Výsledky vyhledávání

  1. 1.
    0575607 - ÚIACH 2024 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Coufalík, Pavel - Zvěřina, O. - Sádovská, K. - Komárek, J.
    UV-photochemical vapor generation coupled to hydride generation AAS in the study of dietary intake of Se, Hg, Cd, and Pb from fish.
    Journal of Food Composition and Analysis. Roč. 124, DEC (2023), č. článku 105668. ISSN 0889-1575. E-ISSN 1096-0481
    Institucionální podpora: RVO:68081715
    Klíčová slova: selenium * fish * AAS
    Obor OECD: Analytical chemistry
    Impakt faktor: 4.3, rok: 2022
    Způsob publikování: Omezený přístup
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0345361
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    0575607.pdf2362 KBAutorský postprintvyžádat
     
     
  2. 2.
    0558388 - BÚ 2023 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Pexová Kalinová, J. - Marešová, Iveta - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda
    Distribution of lignans in Panicum miliaceum, Fagopyrum esculentum, Fagopyrum tataricum, and Amaranthus hypochondriacus.
    Journal of Food Composition and Analysis. Roč. 106, MAR 2022 (2022), č. článku 104283. ISSN 0889-1575. E-ISSN 1096-0481
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) EF16_019/0000797
    Institucionální podpora: RVO:67985939 ; RVO:86652079
    Klíčová slova: Pseudocereal * 7-Hydroxymatairesinol * LC-MS
    Obor OECD: Organic chemistry; Organic chemistry (UEK-B)
    Impakt faktor: 4.3, rok: 2022
    Způsob publikování: Omezený přístup
    https://doi.org/10.1016/j.jfca.2021.104283
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0332725
     
     
  3. 3.
    0545736 - ÚSMH 2022 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Rýglová, Šárka - Braun, Martin - Hříbal, Miloň - Suchý, Tomáš - Vöröš, Dominik
    The proportion of the key components analysed in collagen-based isolates from fish and mammalian tissues processed by different protocols.
    Journal of Food Composition and Analysis. Roč. 103, October (2021), č. článku 104059. ISSN 0889-1575. E-ISSN 1096-0481
    Grant CEP: GA MZd(CZ) NV19-02-00068
    Institucionální podpora: RVO:67985891
    Klíčová slova: Collagen * Processing * Composition * Characterisation * Hydroxyproline * Lipids * Glycosaminoglycans
    Obor OECD: Bioproducts (products that are manufactured using biological material as feedstock) biomaterials, bioplastics, biofuels, bioderived bulk and fine chemicals, bio-derived novel materials
    Impakt faktor: 4.520, rok: 2021
    Způsob publikování: Omezený přístup
    https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0889157521002593?via%3Dihub
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0322415
     
     
  4. 4.
    0543409 - ÚVGZ 2022 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Kalinová Pexová, J. - Vrchotová, Naděžda - Tříska, Jan
    Vitexin and isovitexin levels in sprouts of selected plants.
    Journal of Food Composition and Analysis. Roč. 100, JUL (2021), č. článku 103895. ISSN 0889-1575. E-ISSN 1096-0481
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) EF16_019/0000797
    Výzkumná infrastruktura: CzeCOS III - 90123
    Institucionální podpora: RVO:86652079
    Klíčová slova: antioxidant * flavonoids * leaves * absorption * injury * parts * mapk * hplc * Fagopyrum * Panicum * Avena * Trigonela * Linum * Cannabis * Sprout * Vitexin * Isovitexin
    Obor OECD: Food and beverages
    Impakt faktor: 4.520, rok: 2021
    Způsob publikování: Omezený přístup
    https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0889157521000958?via%3Dihub
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0320624
     
