Výsledky vyhledávání

  1. 1.
    0573237 - ÚSMH 2024 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
    Houška, M. - Landfeld, A. - Novotná, P. - Strohalm, J. - Šupová, Monika - Suchý, Tomáš - Chlup, H. - Skočilas, J. - Štípek, J. - Žaloudková, Margit - Šulc, M.
    Properties of Bovine Collagen as Influenced by High-Pressure Processing.
    Polymers. Roč. 15, č. 11 (2023), č. článku 2472. E-ISSN 2073-4360
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA21-07851S
    Institucionální podpora: RVO:67985891
    Klíčová slova: bovine collagen * high-pressure processing * physical properties * structure properties
    Obor OECD: Thermodynamics
    Impakt faktor: 5, rok: 2022
    Způsob publikování: Open access
    https://doi.org/10.3390/polym15112472
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0343962
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    0573237 J Šupová Properties.pdf06.3 MBVydavatelský postprintpovolen
     
     
  2. 2.
    0479264 - ÚVGZ 2018 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Balík, J. - Híc, P. - Kulichová, J. - Novotná, P. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Strohalm, J. - Lefnerová, D. - Houška, M.
    Musts with Increased Lignan Content Through Addition of Lignan Extracts.
    Food and Bioprocess Technology. Roč. 10, č. 7 (2017), s. 1367-1373. ISSN 1935-5130. E-ISSN 1935-5149
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LO1415; GA MZe QJ1210258
    Výzkumná infrastruktura: CzeCOS II - 90061
    Institucionální podpora: RVO:67179843
    Klíčová slova: Enrichment of must * Lignans (HMR, CONI) * Antioxidant activity * Total polyphenol content
    Obor OECD: Food and beverages
    Impakt faktor: 2.998, rok: 2017
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0275262
     
     
  3. 3.
    0465138 - ÚVGZ 2017 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Balík, J. - Híc, P. - Kulichová, J. - Novotná, P. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Strohalm, J. - Houška, M.
    Wines with Increased Lignan Content by the Addition of Lignan Extracts.
    Czech Journal of Food Sciences. Roč. 34, č. 5 (2016), s. 439-444. ISSN 1212-1800. E-ISSN 1805-9317
    Grant CEP: GA MZe QJ1210258
    Výzkumná infrastruktura: CzeCOS II - 90061
    Institucionální podpora: RVO:67179843
    Klíčová slova: enrichment of white and red wines * 7-hydroxymatairesinol * alpha-conidendrin * antioxidant activity * total polyphenol content * sensory evaluation
    Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
    Impakt faktor: 0.787, rok: 2016
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0263828
     
     
  4. 4.
    0462512 - ÚVGZ 2017 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Novotná, P. - Tříska, Jan - Híc, P. - Balík, J. - Vrchotová, Naděžda - Strohalm, J. - Houška, M.
    Musts with an Increased Content of Lignans from Added Spruce Knot Chips.
    Czech Journal of Food Sciences. Roč. 34, č. 4 (2016), s. 318-324. ISSN 1212-1800. E-ISSN 1805-9317
    Grant CEP: GA MZe QJ1210258
    Výzkumná infrastruktura: CzeCOS II - 90061
    Institucionální podpora: RVO:67179843
    Klíčová slova: enrichment of must * HMR * CONI * antioxidant activity determined by FRAP * total polyphenol concentration * sensory evaluation
    Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
    Impakt faktor: 0.787, rok: 2016
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0261959
     
     
  5. 5.
    0458426 - ÚVGZ 2017 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Tříska, Jan - Balík, J. - Strohalm, J. - Novotná, P. - Vrchotová, Naděžda - Lefnerová, D. - Landfeld, A. - Híc, P. - Tománková, E. - Veverka, J. - Houška, M.
    Influence of Technological Processes on Biologically Active Compounds of Produced Grapes Juices.
    Food and Bioprocess Technology. Roč. 9, č. 3 (2016), s. 421-429. ISSN 1935-5130. E-ISSN 1935-5149
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LO1415; GA MZe QJ1210258; GA MZe QI91B094
    Výzkumná infrastruktura: CzeCOS II - 90061
    Institucionální podpora: RVO:67179843
    Klíčová slova: Grapevine juices * Thermomaceration * Biologically active compounds * Antioxidative capacity * Total polyphenols * Antimutagenic activity
    Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
    Impakt faktor: 2.576, rok: 2016
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0258695
     
