Výsledky vyhledávání

  1. 1.
    0575499 - ÚEB 2024 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
    Pavičić, A. - Zajíčková, M. - Šadibolová, M. - Svobodová, G. - Matoušková, P. - Szotáková, B. - Langhansová, Lenka - Maršík, Petr - Skálová, L.
    Anthelmintic activity of European fern extracts against Haemonchus contortus.
    Veterinary Research. Roč. 54, č. 1 (2023), č. článku 59. ISSN 0928-4249. E-ISSN 1297-9716
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LTC17035
    Institucionální podpora: RVO:61389030
    Klíčová slova: Natural anthelmintics * medicinal plants * nematodes * ATP-assay * Athyrium * Dryopteris
    Obor OECD: Environmental biotechnology related ethics
    Impakt faktor: 4.4, rok: 2022
    Způsob publikování: Open access
    https://doi.org/10.1186/s13567-023-01192-8
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0345259
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    2023_Pavicic_VETERINARY RESEARCH_59.pdf11.4 MBJinápovolen
     
     
  2. 2.
    0545905 - ÚEB 2022 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Langhansová, Lenka - Pumprová, Karolína - Haisel, Daniel - Ekrt, L. - Pavičić, Antonio - Zajíčková, M. - Vaněk, Tomáš - Dvořáková, Marcela
    European ferns as rich sources of antioxidants in the human diet.
    Food Chemistry. Roč. 356, SEP 15 (2021), č. článku 129637. ISSN 0308-8146. E-ISSN 1873-7072
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LTC17035
    Grant ostatní: OPPK(XE) CZ.2.16/3.1.00/21519
    Institucionální podpora: RVO:61389030
    Klíčová slova: Antioxidant capacity * Carotenoids * Ferns * Lutein * Monilophytes * Nutrition * Phenols
    Obor OECD: Biochemistry and molecular biology
    Impakt faktor: 9.231, rok: 2021
    Způsob publikování: Open access
    http://doi.org/10.1016/j.foodchem.2021.129637
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0322522
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    2021_Langhansova_Food Chemistry_129637.PDF1647.5 KBJinápovolen
     
     
  3. 3.
    0544557 - ÚEB 2022 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
    Dvořáková, Marcela - Pumprová, Karolína - Antonínová, Žaneta - Rezek, Jan - Haisel, Daniel - Ekrt, L. - Vaněk, Tomáš - Langhansová, Lenka
    Nutritional and antioxidant potential of fiddleheads from European ferns.
    Foods. Roč. 10, č. 2 (2021), č. článku 460. E-ISSN 2304-8158
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LTC17035; GA MŠMT(CZ) EF16_019/0000738
    Institucionální podpora: RVO:61389030
    Klíčová slova: Alternative vegetable * Fatty acid profile * Fern species * Fiddleheads * Natural antioxidants * Nutritional quality
    Obor OECD: Environmental biotechnology
    Impakt faktor: 5.561, rok: 2021
    Způsob publikování: Open access
    http://doi.org/10.3390/foods10020460
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0321403
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    2021_Dvorakova_Foods_460.pdf1382.5 KBJinápovolen
     
     
  4. 4.
    0531297 - ÚEB 2021 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
    Milia, E. - Usai, C. - Szotáková, B. - Elstnerová, M. - Králová, V. - D’hallewin, G. - Spissu, Y. - Barberis, A. - Marchetti, M. - Bortone, A. - Campanella, V. - Mastandrea, G. - Langhansová, Lenka - Eick, S.
    The pharmaceutical ability of Pistacia lentiscus L. Leaves essential oil against periodontal bacteria and Candida sp. and its anti-inflammatory potential.
    Antibiotics (Basel). Roč. 9, č. 6 (2020), č. článku 281. ISSN 2079-6382. E-ISSN 2079-6382
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LTC17035
    Institucionální podpora: RVO:61389030
    Klíčová slova: Candida albicans * Candida glabrata * Cyclooxygenase * Lipoxygenase * Medicinal herbs * Oral health care products * Periodontal disease
    Obor OECD: Medical laboratory technology (including laboratory samples analysis
    Impakt faktor: 4.639, rok: 2020
    Způsob publikování: Open access
    http://doi.org/10.3390/antibiotics9060281
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0309982
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    2020_Milia_Antibiotics_281.pdf11.1 MBJinápovolen
     
     


  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.