Výsledky vyhledávání
- 1.0522624 - MBÚ 2020 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
Řezanka, Tomáš - Palyzová, Andrea
Yeast need not be used only in beer production. I. The carotenoid astaxanthin produced by yeast.
Kvasný průmysl. Roč. 66, č. 1 (2020), s. 208-214. ISSN 0023-5830
Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LO1509
Institucionální podpora: RVO:61388971
Klíčová slova: Yeast * Xanthophyllomyces dendrorhous * Phaffia rhodozyma
Obor OECD: Microbiology
Způsob publikování: Open access
http://www.kvasnyprumysl.eu/index.php/kp/article/view/206
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0307090 - 2.0512135 - ÚCHP 2020 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
Halama, R. - Brož, P. - Izák, Pavel - Kačírková, Marie - Dienstbier, M. - Olšovská, J.
Beer Dealcoholization Using Pervaporation.
Kvasný průmysl. Roč. 65, č. 2 (2019), s. 65-71. ISSN 0023-5830
Institucionální podpora: RVO:67985858
Klíčová slova: pervaporation * dealcoholization * beer
Obor OECD: Chemical process engineering
Způsob publikování: Open access
http://apps.webofknowledge.com/InboundService.do?customersID=Alerting&mode=FullRecord&IsProductCode=Yes&product=WOS&Init=Yes&Func=Frame&DestFail=http%3A%2F%2Fwww.webofknowledge.com&action=retrieve&SrcApp=Alerting&SrcAuth=Alerting&SID=F3blB5PMT5GeZyyO65t&UT=WOS%3A000467129700003
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0302345Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup 129-Article Text-221-1-10-20190415.pdf 0 671.6 KB Vydavatelský postprint povolen - 3.0506536 - MBÚ 2020 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
Olšovská, J. - Matoulková, D. - Felsberg, Jürgen - Jelínková, Markéta - Dušek, M. - Čejka, P. - Štěrba, K.
Analysis of Century Old Beer - Chemical, Sensorial and Genetic Profile of 100-Year-Old Beer.
Kvasný průmysl. Roč. 62, 11-12 (2016), s. 326-334. ISSN 0023-5830
Institucionální podpora: RVO:61388971
Klíčová slova: century-old beer * sensory analysis * carbonyl compounds
Obor OECD: Microbiology
Způsob publikování: Open access
https://kvasnyprumysl.cz/artkey/kpr-201611-0001_analyza_stoleteho_piva_-_chemicky_senzoricky_a_geneticky_profil_100_let_stareho_piva.php
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0297764 - 4.0506528 - MBÚ 2020 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
Řezanka, Tomáš - Palyzová, Andrea - Sigler, Karel
Waste Brewery and Winery Yeast as a Raw Material for Biotechnological Productions.
Kvasný průmysl. Roč. 63, č. 4 (2017), s. 158-162. ISSN 0023-5830
Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LO1509
Institucionální podpora: RVO:61388971
Klíčová slova: brewery * viticulture * yeast
Obor OECD: Microbiology
Způsob publikování: Open access
https://kvasnyprumysl.cz/artkey/kpr-201704-0001_odpadni_pivovarske_a_vinarske_kvasinky_jako_surovina_pro_biotechnologicke_vyroby.php
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0297759 - 5.0506464 - SOÚ 2020 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
Fiala, J. - Šmogrovičová, D. - Kun-Farkas, G. - Kordialik-Bogacka, E. - Vinopal, Jiří
Dědictví tradičních kvalitních piv v zemích Visegradské čtyřky.
[The Heritage of Traditional Superior Beers from the Visegrad Group Countries.]
Kvasný průmysl. Roč. 63, č. 2 (2017), s. 46-51. ISSN 0023-5830
Institucionální podpora: RVO:68378025
Klíčová slova: beer * evaluation * consumer test
Obor OECD: Sociology
Způsob publikování: Open access
https://kvasnyprumysl.cz/artkey/kpr-201702-0001_dedictvi_tradicnich_kvalitnich_piv_v_zemich_visegradske_ctyrky.php
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0297694Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup J_Vinopal a kol_Kvasny prumysl_2017.pdf 0 360.8 KB Vydavatelský postprint povolen - 6.0495924 - MBÚ 2019 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
Gabriel, P. - Sigler, Karel
A device monitoring turbidity and color changes of beverages directly in bottled samples.
Kvasný průmysl. Roč. 64, č. 5 (2018), s. 224-232. ISSN 0023-5830
Institucionální podpora: RVO:61388971
Klíčová slova: beer * turbidity * non-intrusive sample measurement
Obor OECD: Microbiology
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0288786 - 7.0477528 - MBÚ 2018 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
Řezanka, Tomáš - Palyzová, Andrea - Sigler, Karel
Odpadní pivovarské a vinařské kvasinky jako surovina pro biotechnologické výroby.
[000430985100001.]
Kvasný průmysl. Roč. 63, č. 4 (2017), s. 158-162. ISSN 0023-5830
Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LO1509
Institucionální podpora: RVO:61388971
Klíčová slova: waste brewery yeast * waste wine yeast
Obor OECD: Microbiology
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0273856 - 8.0449129 - ARÚ 2016 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
Kočár, Petr - Beneš, J. - Preusz, M. - Vaněček, Z.
Ječmen a ječný slad ve středověku a raném novověku v českých zemích.
[Barley and Malt in the Middle Age and Early Modern Period in Czech Lands.]
Kvasný průmysl. Roč. 61, č. 5 (2015), s. 153-158. ISSN 0023-5830
Institucionální podpora: RVO:67985912
Klíčová slova: barley * malt * macroremains * archaeobotany * archaeology * history
Obor OECD: Archaeology
http://www.kvasnyprumysl.cz/download.php?clanek=2366
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0250765 - 9.0449126 - ARÚ 2016 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
Kočár, Petr - Anderle, J. - Hůrková, J. - Kočárová, R.
Výzkum renesanční sladovny v Chanovicích (okr. Klatovy).
[A Research of a Renaissance Malt House in Chanovice (Klatovy District).]
Kvasný průmysl. Roč. 61, č. 1 (2015), s. 15-20. ISSN 0023-5830
Institucionální podpora: RVO:67985912
Klíčová slova: malt house * early modern period * archaeology * architectural and historical survey * archaeobotany * anthracotomy
Obor OECD: Archaeology
http://www.kvasnyprumysl.cz/download.php?clanek=2300
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0250762 - 10.0425674 - MBÚ 2014 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
Sigler, Karel
Acidification Power (AP) Test and Similar Methods for Assessment and Prediction.
Kvasný průmysl. Roč. 59, 7-8 (2013), s. 204-208. ISSN 0023-5830
Institucionální podpora: RVO:61388971
Klíčová slova: proton extrusion * acidification power test * cell vitality
Kód oboru RIV: EE - Mikrobiologie, virologie
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0231529