Výsledky vyhledávání

  1. 1.
    0571015 - BC 2024 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
    Jílková, Veronika - Sim, A. - Thornton, B. - Paterson, E.
    Grass rather than legume species decreases soil organic matter decomposition with nutrient addition.
    Soil Biology and Biochemistry. Roč. 177, February (2023), č. článku 108936. ISSN 0038-0717
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LM2015075; GA MŠMT(CZ) EF16_013/0001782
    Grant ostatní: AV ČR(CZ) MSM200961606
    Program: Program na podporu mezinárodní spolupráce začínajících výzkumných pracovníků
    Institucionální podpora: RVO:60077344
    Klíčová slova: temperate grassland * legume * Grass * root-derived respiration * priming effect * PLFA
    Obor OECD: Soil science
    Impakt faktor: 9.7, rok: 2022
    Způsob publikování: Omezený přístup
    https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0038071722003935?via%3Dihub
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0344244
     
     
  2. 2.
    0531517 - BC 2021 RIV CN eng J - Článek v odborném periodiku
    Jílková, Veronika - Dufkova, K. - Cajthaml, Tomáš
    Decomposition of labile and recalcitrant coniferous litter fractions affected by temperature during the growing season.
    Journal of Forestry Research. Roč. 31, č. 4 (2020), s. 1115-1121. ISSN 1007-662X. E-ISSN 1993-0607
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) EF16_013/0001782
    Grant ostatní: AV ČR(CZ) L200961602; AV ČR(CZ) MSM200961606
    Program: Program na podporu mezinárodní spolupráce začínajících výzkumných pracovníků
    Institucionální podpora: RVO:60077344 ; RVO:61388971
    Klíčová slova: temperate forest * Picea abies * soil respiration * hot water-extractable carbon * PLFA (phospholipid fatty acids)
    Obor OECD: Ecology; Microbiology (MBU-M)
    Impakt faktor: 2.149, rok: 2020
    Způsob publikování: Omezený přístup
    https://link.springer.com/article/10.1007%2Fs11676-018-00877-7
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0310471
     
     
  3. 3.
    0531471 - BC 2021 RIV DE eng J - Článek v odborném periodiku
    Jílková, Veronika - Sim, A. - Thornton, B. - Jandová, K. - Cajthaml, Tomáš - Paterson, E.
    Impact of plant species and atmospheric CO2 concentration on rhizodeposition and soil microbial activity and community composition.
    Journal of Plant Nutrition and Soil Science. Roč. 183, č. 3 (2020), s. 327-337. ISSN 1436-8730. E-ISSN 1522-2624
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LM2015075; GA MŠMT(CZ) EF16_013/0001782
    Grant ostatní: AV ČR(CZ) MSM200961606
    Program: Program na podporu mezinárodní spolupráce začínajících výzkumných pracovníků
    Institucionální podpora: RVO:60077344 ; RVO:61388971
    Klíčová slova: continuous 13C-CO2 labeling * early stage of development * Festuca * Lotus * Plantago * PLFA
    Obor OECD: Ecology; Microbiology (MBU-M)
    Impakt faktor: 2.426, rok: 2020
    Způsob publikování: Omezený přístup
    https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/jpln.201900415
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0310468
     
     
  4. 4.
    0505568 - BC 2020 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
    Jílková, Veronika - Jandová, K. - Sim, A. - Thornton, B. - Paterson, E.
    Soil organic matter decomposition and carbon sequestration in temperate coniferous forest soils affected by soluble and insoluble spruce needle fractions.
    Soil Biology and Biochemistry. Roč. 138, November (2019), č. článku 107595. ISSN 0038-0717
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA17-08717S; GA MŠMT(CZ) LM2015075; GA MŠMT(CZ) EF16_013/0001782
    Grant ostatní: AV ČR(CZ) MSM200961606; AV ČR(CZ) L200961602
    Program: Program na podporu mezinárodní spolupráce začínajících výzkumných pracovníků
    Institucionální podpora: RVO:60077344
    Klíčová slova: 13C-depleted CO2 labelling * fractionation * microcosms * phospholipid fatty acids * Picea abies * priming effect
    Obor OECD: Environmental sciences (social aspects to be 5.7)
    Impakt faktor: 5.795, rok: 2019
    Způsob publikování: Omezený přístup
    https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0038071719302597?via%3Dihub
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0299727
     
     


  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.