Výsledky vyhledávání

  1. 1.
    0583234 - FGÚ 2025 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Jágr, M. - Hofinger-Horvath, B. - Ergang, Peter - Čepková Hlásná, P. - Schönlechner, R. - Pichler, E. Ch. - D́Amico, S. - Grausgruber, H. - Vagnerová, Karla - Dvořáček, V.
    Comprehensive study of the effect of oat grain germination on the content of avenanthramides.
    Food Chemistry. Roč. 437, Part 1 30 March (2024), č. článku 137807. ISSN 0308-8146. E-ISSN 1873-7072
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA21-10845S
    Institucionální podpora: RVO:67985823
    Klíčová slova: Avena sativa L. * avenanthramide * germination * sprouting * quantification
    Obor OECD: Physiology (including cytology)
    Impakt faktor: 8.8, rok: 2022
    https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2023.137807
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0351246
     
     
  2. 2.
    0579397 - MBÚ 2025 NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Timkina, E. - Jarošová Kolouchová, I. - Kyselová, L. - Palyzová, Andrea - Murphy, D. J. - Řezanka, Tomáš
    Off-line two-dimensional LC-tandem MS of menaquinones from thermophilic bacteria.
    Food Chemistry. Roč. 431 (2024), č. článku 137112. ISSN 0308-8146. E-ISSN 1873-7072
    Institucionální podpora: RVO:61388971
    Klíčová slova: lipidomic analysis * cis/trans isomers * identification * cis * Thermophilic bacteria * Menaquinones * Shotgun mass spectrometry * Cis / trans isomers * LC/ESItandem MS
    Obor OECD: Microbiology
    Impakt faktor: 8.8, rok: 2022
    Způsob publikování: Omezený přístup
    https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814623017302?via%3Dihub
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0348431
     
     
  3. 3.
    0558154 - ÚOCHB 2023 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Benešová, L. - Klouda, J. - Bláhová, E. - Nesměrák, K. - Kočovský, Pavel - Nádvorníková, J. - Barták, P. - Skopalová, J. - Schwarzová-Pecková, K.
    Non-enzymatic electrochemical determination of cholesterol in dairy products on boron-doped diamond electrode.
    Food Chemistry. Roč. 393, November (2022), č. článku 133278. ISSN 0308-8146. E-ISSN 1873-7072
    Institucionální podpora: RVO:61388963
    Klíčová slova: boron-doped diamond * cholesterol * dairy products * differential pulse voltammetry * GC-MS * oxidation
    Obor OECD: Analytical chemistry
    Impakt faktor: 8.8, rok: 2022
    Způsob publikování: Omezený přístup
    https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2022.133278
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0331951
     
     
  4. 4.
    0557890 - FGÚ 2023 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Brejchová, Kristýna - Palůchová, Veronika - Březinová, Marie - Čajka, Tomáš - Balas, L. - Durand, T. - Křížová, M. - Straňák, Z. - Kuda, Ondřej
    Triacylglycerols containing branched palmitic acid ester of hydroxystearic acid (PAHSA) are present in the breast milk and hydrolyzed by carboxyl ester lipase.
    Food Chemistry. Roč. 388, Sep 15 (2022), č. článku 132983. ISSN 0308-8146. E-ISSN 1873-7072
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA20-00317S
    Grant ostatní: AV ČR(CZ) LQ200111901
    Program: Prémie Lumina quaeruntur
    Institucionální podpora: RVO:67985823
    Klíčová slova: human breast milk * lipidomics * PAHSA * colostrum * elective caesarean section * preterm birth
    Obor OECD: Biochemistry and molecular biology
    Impakt faktor: 8.8, rok: 2022
    Způsob publikování: Omezený přístup
    https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2022.132983
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0331769
     
     
  5. 5.
    0552182 - ÚIACH 2023 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Horká, Marie - Šalplachta, Jiří - Karásek, Pavel - Roth, Michal
    Sensitive identification of milk protein allergens using on-line combination of transient isotachophoresis/micellar electrokinetic chromatography and capillary isoelectric focusing in fused silica capillary with roughened part.
    Food Chemistry. Roč. 377, MAY (2022), č. článku 131986. ISSN 0308-8146. E-ISSN 1873-7072
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA19-00742S; GA MV(CZ) VI04000062
    Institucionální podpora: RVO:68081715
    Klíčová slova: capillary electrophoretic methods * adhesion of milk protein allergens
    Obor OECD: Analytical chemistry
    Impakt faktor: 8.8, rok: 2022
    Způsob publikování: Omezený přístup
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0327320
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    0552182.pdf34.1 MBAutorský preprintvyžádat
     
