Výsledky vyhledávání

  1. 1.
    0548661 - ÚPT 2022 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
    Kouřilová, X. - Pernicová, I. - Vidláková, M. - Krejčiřík, R. - Mrázová, Kateřina - Hrubanová, Kamila - Krzyžánek, Vladislav - Nebesářová, Jana - Obruča, S.
    Biotechnological Conversion of Grape Pomace to Poly(3-hydroxybutyrate) by Moderately Thermophilic Bacterium Tepidimonas taiwanensis.
    Bioengineering. Roč. 8, č. 10 (2021), č. článku 141. ISSN 2306-5354
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA19-20697S; GA MŠMT(CZ) LM2015062
    Institucionální podpora: RVO:68081731 ; RVO:60077344
    Klíčová slova: polyhydroxyalkanoates * Tepidimonas taiwanensis * grape pomace * thermophiles
    Obor OECD: Environmental biotechnology; Genetics and heredity (medical genetics to be 3) (BC-A)
    Impakt faktor: 5.046, rok: 2021
    Způsob publikování: Open access
    https://www.mdpi.com/2306-5354/8/10/141
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0324713
     
     
  2. 2.
    0544165 - ÚPT 2022 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
    Kouřilová, X. - Schwarzerová, J. - Pernicová, I. - Sedlář, K. - Mrázová, Kateřina - Krzyžánek, Vladislav - Nebesářová, Jana - Obruča, S.
    The first insight into polyhydroxyalkanoates accumulation in multi-extremophilic Rubrobacter xylanophilus and Rubrobacter spartanus.
    Microorganisms. Roč. 9, č. 5 (2021), č. článku 909. E-ISSN 2076-2607
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA19-20697S; GA MŠMT(CZ) LM2015062
    Institucionální podpora: RVO:68081731 ; RVO:60077344
    Klíčová slova: Rubrobacter xylanophilus * Rubrobacter spartanus * polyhydroxyalkanoates * stress conditions * extremophiles
    Obor OECD: Microbiology; Biochemical research methods (BC-A)
    Impakt faktor: 4.926, rok: 2021
    Způsob publikování: Open access
    https://www.mdpi.com/2076-2607/9/5/909
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0321214
     
     
  3. 3.
    0537030 - BC 2021 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
    Pernicová, I. - Nováčková, I. - Sedláček, P. - Kouřilová, X. - Kalina, M. - Kovalcik, A. - Koller, M. - Nebesářová, Jana - Krzyžánek, Vladislav - Hrubanová, Kamila - Másílko, J. - Slaninova, E. - Obruča, S.
    Introducing the Newly Isolated BacteriumAneurinibacillussp. H1 as an Auspicious Thermophilic Producer of Various Polyhydroxyalkanoates (PHA) Copolymers-1. Isolation and Characterization of the Bacterium.
    Polymers. Roč. 12, č. 6 (2020), č. článku 1235. E-ISSN 2073-4360
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LM2015062; GA MŠMT(CZ) EF16_013/0001775
    Institucionální podpora: RVO:60077344 ; RVO:68081731
    Klíčová slova: waste glycerol * poly(3-hydroxybutyrate) * bacillus * biosynthesis * poly(3-hydroxybutyrate-co-3-hydroxyvalerate) * polyhydroxyalkanoates * thermophiles * Aneurinibacillussp * P(3HB-co-4HB) * P(3HB-co-3HV-co-4HB)
    Obor OECD: Genetics and heredity (medical genetics to be 3); Electrical and electronic engineering (UPT-D)
    Impakt faktor: 4.329, rok: 2020
    Způsob publikování: Open access
    https://www.mdpi.com/2073-4360/12/6/1235
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0314787
     
     
  4. 4.
    0534856 - BC 2021 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
    Sedláček, P. - Pernicová, I. - Nováčková, I. - Kouřilová, X. - Kalina, M. - Kovalcik, A. - Koller, M. - Nebesářová, Jana - Krzyžánek, Vladislav - Hrubanová, Kamila - Másílko, J. - Slaninova, E. - Trudičová, M. - Obruča, S.
    Introducing the Newly Isolated BacteriumAneurinibacillussp. H1 as an Auspicious Thermophilic Producer of Various Polyhydroxyalkanoates (PHA) Copolymers-2. Material Study on the Produced Copolymers.
    Polymers. Roč. 12, č. 6 (2020), č. článku 1298. E-ISSN 2073-4360
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LM2015062; GA MŠMT(CZ) EF16_013/0001775
    Institucionální podpora: RVO:60077344 ; RVO:68081731
    Klíčová slova: microbial synthesis * thermal-degradation * ftir spectroscopy * bacterial-cells * granules * poly(3-hydroxybutyrate-co-4-hydroxybutyrate) * crystallization * polyhydroxyalkanoates * thermophiles * Aneurinibacillussp * P(3HB-co-4HB) * P(3HB-co-3HV-co-4HB) * crystallinity
    Obor OECD: Biochemical research methods; Electrical and electronic engineering (UPT-D)
    Impakt faktor: 4.329, rok: 2020
    Způsob publikování: Open access
    https://www.mdpi.com/2073-4360/12/6/1298
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0313021
     
     
  5. 5.
    0520423 - BC 2020 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Pernicová, I. - Kučera, D. - Nebesářová, Jana - Kalina, M. - Nováčková, I. - Koller, M. - Obruča, S.
    Production of polyhydroxyalkanoates on waste frying oil employing selected Halomonas strains.
    Bioresource Technology. Roč. 292, NOV 2019 (2019), č. článku 122028. ISSN 0960-8524. E-ISSN 1873-2976
    Institucionální podpora: RVO:60077344
    Klíčová slova: levulinic acid * poly(3-hydroxybutyrate-co-3-hydroxyvalerate) * biosynthesis * eutropha * Halomonas spp. * Halophiles * Lipids * Polyhydroxyalkanoates * Waste frying oil
    Obor OECD: Electrical and electronic engineering
    Impakt faktor: 7.539, rok: 2019
    Způsob publikování: Omezený přístup
    https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0960852419312581?via%3Dihub
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0305098
     
     
  6. 6.
    0498720 - BC 2019 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Kučera, D. - Pernicová, I. - Kovalcik, A. - Koller, M. - Müllerová, L. - Sedláček, P. - Mravec, F. - Nebesářová, Jana - Kalina, M. - Marová, I. - Krzyžánek, Vladislav - Obruča, S.
    Characterization of the promising poly(3-hydroxybutyrate) producing halophilic bacterium Halomonas halophila.
    Bioresource Technology. Roč. 256, MAY (2018), s. 552-556. ISSN 0960-8524. E-ISSN 1873-2976
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LM2015062; GA ČR(CZ) GA15-20645S
    Institucionální podpora: RVO:60077344 ; RVO:68081731
    Klíčová slova: Halomonas halophila * Halophiles * Lignocellulose hydrolysates * Morphology of bacterial cells * Polyhydroxyalkanoates
    Obor OECD: Developmental biology; Microbiology (UPT-D)
    Impakt faktor: 6.669, rok: 2018
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0291003
     
     


  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.