Výsledky vyhledávání
- 1.0575607 - ÚIACH 2024 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
Coufalík, Pavel - Zvěřina, O. - Sádovská, K. - Komárek, J.
UV-photochemical vapor generation coupled to hydride generation AAS in the study of dietary intake of Se, Hg, Cd, and Pb from fish.
Journal of Food Composition and Analysis. Roč. 124, DEC (2023), č. článku 105668. ISSN 0889-1575. E-ISSN 1096-0481
Institucionální podpora: RVO:68081715
Klíčová slova: selenium * fish * AAS
Obor OECD: Analytical chemistry
Impakt faktor: 4.3, rok: 2022
Způsob publikování: Omezený přístup
Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0345361Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup 0575607.pdf 2 362 KB Autorský postprint vyžádat - 2.0558388 - BÚ 2023 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
Pexová Kalinová, J. - Marešová, Iveta - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda
Distribution of lignans in Panicum miliaceum, Fagopyrum esculentum, Fagopyrum tataricum, and Amaranthus hypochondriacus.
Journal of Food Composition and Analysis. Roč. 106, MAR 2022 (2022), č. článku 104283. ISSN 0889-1575. E-ISSN 1096-0481
Grant CEP: GA MŠMT(CZ) EF16_019/0000797
Institucionální podpora: RVO:67985939 ; RVO:86652079
Klíčová slova: Pseudocereal * 7-Hydroxymatairesinol * LC-MS
Obor OECD: Organic chemistry; Organic chemistry (UEK-B)
Impakt faktor: 4.3, rok: 2022
Způsob publikování: Omezený přístup
https://doi.org/10.1016/j.jfca.2021.104283
Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0332725 - 3.0545736 - ÚSMH 2022 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
Rýglová, Šárka - Braun, Martin - Hříbal, Miloň - Suchý, Tomáš - Vöröš, Dominik
The proportion of the key components analysed in collagen-based isolates from fish and mammalian tissues processed by different protocols.
Journal of Food Composition and Analysis. Roč. 103, October (2021), č. článku 104059. ISSN 0889-1575. E-ISSN 1096-0481
Grant CEP: GA MZd(CZ) NV19-02-00068
Institucionální podpora: RVO:67985891
Klíčová slova: Collagen * Processing * Composition * Characterisation * Hydroxyproline * Lipids * Glycosaminoglycans
Obor OECD: Bioproducts (products that are manufactured using biological material as feedstock) biomaterials, bioplastics, biofuels, bioderived bulk and fine chemicals, bio-derived novel materials
Impakt faktor: 4.520, rok: 2021
Způsob publikování: Omezený přístup
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0889157521002593?via%3Dihub
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0322415 - 4.0543409 - ÚVGZ 2022 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
Kalinová Pexová, J. - Vrchotová, Naděžda - Tříska, Jan
Vitexin and isovitexin levels in sprouts of selected plants.
Journal of Food Composition and Analysis. Roč. 100, JUL (2021), č. článku 103895. ISSN 0889-1575. E-ISSN 1096-0481
Grant CEP: GA MŠMT(CZ) EF16_019/0000797
Výzkumná infrastruktura: CzeCOS III - 90123
Institucionální podpora: RVO:86652079
Klíčová slova: antioxidant * flavonoids * leaves * absorption * injury * parts * mapk * hplc * Fagopyrum * Panicum * Avena * Trigonela * Linum * Cannabis * Sprout * Vitexin * Isovitexin
Obor OECD: Food and beverages
Impakt faktor: 4.520, rok: 2021
Způsob publikování: Omezený přístup
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0889157521000958?via%3Dihub
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0320624 - 5.0447148 - ÚEB 2016 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
Tauchen, J. - Maršík, Petr - Kvasnicová, Marie - Maghradze, D. - Kokoška, L. - Vaněk, Tomáš - Landa, Přemysl
In vitro antioxidant activity and phenolic composition of Georgian, Central and West European wines.
Journal of Food Composition and Analysis. Roč. 41, AUG 2015 (2015), s. 113-121. ISSN 0889-1575. E-ISSN 1096-0481
Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LD11005
Grant ostatní: OP Praha Konkurenceschopnost(XE) CZ.2.16/3.1.00/24014; project CIGA(CZ) 20142012; COST Action(CZ) FA1003
Institucionální podpora: RVO:61389030
Klíčová slova: Red wine * White wine * Antioxidant activity
Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
Impakt faktor: 2.780, rok: 2015
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0249070Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup 2015_Tauchen_JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS_113.pdf 4 467.6 KB Jiná povolen - 6.0382519 - ÚEB 2013 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
Prokudina, E. A. - Havlíček, Libor - Al-Maharik, N. - Lapčík, O. - Strnad, Miroslav - Grúz, Jiří
Rapid UPLC-ESI-MS/MS method for the analysis of isoflavonoids and other phenylpropanoids.
Journal of Food Composition and Analysis. Roč. 26, 1-2 (2012), s. 36-42. ISSN 0889-1575. E-ISSN 1096-0481
Grant CEP: GA AV ČR KAN200380801; GA ČR GA525/09/0994
Grant ostatní: GA MŠk(CZ) ED0007/01/01; GA ČR(CZ) GPP503/12/P166
Program: ED; GP
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50380511
Klíčová slova: Isoflavonoids * Isoflavones * Flavonoids
Kód oboru RIV: EC - Imunologie
Impakt faktor: 2.088, rok: 2012
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0212719 - 7.0367794 - ÚEB 2012 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
Park, Y.S. - Leontowicz, H. - Leontowicz, M. - Namiesnik, J. - Suhaj, M. - Cvikrová, Milena - Martincová, Olga - Weisz, M. - Gorinstein, S.
Comparison of the contents of bioactive compounds and the level of antioxidant activity in different kiwifruit cultivars.
Journal of Food Composition and Analysis. Roč. 24, č. 7 (2011), s. 963-970. ISSN 0889-1575. E-ISSN 1096-0481
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50380511
Klíčová slova: Kiwifruits cultivars * Actinidia sp. * Bioactive compounds
Kód oboru RIV: EF - Botanika
Impakt faktor: 2.079, rok: 2011
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0202345Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup 2011_Park_JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS_963.pdf 8 987.1 KB Jiná povolen - 8.0332030 - ÚIACH 2010 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
Dostálek, P. - Gabrovská, D. - Rysová, J. - Mena, M. C. - Hernando, A. - Méndez, E. - Chmelík, Josef - Šalplachta, Jiří
Determination of gluten in glucose syrups.
[Stanovení glutenu v glukózových sirupech.]
Journal of Food Composition and Analysis. Roč. 22, č. 7-8 (2009), s. 762-765. ISSN 0889-1575. E-ISSN 1096-0481
Grant CEP: GA MZe 1B53002
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40310501
Klíčová slova: glucose syrup * gluten determination * celiac disease
Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
Impakt faktor: 2.423, rok: 2009
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0177387 - 9.0194106 - UOCHB-X 20010188 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
Vaněk, Tomáš - Nepovím, Aleš - Valíček, P.
Determination of stevioside in plant material and fruit teas.
Journal of Food Composition and Analysis. Roč. 14, - (2001), s. 383-388. ISSN 0889-1575. E-ISSN 1096-0481
Grant CEP: GA ČR GA503/95/0249; GA MZe EP7227
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z4055905
Klíčová slova: .I.Stevia rebaudiana./I.
Kód oboru RIV: CE - Biochemie
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0089797