     
  5. 5.
    0447148 - ÚEB 2016 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Tauchen, J. - Maršík, Petr - Kvasnicová, Marie - Maghradze, D. - Kokoška, L. - Vaněk, Tomáš - Landa, Přemysl
    In vitro antioxidant activity and phenolic composition of Georgian, Central and West European wines.
    Journal of Food Composition and Analysis. Roč. 41, AUG 2015 (2015), s. 113-121. ISSN 0889-1575. E-ISSN 1096-0481
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LD11005
    Grant ostatní: OP Praha Konkurenceschopnost(XE) CZ.2.16/3.1.00/24014; project CIGA(CZ) 20142012; COST Action(CZ) FA1003
    Institucionální podpora: RVO:61389030
    Klíčová slova: Red wine * White wine * Antioxidant activity
    Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
    Impakt faktor: 2.780, rok: 2015
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0249070
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    2015_Tauchen_JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS_113.pdf4467.6 KBJinápovolen
     
     
  6. 6.
    0382519 - ÚEB 2013 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Prokudina, E. A. - Havlíček, Libor - Al-Maharik, N. - Lapčík, O. - Strnad, Miroslav - Grúz, Jiří
    Rapid UPLC-ESI-MS/MS method for the analysis of isoflavonoids and other phenylpropanoids.
    Journal of Food Composition and Analysis. Roč. 26, 1-2 (2012), s. 36-42. ISSN 0889-1575. E-ISSN 1096-0481
    Grant CEP: GA AV ČR KAN200380801; GA ČR GA525/09/0994
    Grant ostatní: GA MŠk(CZ) ED0007/01/01; GA ČR(CZ) GPP503/12/P166
    Program: ED; GP
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50380511
    Klíčová slova: Isoflavonoids * Isoflavones * Flavonoids
    Kód oboru RIV: EC - Imunologie
    Impakt faktor: 2.088, rok: 2012
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0212719
     
     
  7. 7.
    0367794 - ÚEB 2012 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Park, Y.S. - Leontowicz, H. - Leontowicz, M. - Namiesnik, J. - Suhaj, M. - Cvikrová, Milena - Martincová, Olga - Weisz, M. - Gorinstein, S.
    Comparison of the contents of bioactive compounds and the level of antioxidant activity in different kiwifruit cultivars.
    Journal of Food Composition and Analysis. Roč. 24, č. 7 (2011), s. 963-970. ISSN 0889-1575. E-ISSN 1096-0481
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50380511
    Klíčová slova: Kiwifruits cultivars * Actinidia sp. * Bioactive compounds
    Kód oboru RIV: EF - Botanika
    Impakt faktor: 2.079, rok: 2011
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0202345
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    2011_Park_JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS_963.pdf8987.1 KBJinápovolen
     
     
  8. 8.
    0332030 - ÚIACH 2010 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Dostálek, P. - Gabrovská, D. - Rysová, J. - Mena, M. C. - Hernando, A. - Méndez, E. - Chmelík, Josef - Šalplachta, Jiří
    Determination of gluten in glucose syrups.
    [Stanovení glutenu v glukózových sirupech.]
    Journal of Food Composition and Analysis. Roč. 22, č. 7-8 (2009), s. 762-765. ISSN 0889-1575. E-ISSN 1096-0481
    Grant CEP: GA MZe 1B53002
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40310501
    Klíčová slova: glucose syrup * gluten determination * celiac disease
    Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
    Impakt faktor: 2.423, rok: 2009
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0177387
     
     
  9. 9.
    0194106 - UOCHB-X 20010188 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Vaněk, Tomáš - Nepovím, Aleš - Valíček, P.
    Determination of stevioside in plant material and fruit teas.
    Journal of Food Composition and Analysis. Roč. 14, - (2001), s. 383-388. ISSN 0889-1575. E-ISSN 1096-0481
    Grant CEP: GA ČR GA503/95/0249; GA MZe EP7227
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z4055905
    Klíčová slova: .I.Stevia rebaudiana./I.
    Kód oboru RIV: CE - Biochemie
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0089797
     
     


  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.