Výsledky vyhledávání
- 1.0506536 - MBÚ 2020 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
Olšovská, J. - Matoulková, D. - Felsberg, Jürgen - Jelínková, Markéta - Dušek, M. - Čejka, P. - Štěrba, K.
Analysis of Century Old Beer - Chemical, Sensorial and Genetic Profile of 100-Year-Old Beer.
Kvasný průmysl. Roč. 62, 11-12 (2016), s. 326-334. ISSN 0023-5830
Institucionální podpora: RVO:61388971
Klíčová slova: century-old beer * sensory analysis * carbonyl compounds
Obor OECD: Microbiology
Způsob publikování: Open access
https://kvasnyprumysl.cz/artkey/kpr-201611-0001_analyza_stoleteho_piva_-_chemicky_senzoricky_a_geneticky_profil_100_let_stareho_piva.php
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0297764 - 2.0474898 - MBÚ 2018 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
Olšovská, J. - Matoulková, D. - Dušek, M. - Felsberg, Jürgen - Jelínková, Markéta - Čejka, P. - Štěrba, K.
Analysis of 100-Year-Old Beer Originated from the Czech Republic.
Journal of Agricultural and Food Chemistry. Roč. 65, č. 16 (2017), s. 3342-3351. ISSN 0021-8561. E-ISSN 1520-5118
Institucionální podpora: RVO:61388971
Klíčová slova: beer aging * carbonyl compounds * transformation of isohumulones
Obor OECD: Microbiology
Impakt faktor: 3.412, rok: 2017
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0271810 - 3.0444556 - MBÚ 2016 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
Kopecká, J. - Němec, M. - Matoulková, D. - Čejka, P. - Jelínková, Markéta - Felsberg, Jürgen - Sigler, Karel
Effect of Growth Conditions on Flocculation and Cell Surface Hydrophobicity of Brewing Yeast.
Journal of the American Society of Brewing Chemists. Roč. 73, č. 2 (2015), s. 143-150. ISSN 0361-0470. E-ISSN 1943-7854
Institucionální podpora: RVO:61388971
Klíčová slova: Ale and lager yeast * Cell surface hydrophobicity * FLO genes
Kód oboru RIV: EI - Biotechnologie a bionika
Impakt faktor: 0.492, rok: 2015
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0247064 - 4.0433293 - MBÚ 2015 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
Olšovská, J. - Čejka, P. - Sigler, Karel - Hönigová, V.
The Phenomenon of Czech Beer: a review.
Czech Journal of Food Sciences. Roč. 32, č. 4 (2014), s. 309-319. ISSN 1212-1800. E-ISSN 1805-9317
Institucionální podpora: RVO:61388971
Klíčová slova: Czech beer * chemical profile * sensorial profile
Kód oboru RIV: EE - Mikrobiologie, virologie
Impakt faktor: 0.675, rok: 2014
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0237596 - 5.0423073 - MBÚ 2014 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
Olšovská, J. - Kameník, Zdeněk - Čejka, P. - Jurková, M. - Mikyška, A.
Ultra-high-performance liquid chromatography profiling method for chemical screening of proanthocyanidins in Czech hops.
Talanta. Roč. 116, NOV (2013), s. 919-926. ISSN 0039-9140. E-ISSN 1873-3573
Grant CEP: GA MŠMT(CZ) EE2.3.30.0003
Institucionální podpora: RVO:61388971
Klíčová slova: Flavan-3-ol * Catechin * Hops
Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
Impakt faktor: 3.511, rok: 2013
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0229153 - 6.0341687 - ÚIACH 2011 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
Jurková, M. - Kellner, V. - Čulík, J. - Horák, T. - Čejka, P. - Karásek, Pavel
Analýza polyfenolů v pivovarských surovinách s využitím PSE (Pressurized Solvent Extraction) – tlakové extrakce rozpouštědlem a metodou HPLC s CoulArray detekcí.