     
  6. 6.
    0545905 - ÚEB 2022 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Langhansová, Lenka - Pumprová, Karolína - Haisel, Daniel - Ekrt, L. - Pavičić, Antonio - Zajíčková, M. - Vaněk, Tomáš - Dvořáková, Marcela
    European ferns as rich sources of antioxidants in the human diet.
    Food Chemistry. Roč. 356, SEP 15 (2021), č. článku 129637. ISSN 0308-8146. E-ISSN 1873-7072
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LTC17035
    Grant ostatní: OPPK(XE) CZ.2.16/3.1.00/21519
    Institucionální podpora: RVO:61389030
    Klíčová slova: Antioxidant capacity * Carotenoids * Ferns * Lutein * Monilophytes * Nutrition * Phenols
    Obor OECD: Biochemistry and molecular biology
    Impakt faktor: 9.231, rok: 2021
    Způsob publikování: Open access
    http://doi.org/10.1016/j.foodchem.2021.129637
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0322522
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    2021_Langhansova_Food Chemistry_129637.PDF1647.5 KBJinápovolen
     
     
  7. 7.
    0543397 - MBÚ 2022 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
    Low, D. Y. - Micheau, P. - Koistinen, V. M. - Hanhineva, K. - Abranko, L. - Rodriguez-Mateos, A. - da Silva, A. B. - van Poucke, C. - Almeida, C. - Andres-Lacueva, C. - Rai, D. K. - Capanoglu, E. - Barberan, F. A. T. - Mattivi, F. - Schmidt, G. - Gurdeniz, G. - Valentová, Kateřina - Bresciani, L. - Petrásková, Lucie - Dragsted, L.O. - Philo, M. - Ulaszewska, M. - Mena, P. - Gonzalez-Dominguez, R. - Garcia-Villalba, R. - Kamiloglu, S. - de Pascual-Teresa, S. - Durand, S. - Wiczkowski, W. - Bronze, M. R. - Stanstrup, J. - Manach, C.
    Data sharing in PredRet for accurate prediction of retention time: Application to plant food bioactive compounds.
    Food Chemistry. Roč. 357, SEP 30 2021 (2021), č. článku 129757. ISSN 0308-8146. E-ISSN 1873-7072
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA19-00043S
    Institucionální podpora: RVO:61388971
    Klíčová slova: Predicted retention time * Metabolomics * Plant food bioactive compounds * Metabolites * Data sharing * uhplc
    Obor OECD: Analytical chemistry
    Impakt faktor: 9.231, rok: 2021
    Způsob publikování: Open access
    https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814621007639?via%3Dihub
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0320613
     
     
  8. 8.
    0541354 - ÚCHP 2022 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Martínez, J.M. - Schottroff, F. - Haas, K. - Fauster, T. - Sajfrtová, Marie - Álvarez, I. - Raso, J. - Jaeger, H.
    Evaluation of pulsed electric fields technology for the improvement of subsequent carotenoid extraction from dried Rhodotorula glutinis yeast.
    Food Chemistry. Roč. 323, SEP 1 (2020), č. článku 126824. ISSN 0308-8146. E-ISSN 1873-7072
    Institucionální podpora: RVO:67985858
    Klíčová slova: carotenoids * supercritical fluids * extraction
    Obor OECD: Chemical process engineering
    Impakt faktor: 7.514, rok: 2020
    Způsob publikování: Open access s časovým embargem
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0318916
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    0541354.pdf01.3 MBAutorský postprintpovolen
     
     
  9. 9.
    0541254 - ÚOCHB 2022 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Jakl, M. - Kovač, Ishak - Ćavar Zeljković, S. - Jaklová Dytrtová, Jana
    Triazole fungicides in soil affect the yield of fruit, green biomass, and phenolics production of Solanum lycopersicum L.
    Food Chemistry. Roč. 351, Jul 30 (2021), č. článku 129328. ISSN 0308-8146. E-ISSN 1873-7072
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA18-01710S
    Institucionální podpora: RVO:61388963
    Klíčová slova: penconazole * cyproconazole * chlorogenic acid * p-coumaric acid * quercetin * plant stress * element bioavailability
    Obor OECD: Biochemical research methods
    Impakt faktor: 9.231, rok: 2021
    Způsob publikování: Omezený přístup
    https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2021.129328
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0318841
     
     
  10. 10.
    0524348 - ÚVGZ 2021 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Bedrníček, J. - Jirotkova, D. - Kadlec, J. - Laknerová, I. - Vrchotová, Naděžda - Tříska, Jan - Samková, E. - Smetana, P.
    Thermal stability and bioavailability of bioactive compounds after baking of bread enriched with different onion by-products.
    Food Chemistry. Roč. 319, JUL 2020 (2020), č. článku 126562. ISSN 0308-8146. E-ISSN 1873-7072
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) EF16_019/0000797
    Výzkumná infrastruktura: CzeCOS III - 90123
    Institucionální podpora: RVO:86652079
    Klíčová slova: total phenolic content * antioxidant properties * quercetin * extract * quality * waste * transformation * consumption * glucosides * components * Onion waste * Gluten-free bread * Thermal processing * hplc-ms/ms * Flavonoids * Quercetin dimers * Quercetin trimers
    Obor OECD: Food and beverages
    Impakt faktor: 7.514, rok: 2020
    Způsob publikování: Omezený přístup
    https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814620304246?via%3Dihub
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0308710
     
     

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.