Výsledky vyhledávání

  1. 1.
    0522624 - MBÚ 2020 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Řezanka, Tomáš - Palyzová, Andrea
    Yeast need not be used only in beer production. I. The carotenoid astaxanthin produced by yeast.
    Kvasný průmysl. Roč. 66, č. 1 (2020), s. 208-214. ISSN 0023-5830
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LO1509
    Institucionální podpora: RVO:61388971
    Klíčová slova: Yeast * Xanthophyllomyces dendrorhous * Phaffia rhodozyma
    Obor OECD: Microbiology
    Způsob publikování: Open access
    http://www.kvasnyprumysl.eu/index.php/kp/article/view/206
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0307090
     
     
  2. 2.
    0512135 - ÚCHP 2020 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Halama, R. - Brož, P. - Izák, Pavel - Kačírková, Marie - Dienstbier, M. - Olšovská, J.
    Beer Dealcoholization Using Pervaporation.
    Kvasný průmysl. Roč. 65, č. 2 (2019), s. 65-71. ISSN 0023-5830
    Institucionální podpora: RVO:67985858
    Klíčová slova: pervaporation * dealcoholization * beer
    Obor OECD: Chemical process engineering
    Způsob publikování: Open access
    http://apps.webofknowledge.com/InboundService.do?customersID=Alerting&mode=FullRecord&IsProductCode=Yes&product=WOS&Init=Yes&Func=Frame&DestFail=http%3A%2F%2Fwww.webofknowledge.com&action=retrieve&SrcApp=Alerting&SrcAuth=Alerting&SID=F3blB5PMT5GeZyyO65t&UT=WOS%3A000467129700003
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0302345
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    129-Article Text-221-1-10-20190415.pdf0671.6 KBVydavatelský postprintpovolen
     
     
  3. 3.
    0506536 - MBÚ 2020 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Olšovská, J. - Matoulková, D. - Felsberg, Jürgen - Jelínková, Markéta - Dušek, M. - Čejka, P. - Štěrba, K.
    Analysis of Century Old Beer - Chemical, Sensorial and Genetic Profile of 100-Year-Old Beer.
    Kvasný průmysl. Roč. 62, 11-12 (2016), s. 326-334. ISSN 0023-5830
    Institucionální podpora: RVO:61388971
    Klíčová slova: century-old beer * sensory analysis * carbonyl compounds
    Obor OECD: Microbiology
    Způsob publikování: Open access
    https://kvasnyprumysl.cz/artkey/kpr-201611-0001_analyza_stoleteho_piva_-_chemicky_senzoricky_a_geneticky_profil_100_let_stareho_piva.php
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0297764
     
     
  4. 4.
    0506528 - MBÚ 2020 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Řezanka, Tomáš - Palyzová, Andrea - Sigler, Karel
    Waste Brewery and Winery Yeast as a Raw Material for Biotechnological Productions.
    Kvasný průmysl. Roč. 63, č. 4 (2017), s. 158-162. ISSN 0023-5830
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LO1509
    Institucionální podpora: RVO:61388971
    Klíčová slova: brewery * viticulture * yeast
    Obor OECD: Microbiology
    Způsob publikování: Open access
    https://kvasnyprumysl.cz/artkey/kpr-201704-0001_odpadni_pivovarske_a_vinarske_kvasinky_jako_surovina_pro_biotechnologicke_vyroby.php
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0297759
     
     
  5. 5.
    0506464 - SOÚ 2020 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
    Fiala, J. - Šmogrovičová, D. - Kun-Farkas, G. - Kordialik-Bogacka, E. - Vinopal, Jiří
    Dědictví tradičních kvalitních piv v zemích Visegradské čtyřky.
    [The Heritage of Traditional Superior Beers from the Visegrad Group Countries.]
    Kvasný průmysl. Roč. 63, č. 2 (2017), s. 46-51. ISSN 0023-5830
    Institucionální podpora: RVO:68378025
    Klíčová slova: beer * evaluation * consumer test
    Obor OECD: Sociology
    Způsob publikování: Open access
    https://kvasnyprumysl.cz/artkey/kpr-201702-0001_dedictvi_tradicnich_kvalitnich_piv_v_zemich_visegradske_ctyrky.php
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0297694
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    J_Vinopal a kol_Kvasny prumysl_2017.pdf0360.8 KBVydavatelský postprintpovolen
     
     
  6. 6.
    0495924 - MBÚ 2019 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Gabriel, P. - Sigler, Karel
    A device monitoring turbidity and color changes of beverages directly in bottled samples.
    Kvasný průmysl. Roč. 64, č. 5 (2018), s. 224-232. ISSN 0023-5830
    Institucionální podpora: RVO:61388971
    Klíčová slova: beer * turbidity * non-intrusive sample measurement
    Obor OECD: Microbiology
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0288786
     
     
  7. 7.
    0477528 - MBÚ 2018 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
    Řezanka, Tomáš - Palyzová, Andrea - Sigler, Karel
    Odpadní pivovarské a vinařské kvasinky jako surovina pro biotechnologické výroby.
    [000430985100001.]
    Kvasný průmysl. Roč. 63, č. 4 (2017), s. 158-162. ISSN 0023-5830
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LO1509
    Institucionální podpora: RVO:61388971
    Klíčová slova: waste brewery yeast * waste wine yeast
    Obor OECD: Microbiology
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0273856
     
     
  8. 8.
    0449129 - ARÚ 2016 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
    Kočár, Petr - Beneš, J. - Preusz, M. - Vaněček, Z.
    Ječmen a ječný slad ve středověku a raném novověku v českých zemích.
    [Barley and Malt in the Middle Age and Early Modern Period in Czech Lands.]
    Kvasný průmysl. Roč. 61, č. 5 (2015), s. 153-158. ISSN 0023-5830
    Institucionální podpora: RVO:67985912
    Klíčová slova: barley * malt * macroremains * archaeobotany * archaeology * history
    Obor OECD: Archaeology
    http://www.kvasnyprumysl.cz/download.php?clanek=2366
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0250765
     
     
  9. 9.
    0449126 - ARÚ 2016 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
    Kočár, Petr - Anderle, J. - Hůrková, J. - Kočárová, R.
    Výzkum renesanční sladovny v Chanovicích (okr. Klatovy).
    [A Research of a Renaissance Malt House in Chanovice (Klatovy District).]
    Kvasný průmysl. Roč. 61, č. 1 (2015), s. 15-20. ISSN 0023-5830
    Institucionální podpora: RVO:67985912
    Klíčová slova: malt house * early modern period * archaeology * architectural and historical survey * archaeobotany * anthracotomy
    Obor OECD: Archaeology
    http://www.kvasnyprumysl.cz/download.php?clanek=2300
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0250762
     
     
  10. 10.
    0425674 - MBÚ 2014 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Sigler, Karel
    Acidification Power (AP) Test and Similar Methods for Assessment and Prediction.
    Kvasný průmysl. Roč. 59, 7-8 (2013), s. 204-208. ISSN 0023-5830
    Institucionální podpora: RVO:61388971
    Klíčová slova: proton extrusion * acidification power test * cell vitality
    Kód oboru RIV: EE - Mikrobiologie, virologie
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0231529
     
     

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.