Výsledky vyhledávání
- 1.0522659 - BÚ 2020 RIV CZ cze L3 - Certifikované metodiky
Sekerka, Pavel - Blažek, Milan - Blažková, Uljana - Caspers, Zuzana - Macháčková, Markéta - Fáberová, I. - Papoušková, L. - Matiska, P. - Koudela, M.
Klasifikátory kosatců, pivoněk a denivek v Průhonické botanické zahradě.
[Descriptor lists for irises, peonies and daylilies in the Průhonice Botanic Garden.]
Interní kód: metodika 01- klasifikátory ; 2019
Technické parametry: 65056/2019-MZE-18133
Ekonomické parametry: Přesné popsání jednotlivých deskriptorů a metodika jejich užití pro obtížnější deskriptory zefektivní práci kurátorů a umožňuje zapojení i méně proškolených pracovníků i snadnější sdílení dat. Metodika přispívá svým dílem k ochraně nejcennějších materiálů prastarých a historických kultivarů. Díky jejich praktickému používání byly zjištěny duplicity, které můžeme následně vyřadit a tímto významně přispět k racionalizaci rozsahu kolekcí a prací v botanické zahradě a naplnit jeden z akčních cílů Národního programu. Umožňuje racionalizovat výběr nových kultivarů vzhledem ke kombinacím znaků, které zatím nejsou v kultuře, což je významné především v rámci rozsáhlých kolekcí, jako jsou v našem případě kosatce.Zaznamenaná data přesně identifikující kultivary mají význam pro identifikaci, výběr a zavedení kultivarů do praxe i jejich využití v projekci zahrad, především u historických objektů. Může sloužit i jako podklad pro výběr a hodnocení ve šlechtění a tím zvýšit konkurenceschopnost zahradnických firem.
Certifikační orgán: Odbor environmentálního a ekologického zemědělství, Ministerstvo zemědělství, Těšnov 65/17, 110 00 Praha 1, Česká republika. Datum certifikace: 11.12.2019
GRANT EU: European Commission(XE) 2018-1-CZ01-KA202-048171 - BARET
Grant ostatní: Ministerstvo zemědělství(CZ) 51834/2017-MZE-17253/6.2.15
Program: Národní program konzervace a využívání genetických zdrojů rostlin, zvířat a mikroorganismů významných pro výživu a zemědělství
Institucionální podpora: RVO:67985939
Klíčová slova: iris * paeonia * daylily * descriptor list
Obor OECD: Agronomy, plant breeding and plant protection
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0307335Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup Smlouva_klasifikátor_šablona_JŠ_IK.DOCX 0 51.2 KB Jiná povolen Klasifikátory Sekerka Metodika OSVĚDČENÍ.jpg 1 802.5 KB Vydavatelský postprint povolen SEKERKA Klasifikátory Metodika.pdf 0 5.9 MB Vydavatelský postprint povolen - 2.0471091 - MBÚ 2017 RIV CZ cze L3 - Certifikované metodiky
Novotný, Čeněk - Koudela, M. - Svobodová, Kateřina - Nedorost, L. - Aust, R. - Kocourek, F.
Hodnocení vlivu odrůdy a termického ošetření osiva u vybraných druhů zeleniny v raných růstových fázích na citlivost k infekci významnými houbovými patogeny.
[Effect of a cultivar and thermal treatment of seeds in selected vegetables at early growth phase on the sensitivity to infection by important fungal pathogens.]
Interní kód: QJ1210165 ; 2016
Technické parametry: Vliv odrůdy, vliv termického ošetření osiva
Ekonomické parametry: Zvýšení ochrany před infekcí houbovými patogeny
Certifikační orgán: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský, Brno, Česká republika. Datum certifikace: 20.12.2016
Grant CEP: GA MZe QJ1210165
Institucionální podpora: RVO:61388971
Klíčová slova: Protection against infection
Kód oboru RIV: EE - Mikrobiologie, virologie
http://mbucas.cz/wp-content/uploads/2017/01/CertifMetodikaLabProOnline-Leden2017.pdf
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0269116 - 3.0471079 - MBÚ 2017 RIV CZ cze L3 - Certifikované metodiky
Koudela, M. - Novotný, Čeněk - Nedorost, L. - Kocourek, F. - Svozilová, L. - Brožová, L. - Doležalová, J. - Kubíček, M.
Vliv vybraných faktorů na výnos a zdravotní stav zelí hlávkového, mrkve a cibule kuchyňské.
[Effect of selected factors on the yield and health status of cabbage, carrot and onion.]
Interní kód: QJ1210165 ; 2016
Technické parametry: Agroenvironmentálně-klimatická opatření (AEKO) zahrnující vliv systému produkce, odrůdy a hustoty porostu na zdravotní stav zeleniny v obdobných půdně klimatických podmínkách.
Ekonomické parametry: Snížení nákladů pěstování zeleniny díky omezení chemizace a snížení obsahu reziduí chemických prostředků
Certifikační orgán: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský, Brno, Česká republika. Datum certifikace: 28.12.2016
Grant CEP: GA MZe QJ1210165
Institucionální podpora: RVO:61388971
Klíčová slova: Measures against phytopathogens
Kód oboru RIV: EE - Mikrobiologie, virologie
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0269117