
     
  2. 2.
    0474898 - MBÚ 2018 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Olšovská, J. - Matoulková, D. - Dušek, M. - Felsberg, Jürgen - Jelínková, Markéta - Čejka, P. - Štěrba, K.
    Analysis of 100-Year-Old Beer Originated from the Czech Republic.
    Journal of Agricultural and Food Chemistry. Roč. 65, č. 16 (2017), s. 3342-3351. ISSN 0021-8561. E-ISSN 1520-5118
    Institucionální podpora: RVO:61388971
    Klíčová slova: beer aging * carbonyl compounds * transformation of isohumulones
    Obor OECD: Microbiology
    Impakt faktor: 3.412, rok: 2017
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0271810
     
     
  3. 3.
    0444556 - MBÚ 2016 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Kopecká, J. - Němec, M. - Matoulková, D. - Čejka, P. - Jelínková, Markéta - Felsberg, Jürgen - Sigler, Karel
    Effect of Growth Conditions on Flocculation and Cell Surface Hydrophobicity of Brewing Yeast.
    Journal of the American Society of Brewing Chemists. Roč. 73, č. 2 (2015), s. 143-150. ISSN 0361-0470. E-ISSN 1943-7854
    Institucionální podpora: RVO:61388971
    Klíčová slova: Ale and lager yeast * Cell surface hydrophobicity * FLO genes
    Kód oboru RIV: EI - Biotechnologie a bionika
    Impakt faktor: 0.492, rok: 2015
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0247064
     
     
  4. 4.
    0433293 - MBÚ 2015 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Olšovská, J. - Čejka, P. - Sigler, Karel - Hönigová, V.
    The Phenomenon of Czech Beer: a review.
    Czech Journal of Food Sciences. Roč. 32, č. 4 (2014), s. 309-319. ISSN 1212-1800. E-ISSN 1805-9317
    Institucionální podpora: RVO:61388971
    Klíčová slova: Czech beer * chemical profile * sensorial profile
    Kód oboru RIV: EE - Mikrobiologie, virologie
    Impakt faktor: 0.675, rok: 2014
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0237596
     
     
  5. 5.
    0423073 - MBÚ 2014 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Olšovská, J. - Kameník, Zdeněk - Čejka, P. - Jurková, M. - Mikyška, A.
    Ultra-high-performance liquid chromatography profiling method for chemical screening of proanthocyanidins in Czech hops.
    Talanta. Roč. 116, NOV (2013), s. 919-926. ISSN 0039-9140. E-ISSN 1873-3573
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) EE2.3.30.0003
    Institucionální podpora: RVO:61388971
    Klíčová slova: Flavan-3-ol * Catechin * Hops
    Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
    Impakt faktor: 3.511, rok: 2013
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0229153
     
     
  6. 6.
    0341687 - ÚIACH 2011 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
    Jurková, M. - Kellner, V. - Čulík, J. - Horák, T. - Čejka, P. - Karásek, Pavel
    Analýza polyfenolů v pivovarských surovinách s využitím PSE (Pressurized Solvent Extraction) – tlakové extrakce rozpouštědlem a metodou HPLC s CoulArray detekcí.
    [Analysis of polyphenols in brewing raw materials by PSE (Pressurized Solvent Extraction) and by HPLC method with CoulArray detection.]
    Kvasný průmysl. Roč. 56, č. 1 (2010), s. 18-23. ISSN 0023-5830
    Grant CEP: GA ČR GA203/05/2106; GA ČR GA203/07/0886
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40310501
    Klíčová slova: polyphenols * pressurized solvent extraction (PSE) * CoulArray detector
    Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0184592
     
     
  7. 7.
    0331871 - ÚIACH 2010 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
    Čulík, J. - Jurková, M. - Horák, T. - Čejka, P. - Kellner, V. - Dvořák, J. - Karásek, Pavel - Roth, Michal
    Extraction of bitter acids from hops and hop products using pressurized solvent extraction (PSE).
    [Kapalinová extrakce hořkých kyselin z chmele a chmelových produktů za zvýšeného tlaku.]
    Journal of the Institute of Brewing. Roč. 115, č. 3 (2009), s. 220-225. ISSN 0046-9750. E-ISSN 2050-0416
    Grant CEP: GA ČR GA203/08/1536; GA MŠMT 1M0570
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40310501
    Klíčová slova: hops * bitter acids * pressurized solvent extraction
    Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
    Impakt faktor: 1.000, rok: 2009
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0177272
     
     
  8. 8.
    0162525 - UIACH-O 20033088 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
    Čulík, J. - Horák, T. - Kellner, V. - Jurková, M. - Čejka, P. - Karásek, Pavel - Varaďová-Ostrá, Elena
    Superkritická extrakce kapalin - novinka v pivovarské analytice.
    [Direct continuous SFE of liquid samples A novel method in beer analysis.]
    Kvasný průmysl. Roč. 49, č. 9 (2003), s. 254-255. ISSN 0023-5830.
    [Pivovarsko-sladařské dny /20./. Frýdek-Místek, 09.10.2003-10.10.2003]
    Grant CEP: GA ČR GA203/02/0023
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z4031919
    Klíčová slova: beer * direct SFE
    Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0059834
     
     
  9. 9.
    0042015 - ÚIACH 2007 RIV CZ cze, eng J - Článek v odborném periodiku
    Čulík, J. - Horák, T. - Čejka, P. - Jurková, M. - Kellner, V. - Karásek, Pavel - Ostrá, Elena V.
    Superkritická extrakce kapalin – nová progresivní metoda v pivovarské analytice. Část II. - Možnosti uplatnění superkritické extrakce kapalin při analýze senzoricky aktivních látek v pivě.
    [Supercritical fluid extraction – new progressive method in brewing analytics. Part II. – The options of utilizing supercritical fluid extraction to analyze sensory active substances in beer.]
    Kvasný průmysl. Roč. 52, č. 5 (2006), s. 142-147. ISSN 0023-5830.
    [Pivovarsko-sladařský seminář /32./. Plzeň, 13.10.2004-14.10.2004]
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40310501
    Klíčová slova: supercritical fluid extraction * SFE of liquids * sensory active substances
    Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0135336
     
     
  10. 10.
    0042014 - ÚIACH 2007 RIV CZ cze, eng J - Článek v odborném periodiku
    Čulík, J. - Horák, T. - Čejka, P. - Jurková, M. - Kellner, V. - Karásek, Pavel - Ostrá, Elena V.
    Superkritická extrakce kapalin – nová progresivní metoda v pivovarské analytice. Část I. – Teoretické základy superkritické extrakce kapalin a příklady jejího využití.
    [Supercritical fluid extraction – new progressive method in brewing analytics. Part I. - Theoretical principles of supercritical fluid extraction and examples of its use.]
    Kvasný průmysl. Roč. 52, č. 4 (2006), s. 106-110. ISSN 0023-5830.
    [Pivovarsko-sladařský seminář /32./. Plzeň, 13.10.2004-14.10.2004]
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40310501
    Klíčová slova: supercritical fluid extraction * theoretical principles * sensory active substances
    Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0135335
     
     

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.