Výsledky vyhledávání
- 1.0544131 - ÚOCHB 2022 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
Kovač, Ishak - Jakl, M. - Šolínová, Veronika - Konášová, Renáta - Kašička, Václav - Jaklová Dytrtová, Jana
Micellar electrokinetic chromatography in the determination of triazoles in fruit peel.
Journal of Chromatography A. Roč. 1652, Aug 30 (2021), č. článku 462385. ISSN 0021-9673. E-ISSN 1873-3778
Grant CEP: GA ČR(CZ) GA18-01710S
Institucionální podpora: RVO:61388963
Klíčová slova: CD-MEKC * tomato peel * penconazole * tebuconazole * cyproconazole * triazoles
Obor OECD: Analytical chemistry
Impakt faktor: 4.601, rok: 2021
Způsob publikování: Omezený přístup
https://doi.org/10.1016/j.chroma.2021.462385
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0321175 - 2.0541593 - ÚOCHB 2022 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
Jakl, M. - Ćavar Zeljković, S. - Kovač, Ishak - Bělonožníková, K. - Jaklová Dytrtová, Jana
Side effects of triazoles on treated crops.
Chemosphere. Roč. 277, Aug (2021), č. článku 130242. ISSN 0045-6535. E-ISSN 1879-1298
Grant CEP: GA ČR(CZ) GA18-01710S
Institucionální podpora: RVO:61388963
Klíčová slova: chlorophylls * foliar treatment * phenolic compounds * redox conditions * tomato * triazolic mixtures
Obor OECD: Analytical chemistry
Impakt faktor: 8.943, rok: 2021
Způsob publikování: Omezený přístup
https://doi.org/10.1016/j.chemosphere.2021.130242
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0319131 - 3.0541254 - ÚOCHB 2022 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
Jakl, M. - Kovač, Ishak - Ćavar Zeljković, S. - Jaklová Dytrtová, Jana
Triazole fungicides in soil affect the yield of fruit, green biomass, and phenolics production of Solanum lycopersicum L.
Food Chemistry. Roč. 351, Jul 30 (2021), č. článku 129328. ISSN 0308-8146. E-ISSN 1873-7072
Grant CEP: GA ČR(CZ) GA18-01710S
Institucionální podpora: RVO:61388963
Klíčová slova: penconazole * cyproconazole * chlorogenic acid * p-coumaric acid * quercetin * plant stress * element bioavailability
Obor OECD: Biochemical research methods
Impakt faktor: 9.231, rok: 2021
Způsob publikování: Omezený přístup
https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2021.129328
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0318841 - 4.0531505 - ÚOCHB 2021 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
Jaklová Dytrtová, Jana - Bělonožníková, K. - Jakl, M. - Ryšlavá, H.
Triazoles and aromatase: The impact of copper cocktails.
Environmental Pollution. Roč. 266, č. 1 (2020), č. článku 115201. ISSN 0269-7491. E-ISSN 1873-6424
Grant CEP: GA ČR(CZ) GA18-01710S
Institucionální podpora: RVO:61388963
Klíčová slova: cocktail effect * azoles * cytochrome P450 monooxygenases * Fenton reaction
Obor OECD: Analytical chemistry
Impakt faktor: 8.071, rok: 2020
Způsob publikování: Omezený přístup
https://doi.org/10.1016/j.envpol.2020.115201
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0310148 - 5.0521525 - ÚOCHB 2021 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
Kovač, Ishak - Jakl, M. - Fanfrlík, Jindřich - Andrushchenko, Valery - Jaklová Dytrtová, Jana
Complexation and stability of the fungicide penconazole in the presence of zinc and copper ions.
Rapid Communications in Mass Spectrometry. Roč. 34, č. 9 (2020), č. článku e8714. ISSN 0951-4198. E-ISSN 1097-0231
Grant CEP: GA ČR(CZ) GA18-01710S
Institucionální podpora: RVO:61388963
Klíčová slova: triazoles * zinc * copper * ESI-MS * DFT calculations
Obor OECD: Physical chemistry
Impakt faktor: 2.419, rok: 2020
Způsob publikování: Omezený přístup
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/rcm.8714
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0306123 - 6.0508879 - ÚOCHB 2020 RIV AT eng J - Článek v odborném periodiku
Takala, N. - Sirén, H. - Jakl, M. - Jaklová Dytrtová, Jana
Determination of important azoles in soil solution using CE.
Monatshefte fur Chemie. Roč. 150, č. 9 (2019), s. 1625-1631. ISSN 0026-9247. E-ISSN 1434-4475
Grant CEP: GA ČR(CZ) GA18-01710S
Institucionální podpora: RVO:61388963
Klíčová slova: triazoles * CE-PDA * separation * fungicides * ESI-mu-Q-TOF-MS
Obor OECD: Analytical chemistry
Impakt faktor: 1.349, rok: 2019
Způsob publikování: Omezený přístup
https://link.springer.com/article/10.1007/s00706-019-02447-x
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0299676 - 7.0490661 - ÚOCHB 2019 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
Jaklová Dytrtová, Jana - Straka, Michal - Bělonožníková, K. - Jakl, M. - Ryšlavá, H.
Does resveratrol retain its antioxidative properties in wine? Redox behaviour of resveratrol in the presence of Cu(II) and tebuconazole.
Food Chemistry. Roč. 262, Oct 1 (2018), s. 221-225. ISSN 0308-8146. E-ISSN 1873-7072
Grant CEP: GA ČR(CZ) GA18-01710S
Institucionální podpora: RVO:61388963
Klíčová slova: polyphenols * triazoles * copper * antioxidant capacity * ESI-MS
Obor OECD: Analytical chemistry
Impakt faktor: 5.399, rok: 2018
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0284816