     
  6. 6.
    0458421 - ÚVGZ 2017 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Novotná, P. - Tříska, Jan - Híc, P. - Balík, J. - Vrchotová, Naděžda - Strohalm, J. - Houška, M.
    Cross-Correlation of Quality Parameters of Musts and Wines Enriched with Lignans.
    Czech Journal of Food Sciences. Roč. 34, č. 1 (2016), s. 24-31. ISSN 1212-1800. E-ISSN 1805-9317
    Grant CEP: GA MZe QJ1210258
    Výzkumná infrastruktura: CzeCOS II - 90061
    Institucionální podpora: RVO:67179843
    Klíčová slova: hydroxymatairesinol (HMR) * enrichment of must and wine * correlations * antioxidant activity * total polyphenol concentration * consumer acceptability
    Kód oboru RIV: EH - Ekologie - společenstva
    Impakt faktor: 0.787, rok: 2016
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0258693
     
     
  7. 7.
    0444139 - ÚVGZ 2016 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Landfeld, A. - Tříska, Jan - Balík, J. - Strohalm, J. - Novotná, P. - Vrchotová, Naděžda - Totušek, J. - Lefnerová, D. - Híc, P. - Tománková, E. - Halama, R. - Houška, M.
    Influence of UV and Ozonised Water Treatment on Trans-resveratrol Content in Berry Skins and Juices of Franc and Green Veltliner Grapes.
    Czech Journal of Food Sciences. Roč. 33, č. 3 (2015), s. 267-276. ISSN 1212-1800. E-ISSN 1805-9317
    Grant CEP: GA MZe QI91B094
    Institucionální podpora: RVO:67179843
    Klíčová slova: grape juices * stilbens content * UV irradiation * ozonisation
    Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
    Impakt faktor: 0.728, rok: 2015
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0246712
     
     
  8. 8.
    0438513 - ÚVGZ 2016 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
    Balík, J. - Soural, I. - Híc, P. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Moos, Martin - Houška, M. - Landfeld, A. - Strohalm, J. - Novotná, P.
    Příprava a hodnocení hroznového moštu se zvýšeným obsahem lignanů.
    [Preparation and evaluation of the grape must with increased content of lignans.]
    Výživa a potraviny. -, č. 1 (2015), s. 7-9. ISSN 1211-846X
    Grant CEP: GA MZe QJ1210258
    Klíčová slova: grape must * lignans
    Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0241888
     
     
  9. 9.
    0365060 - ÚVGZ 2012 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Totušek, J. - Tříska, Jan - Lefnerová, D. - Strohalm, J. - Vrchotová, Naděžda - Zendulka, O. - Průchová, J. - Chaloupková, J. - Novotná, P. - Houška, M.
    Contents of Sulforaphane and Total Isothiocyanates, Antimutagenic Activity, and Inhibition of Clastogenicity in Pulp Juices from Cruciferous Plants.
    Czech Journal of Food Sciences. Roč. 29, č. 5 (2011), s. 548-556. ISSN 1212-1800. E-ISSN 1805-9317
    Grant CEP: GA MZe QF3287
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z60870520
    Klíčová slova: cruciferous vegetables * juice * antimutagenic effects * sulforaphane * isothiocyanates
    Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
    Impakt faktor: 0.522, rok: 2011
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0200396
     
     
  10. 10.
    0104253 - FZU-D 20040595 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
    Houška, M. - Kubásek, M. - Strohalm, J. - Landfeld, A. - Kamarád, Jiří
    Warming of olive oil processed by high hydrostatic pressure.
    [Ohřev olivového oleje zpracovaného vysokým hydrostatickým tlakem.]
    High Pressure Research. Roč. 24, č. 2 (2004), s. 303-308. ISSN 0895-7959. E-ISSN 1477-2299
    Grant CEP: GA MZe EP9026
    Klíčová slova: olive oil * food processing * high pressure * warming
    Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
    Impakt faktor: 0.504, rok: 2004
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0011527
     
     

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.