Výsledky vyhledávání

  1. 1.
    0549731 - ÚVGZ 2022 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
    Bedrníček, J. - Laknerová, I. - Lorenc, F. - Moraes, P.P.D. - Jarošová, M. - Samková, E. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Kadlec, J. - Smetana, P.
    The Use of a Thermal Process to Produce Black Garlic: Differences in the Physicochemical and Sensory Characteristics Using Seven Varieties of Fresh Garlic.
    Foods. Roč. 10, č. 11 (2021), č. článku 2703. E-ISSN 2304-8158
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) EF16_019/0000797
    Výzkumná infrastruktura: CzeCOS III - 90123
    Institucionální podpora: RVO:86652079
    Klíčová slova: allium-sativum l. * antioxidant properties * compositional changes * bioactive compounds * phenolic content * identification * capacity * garlic * ageing process * antioxidant activity * bioactive compounds * organoleptic properties * pHPLC-MS/MS analysis/p * MS analysis
    Obor OECD: Food and beverages
    Impakt faktor: 5.561, rok: 2021
    Způsob publikování: Open access
    https://www.mdpi.com/2304-8158/10/11/2703
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0325662
     
     
  2. 2.
    0542129 - ÚVGZ 2022 RIV IN eng J - Článek v odborném periodiku
    Balík, J. - Híc, P. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Smetana, P. - Smutek, L. - Rohlík, B.A. - Houska, M.
    Beer and beer-based beverage contain lignans.
    Journal of Food Science and Technology-Mysore. Roč. 58, č. 2 (2021), s. 581-585. ISSN 0022-1155. E-ISSN 0975-8402
    Grant CEP: GA MZe QJ1210258
    Výzkumná infrastruktura: CzeCOS III - 90123
    Institucionální podpora: RVO:86652079
    Klíčová slova: antioxidant activity * foods * secoisolariciresinol * enterolactone * Lignan beer * 7-hydroxymatairesinol HMR * alpha-conidendrin * Spruce knots * Sensory evaluation
    Obor OECD: Food and beverages
    Impakt faktor: 3.117, rok: 2021
    Způsob publikování: Omezený přístup
    https://link.springer.com/content/pdf/10.1007/s13197-020-04570-8.pdf
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0319613
     
     
  3. 3.
    0524348 - ÚVGZ 2021 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Bedrníček, J. - Jirotkova, D. - Kadlec, J. - Laknerová, I. - Vrchotová, Naděžda - Tříska, Jan - Samková, E. - Smetana, P.
    Thermal stability and bioavailability of bioactive compounds after baking of bread enriched with different onion by-products.
    Food Chemistry. Roč. 319, JUL 2020 (2020), č. článku 126562. ISSN 0308-8146. E-ISSN 1873-7072
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) EF16_019/0000797
    Výzkumná infrastruktura: CzeCOS III - 90123
    Institucionální podpora: RVO:86652079
    Klíčová slova: total phenolic content * antioxidant properties * quercetin * extract * quality * waste * transformation * consumption * glucosides * components * Onion waste * Gluten-free bread * Thermal processing * hplc-ms/ms * Flavonoids * Quercetin dimers * Quercetin trimers
    Obor OECD: Food and beverages
    Impakt faktor: 7.514, rok: 2020
    Způsob publikování: Omezený přístup
    https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814620304246?via%3Dihub
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0308710
     
     
  4. 4.
    0520458 - BC 2020 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Sak, Bohumil - Vecková, T. - Brdíčková, K. - Smetana, P. - Hlásková, Lenka - Kicia, M. - Holubová, Nikola - McEvoy, J. - Kváč, Martin
    Experimental Encephalitozoon cuniculi Infection Acquired from Fermented Meat Products.
    Foodborne pathogens and disease. Roč. 16, č. 6 (2019), s. 394-398. ISSN 1535-3141. E-ISSN 1556-7125
    Grant CEP: GA ČR GA17-12871S
    Institucionální podpora: RVO:60077344
    Klíčová slova: enterocytozoon-bieneusi * microsporidia * intestinalis * prevalence * antibodies * spores * germination * parasites * risk * meat products * fermentation * microsporidia * Encephalitozoon cuniculi
    Obor OECD: Epidemiology
    Impakt faktor: 2.601, rok: 2019
    Způsob publikování: Omezený přístup
    https://www.liebertpub.com/doi/pdf/10.1089/fpd.2018.2569
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0305127
     
     
  5. 5.
    0510603 - ÚVGZ 2020 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Bedrníček, J. - Laknerová, I. - Linhartová, I. - Kadlec, J. - Samková, E. - Bárta, J. - Bártová, V. - Mráz, J. - Pešek, M. - Winterová, R. - Vrchotová, Naděžda - Tříska, Jan - Smetana, P.
    Onion waste as a rich source of antioxidants for meat products.
    Czech Journal of Food Sciences. Roč. 37, č. 4 (2019), s. 268-275. ISSN 1212-1800. E-ISSN 1805-9317
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LO1415
    Výzkumná infrastruktura: CzeCOS II - 90061
    Institucionální podpora: RVO:86652079
    Klíčová slova: Antioxidant * lc/ms * Onion skin * Pork patties
    Obor OECD: Food and beverages
    Impakt faktor: 0.932, rok: 2019
    Způsob publikování: Open access
    https://www.agriculturejournals.cz/web/cjfs.htm?type=article&id=68_2018-CJFS
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0301033
     
     
  6. 6.
    0452051 - MBÚ 2016 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Pavlíková, N. - Smetana, P. - Halada, Petr - Kovář, J.
    Effect of prolonged exposure to sublethal concentrations of DDT and DDE on protein expression in human pancreatic beta cells.
    Environmental Research. Roč. 142, OCT 2015 (2015), s. 257-263. ISSN 0013-9351. E-ISSN 1096-0953
    Grant ostatní: OPPK(CZ) CZ.2.16/3.1.00/24023
    Zdroj financování: O - operační programy
    Klíčová slova: Diabetes * DDT/E * Alpha-enolase
    Kód oboru RIV: CE - Biochemie
    Impakt faktor: 3.088, rok: 2015
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0253092
     
     


  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.