Výsledky vyhledávání

  1. 1.
    0566367 - MBÚ 2023 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
    Kolaříková, Viola - Brodsky, Katerina - Petrásková, Lucie - Pelantová, Helena - Cvačka, Josef - Havlíček, Libor - Křen, Vladimír - Valentová, Kateřina
    Sulfation of Phenolic Acids: Chemoenzymatic vs. Chemical Synthesis.
    International Journal of Molecular Sciences. Roč. 23, č. 23 (2022), č. článku 15171. E-ISSN 1422-0067
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA19-00043S; GA MZd(CZ) NU21-02-00135
    Institucionální podpora: RVO:61388971 ; RVO:61388963 ; RVO:61389030
    Klíčová slova: sulfation * phenolic acids * aryl sulfotransferase * flavonoid metabolites * biotransformation
    Obor OECD: Organic chemistry; Analytical chemistry (UOCHB-X); Organic chemistry (UEB-Q)
    Impakt faktor: 5.6, rok: 2022
    Způsob publikování: Open access
    https://www.mdpi.com/1422-0067/23/23/15171
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0337718
     
     
  2. 2.
    0561642 - MBÚ 2023 RIV DE eng J - Článek v odborném periodiku
    Brodsky, Katerina - Káňová, Kristýna - Konvalinková, Dorota - Slámová, Kristýna - Pelantová, Helena - Valentová, Kateřina - Bojarová, Pavla - Křen, Vladimír - Petrásková, Lucie
    Bacterial Aryl Sulfotransferases in Selective and Sustainable Sulfation of Biologically Active Compounds using Novel Sulfate Donors.
    ChemSusChem. Roč. 15, č. 18 (2022), č. článku e202201253. ISSN 1864-5631. E-ISSN 1864-564X
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA19-00043S
    Institucionální podpora: RVO:61388971
    Klíčová slova: aryl sulfotransferase * biocatalysis * enzyme catalysis * leaving group * sulfation
    Obor OECD: Biochemistry and molecular biology
    Impakt faktor: 8.4, rok: 2022
    Způsob publikování: Omezený přístup
    https://chemistry-europe.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/cssc.202201253
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0335024
     
     
  3. 3.
    0557995 - MBÚ 2023 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
    Petrásková, Lucie - Káňová, Kristýna - Brodsky, Katerina - Hetman, Anastasia - Petránková, Barbora - Pelantová, Helena - Křen, Vladimír - Valentová, Kateřina
    Sulfated Phenolic Substances: Preparation and Optimized HPLC Analysis.
    International Journal of Molecular Sciences. Roč. 23, č. 10 (2022), č. článku 5743. E-ISSN 1422-0067
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA19-00043S; GA MZd(CZ) NU21-02-00135
    Institucionální podpora: RVO:61388971
    Klíčová slova: enzymatic sulfation * quercetin * sulfotransferases * silybin * flavonolignans * metabolites * flavonoids * aryl sulfotransferase * Desulfitobacterium hafniense * HPLC analysis * sulfates * flavonoids * polyphenols * phenolic acid
    Obor OECD: Analytical chemistry
    Impakt faktor: 5.6, rok: 2022
    Způsob publikování: Open access
    https://www.mdpi.com/1422-0067/23/10/5743
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0332217
     
     
  4. 4.
    0543397 - MBÚ 2022 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
    Low, D. Y. - Micheau, P. - Koistinen, V. M. - Hanhineva, K. - Abranko, L. - Rodriguez-Mateos, A. - da Silva, A. B. - van Poucke, C. - Almeida, C. - Andres-Lacueva, C. - Rai, D. K. - Capanoglu, E. - Barberan, F. A. T. - Mattivi, F. - Schmidt, G. - Gurdeniz, G. - Valentová, Kateřina - Bresciani, L. - Petrásková, Lucie - Dragsted, L.O. - Philo, M. - Ulaszewska, M. - Mena, P. - Gonzalez-Dominguez, R. - Garcia-Villalba, R. - Kamiloglu, S. - de Pascual-Teresa, S. - Durand, S. - Wiczkowski, W. - Bronze, M. R. - Stanstrup, J. - Manach, C.
    Data sharing in PredRet for accurate prediction of retention time: Application to plant food bioactive compounds.
    Food Chemistry. Roč. 357, SEP 30 2021 (2021), č. článku 129757. ISSN 0308-8146. E-ISSN 1873-7072
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA19-00043S
    Institucionální podpora: RVO:61388971
    Klíčová slova: Predicted retention time * Metabolomics * Plant food bioactive compounds * Metabolites * Data sharing * uhplc
    Obor OECD: Analytical chemistry
    Impakt faktor: 9.231, rok: 2021
    Způsob publikování: Open access
    https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814621007639?via%3Dihub
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0320613
     
     
  5. 5.
    0534618 - MBÚ 2021 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Káňová, Kristýna - Petrásková, Lucie - Pelantová, Helena - Rybková, Z. - Malachová, K. - Cvačka, Josef - Křen, Vladimír - Valentová, Kateřina
    Sulfated Metabolites of Luteolin, Myricetin, and Ampelopsin: Chemoenzymatic Preparation and Biophysical Properties.
    Journal of Agricultural and Food Chemistry. Roč. 68, č. 40 (2020), s. 11197-11206. ISSN 0021-8561. E-ISSN 1520-5118
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA19-00043S; GA MŠMT(CZ) LTC18003; GA MŠMT(CZ) LTC19039
    Institucionální podpora: RVO:61388971 ; RVO:61388963
    Klíčová slova: antioxidant activity * phenolic-compounds * in-vitro * flavonol glycosides * tissue distribution * rat plasma * quercetin * mutagenicity * quantification * quercetin * luteolin * myricetin
    Obor OECD: Nutrition, Dietetics; Analytical chemistry (UOCHB-X)
    Impakt faktor: 5.279, rok: 2020
    Způsob publikování: Omezený přístup
    https://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/acs.jafc.0c03997
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0312789
     
     
  6. 6.
    0507895 - MBÚ 2020 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Begines, P. - Biedermann, David - Valentová, Kateřina - Petrásková, Lucie - Pelantová, Helena - Maya, I. - Fernandez-Bolanos, J.G. - Křen, Vladimír
    Chemoenzymatic Synthesis and Radical Scavenging of Sulfated Hydroxytyrosol, Tyrosol, and Acetylated Derivatives.
    Journal of Agricultural and Food Chemistry. Roč. 67, č. 26 (2019), s. 7281-7288. ISSN 0021-8561. E-ISSN 1520-5118
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA18-00121S; GA ČR(CZ) GA19-00043S
    Institucionální podpora: RVO:61388971
    Klíčová slova: olive phenols * arylsulfotransferase * hydroxytyrosol
    Obor OECD: Biochemistry and molecular biology
    Impakt faktor: 4.192, rok: 2019
    Způsob publikování: Omezený přístup
    https://pubs.acs.org/doi/10.1021/acs.jafc.9b01065
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0298855
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    114_ChemoenzymaticSynthesisAndRadicalScavengingofSulfated.pdf3919.8 KBVydavatelský postprintvyžádat
     
     


  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.