Výsledky vyhledávání
- 1.0549731 - ÚVGZ 2022 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
Bedrníček, J. - Laknerová, I. - Lorenc, F. - Moraes, P.P.D. - Jarošová, M. - Samková, E. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Kadlec, J. - Smetana, P.
The Use of a Thermal Process to Produce Black Garlic: Differences in the Physicochemical and Sensory Characteristics Using Seven Varieties of Fresh Garlic.
Foods. Roč. 10, č. 11 (2021), č. článku 2703. E-ISSN 2304-8158
Grant CEP: GA MŠMT(CZ) EF16_019/0000797
Výzkumná infrastruktura: CzeCOS III - 90123
Institucionální podpora: RVO:86652079
Klíčová slova: allium-sativum l. * antioxidant properties * compositional changes * bioactive compounds * phenolic content * identification * capacity * garlic * ageing process * antioxidant activity * bioactive compounds * organoleptic properties * pHPLC-MS/MS analysis/p * MS analysis
Obor OECD: Food and beverages
Impakt faktor: 5.561, rok: 2021
Způsob publikování: Open access
https://www.mdpi.com/2304-8158/10/11/2703
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0325662 - 2.0542129 - ÚVGZ 2022 RIV IN eng J - Článek v odborném periodiku
Balík, J. - Híc, P. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Smetana, P. - Smutek, L. - Rohlík, B.A. - Houska, M.
Beer and beer-based beverage contain lignans.
Journal of Food Science and Technology-Mysore. Roč. 58, č. 2 (2021), s. 581-585. ISSN 0022-1155. E-ISSN 0975-8402
Grant CEP: GA MZe QJ1210258
Výzkumná infrastruktura: CzeCOS III - 90123
Institucionální podpora: RVO:86652079
Klíčová slova: antioxidant activity * foods * secoisolariciresinol * enterolactone * Lignan beer * 7-hydroxymatairesinol HMR * alpha-conidendrin * Spruce knots * Sensory evaluation
Obor OECD: Food and beverages
Impakt faktor: 3.117, rok: 2021
Způsob publikování: Omezený přístup
https://link.springer.com/content/pdf/10.1007/s13197-020-04570-8.pdf
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0319613 - 3.0524348 - ÚVGZ 2021 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
Bedrníček, J. - Jirotkova, D. - Kadlec, J. - Laknerová, I. - Vrchotová, Naděžda - Tříska, Jan - Samková, E. - Smetana, P.
Thermal stability and bioavailability of bioactive compounds after baking of bread enriched with different onion by-products.
Food Chemistry. Roč. 319, JUL 2020 (2020), č. článku 126562. ISSN 0308-8146. E-ISSN 1873-7072
Grant CEP: GA MŠMT(CZ) EF16_019/0000797
Výzkumná infrastruktura: CzeCOS III - 90123
Institucionální podpora: RVO:86652079
Klíčová slova: total phenolic content * antioxidant properties * quercetin * extract * quality * waste * transformation * consumption * glucosides * components * Onion waste * Gluten-free bread * Thermal processing * hplc-ms/ms * Flavonoids * Quercetin dimers * Quercetin trimers
Obor OECD: Food and beverages
Impakt faktor: 7.514, rok: 2020
Způsob publikování: Omezený přístup
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814620304246?via%3Dihub
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0308710 - 4.0520458 - BC 2020 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
Sak, Bohumil - Vecková, T. - Brdíčková, K. - Smetana, P. - Hlásková, Lenka - Kicia, M. - Holubová, Nikola - McEvoy, J. - Kváč, Martin
Experimental Encephalitozoon cuniculi Infection Acquired from Fermented Meat Products.
Foodborne pathogens and disease. Roč. 16, č. 6 (2019), s. 394-398. ISSN 1535-3141. E-ISSN 1556-7125
Grant CEP: GA ČR GA17-12871S
Institucionální podpora: RVO:60077344
Klíčová slova: enterocytozoon-bieneusi * microsporidia * intestinalis * prevalence * antibodies * spores * germination * parasites * risk * meat products * fermentation * microsporidia * Encephalitozoon cuniculi
Obor OECD: Epidemiology
Impakt faktor: 2.601, rok: 2019
Způsob publikování: Omezený přístup
https://www.liebertpub.com/doi/pdf/10.1089/fpd.2018.2569
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0305127 - 5.0510603 - ÚVGZ 2020 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
Bedrníček, J. - Laknerová, I. - Linhartová, I. - Kadlec, J. - Samková, E. - Bárta, J. - Bártová, V. - Mráz, J. - Pešek, M. - Winterová, R. - Vrchotová, Naděžda - Tříska, Jan - Smetana, P.
Onion waste as a rich source of antioxidants for meat products.
Czech Journal of Food Sciences. Roč. 37, č. 4 (2019), s. 268-275. ISSN 1212-1800. E-ISSN 1805-9317
Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LO1415
Výzkumná infrastruktura: CzeCOS II - 90061
Institucionální podpora: RVO:86652079
Klíčová slova: Antioxidant * lc/ms * Onion skin * Pork patties
Obor OECD: Food and beverages
Impakt faktor: 0.932, rok: 2019
Způsob publikování: Open access
https://www.agriculturejournals.cz/web/cjfs.htm?type=article&id=68_2018-CJFS
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0301033 - 6.0452051 - MBÚ 2016 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
Pavlíková, N. - Smetana, P. - Halada, Petr - Kovář, J.
Effect of prolonged exposure to sublethal concentrations of DDT and DDE on protein expression in human pancreatic beta cells.
Environmental Research. Roč. 142, OCT 2015 (2015), s. 257-263. ISSN 0013-9351. E-ISSN 1096-0953
Grant ostatní: OPPK(CZ) CZ.2.16/3.1.00/24023
Zdroj financování: O - operační programy
Klíčová slova: Diabetes * DDT/E * Alpha-enolase
Kód oboru RIV: CE - Biochemie
Impakt faktor: 3.088, rok: 2015
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0253092