Výsledky vyhledávání
- 1.0545905 - ÚEB 2022 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
Langhansová, Lenka - Pumprová, Karolína - Haisel, Daniel - Ekrt, L. - Pavičić, Antonio - Zajíčková, M. - Vaněk, Tomáš - Dvořáková, Marcela
European ferns as rich sources of antioxidants in the human diet.
Food Chemistry. Roč. 356, SEP 15 (2021), č. článku 129637. ISSN 0308-8146. E-ISSN 1873-7072
Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LTC17035
Grant ostatní: OPPK(XE) CZ.2.16/3.1.00/21519
Institucionální podpora: RVO:61389030
Klíčová slova: Antioxidant capacity * Carotenoids * Ferns * Lutein * Monilophytes * Nutrition * Phenols
Obor OECD: Biochemistry and molecular biology
Impakt faktor: 9.231, rok: 2021
Způsob publikování: Open access
http://doi.org/10.1016/j.foodchem.2021.129637
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0322522Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup 2021_Langhansova_Food Chemistry_129637.PDF 1 647.5 KB Jiná povolen - 2.0544557 - ÚEB 2022 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
Dvořáková, Marcela - Pumprová, Karolína - Antonínová, Žaneta - Rezek, Jan - Haisel, Daniel - Ekrt, L. - Vaněk, Tomáš - Langhansová, Lenka
Nutritional and antioxidant potential of fiddleheads from European ferns.
Foods. Roč. 10, č. 2 (2021), č. článku 460. E-ISSN 2304-8158
Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LTC17035; GA MŠMT(CZ) EF16_019/0000738
Institucionální podpora: RVO:61389030
Klíčová slova: Alternative vegetable * Fatty acid profile * Fern species * Fiddleheads * Natural antioxidants * Nutritional quality
Obor OECD: Environmental biotechnology
Impakt faktor: 5.561, rok: 2021
Způsob publikování: Open access
http://doi.org/10.3390/foods10020460
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0321403Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup 2021_Dvorakova_Foods_460.pdf 1 382.5 KB Jiná povolen