Výsledky vyhledávání

  1. 1.
    0577437 - ÚSMH 2024 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
    Chlup, H. - Suchý, Tomáš - Šupová, Monika
    The electron beam induced cross-linking of bovine collagen gels with various concentrations: The mechanical properties and secondary structure.
    Polymer. Roč. 287, NOV (2023), č. článku 126423. ISSN 0032-3861. E-ISSN 1873-2291
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA21-07851S
    Institucionální podpora: RVO:67985891
    Klíčová slova: Collagen * Electron beam * Irradiation * Water * Sterilization * Mechanical properties * Secondary structure
    Obor OECD: Polymer science
    Impakt faktor: 4.6, rok: 2022
    Způsob publikování: Omezený přístup
    https://doi.org/10.1016/j.polymer.2023.126423
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0348055
     
     
  2. 2.
    0576121 - ÚSMH 2024 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Šupová, Monika - Suchý, Tomáš - Chlup, H. - Šulc, M. - Kotrč, T. - Šilingová, L. - Žaloudková, Margit - Rýglová, Šárka - Braun, Martin - Chvátil, David - Hrdlička, Z. - Houška, M.
    The electron beam irradiation of collagen in the dry and gel states: The effect of the dose and water content from the primary to the quaternary levels.
    International Journal of Biological Macromolecules. Roč. 253, 31 DEC (2023), č. článku 126898. ISSN 0141-8130. E-ISSN 1879-0003
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA21-07851S
    Institucionální podpora: RVO:67985891 ; RVO:61389005
    Klíčová slova: Collagen * E-beam irradiation * Structure
    Obor OECD: Polymer science; Nuclear physics (UJF-V)
    Impakt faktor: 8.2, rok: 2022
    Způsob publikování: Omezený přístup
    https://doi.org/10.1016/j.ijbiomac.2023.126898
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0346403
     
     
  3. 3.
    0573237 - ÚSMH 2024 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
    Houška, M. - Landfeld, A. - Novotná, P. - Strohalm, J. - Šupová, Monika - Suchý, Tomáš - Chlup, H. - Skočilas, J. - Štípek, J. - Žaloudková, Margit - Šulc, M.
    Properties of Bovine Collagen as Influenced by High-Pressure Processing.
    Polymers. Roč. 15, č. 11 (2023), č. článku 2472. E-ISSN 2073-4360
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA21-07851S
    Institucionální podpora: RVO:67985891
    Klíčová slova: bovine collagen * high-pressure processing * physical properties * structure properties
    Obor OECD: Thermodynamics
    Impakt faktor: 5, rok: 2022
    Způsob publikování: Open access
    https://doi.org/10.3390/polym15112472
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0343962
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    0573237 J Šupová Properties.pdf06.3 MBVydavatelský postprintpovolen
     
     
  4. 4.
    0571022 - ÚSMH 2024 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Rýglová, Šárka - Braun, Martin - Suchý, Tomáš - Hříbal, Miloň - Žaloudková, Margit - Vištejnová, L.
    The investigation of batch-to-batch variabilities in the composition of isolates from fish and mammalian species using different protocols.
    Food Research International. Roč. 169, JULY 2023 (2023), č. článku 112789. ISSN 0963-9969. E-ISSN 1873-7145
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA21-07851S
    Institucionální podpora: RVO:67985891
    Klíčová slova: collagen * characterization * batch variability * pig and fish skin * green processing * waste treatment
    Obor OECD: Bioproducts (products that are manufactured using biological material as feedstock) biomaterials, bioplastics, biofuels, bioderived bulk and fine chemicals, bio-derived novel materials
    Impakt faktor: 8.1, rok: 2022
    Způsob publikování: Omezený přístup
    https://doi.org/10.1016/j.foodres.2023.112798
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0343545
     
     
  5. 5.
    0568968 - ÚSMH 2024 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
    Šupová, Monika - Suchý, Tomáš - Chlup, H. - Štípek, J. - Žitný, R. - Landfeld, A. - Skočilas, J. - Žaloudková, Margit - Rýglová, Šárka - Braun, Martin - Štancl, J. - Houška, M.
    The comprehensive evaluation of two collagen gels used for sausage casing extrusion purposes: The role of the structural and mechanical properties.
    Journal of Food Engineering. Roč. 343, APR 2023 (2023), č. článku 111387. ISSN 0260-8774. E-ISSN 1873-5770
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA21-07851S
    Institucionální podpora: RVO:67985891
    Klíčová slova: collagen * casings * mechanical properties * rheology * structure
    Obor OECD: Thermodynamics
    Impakt faktor: 5.5, rok: 2022
    Způsob publikování: Omezený přístup
    https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2022.111387
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0342277
     
     


  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.