[Analysis of polyphenols in brewing raw materials by PSE (Pressurized Solvent Extraction) and by HPLC method with CoulArray detection.]
Kvasný průmysl. Roč. 56, č. 1 (2010), s. 18-23. ISSN 0023-5830
Grant CEP: GA ČR GA203/05/2106; GA ČR GA203/07/0886
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40310501
Klíčová slova: polyphenols * pressurized solvent extraction (PSE) * CoulArray detector
Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0184592 - 7.0331871 - ÚIACH 2010 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
Čulík, J. - Jurková, M. - Horák, T. - Čejka, P. - Kellner, V. - Dvořák, J. - Karásek, Pavel - Roth, Michal
Extraction of bitter acids from hops and hop products using pressurized solvent extraction (PSE).
[Kapalinová extrakce hořkých kyselin z chmele a chmelových produktů za zvýšeného tlaku.]
Journal of the Institute of Brewing. Roč. 115, č. 3 (2009), s. 220-225. ISSN 0046-9750. E-ISSN 2050-0416
Grant CEP: GA ČR GA203/08/1536; GA MŠMT 1M0570
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40310501
Klíčová slova: hops * bitter acids * pressurized solvent extraction
Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
Impakt faktor: 1.000, rok: 2009
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0177272 - 8.0162525 - UIACH-O 20033088 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
Čulík, J. - Horák, T. - Kellner, V. - Jurková, M. - Čejka, P. - Karásek, Pavel - Varaďová-Ostrá, Elena
Superkritická extrakce kapalin - novinka v pivovarské analytice.
[Direct continuous SFE of liquid samples A novel method in beer analysis.]
Kvasný průmysl. Roč. 49, č. 9 (2003), s. 254-255. ISSN 0023-5830.
[Pivovarsko-sladařské dny /20./. Frýdek-Místek, 09.10.2003-10.10.2003]
Grant CEP: GA ČR GA203/02/0023
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z4031919
Klíčová slova: beer * direct SFE
Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0059834 - 9.0042015 - ÚIACH 2007 RIV CZ cze, eng J - Článek v odborném periodiku
Čulík, J. - Horák, T. - Čejka, P. - Jurková, M. - Kellner, V. - Karásek, Pavel - Ostrá, Elena V.
Superkritická extrakce kapalin – nová progresivní metoda v pivovarské analytice. Část II. - Možnosti uplatnění superkritické extrakce kapalin při analýze senzoricky aktivních látek v pivě.
[Supercritical fluid extraction – new progressive method in brewing analytics. Part II. – The options of utilizing supercritical fluid extraction to analyze sensory active substances in beer.]
Kvasný průmysl. Roč. 52, č. 5 (2006), s. 142-147. ISSN 0023-5830.
[Pivovarsko-sladařský seminář /32./. Plzeň, 13.10.2004-14.10.2004]
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40310501
Klíčová slova: supercritical fluid extraction * SFE of liquids * sensory active substances
Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0135336 - 10.0042014 - ÚIACH 2007 RIV CZ cze, eng J - Článek v odborném periodiku
Čulík, J. - Horák, T. - Čejka, P. - Jurková, M. - Kellner, V. - Karásek, Pavel - Ostrá, Elena V.
Superkritická extrakce kapalin – nová progresivní metoda v pivovarské analytice. Část I. – Teoretické základy superkritické extrakce kapalin a příklady jejího využití.
[Supercritical fluid extraction – new progressive method in brewing analytics. Part I. - Theoretical principles of supercritical fluid extraction and examples of its use.]
Kvasný průmysl. Roč. 52, č. 4 (2006), s. 106-110. ISSN 0023-5830.
[Pivovarsko-sladařský seminář /32./. Plzeň, 13.10.2004-14.10.2004]
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40310501
Klíčová slova: supercritical fluid extraction * theoretical principles * sensory active substances
Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0135335