Výsledky vyhledávání
- 1.0586703 - ÚVGZ 2025 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
Dočekalová, H. - Soural, I. - Balík, J. - Híc, P. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Kowalczyk, B. A. - Seriš, D. - Horák, M.
Enriching absinthe bitters with stilbenes and lignans from waste plant materials.
LWT-Food Science and Technology. Roč. 200, MAY (2024), č. článku 116170. ISSN 0023-6438. E-ISSN 1096-1127
Institucionální podpora: RVO:86652079
Klíčová slova: Absinthe bitters * Grapevine waste woody biomass * Lignans * Stilbenes * Waste knots
Obor OECD: Plant sciences, botany
Impakt faktor: 6, rok: 2022
Způsob publikování: Omezený přístup
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0023643824004493
Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0354139Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup 2024_Dočekalová...Tříska_LWT_Enriching absinthe bitters with stilbenes and lignans.pdf 3 690.2 KB Vydavatelský postprint vyžádat - 2.0570278 - ÚVGZ 2024 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
Magner, M. - Thorová, K. - Župová, V. - Houška, M. - Švandová, I. - Novotná, P. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Soural, I. - Jílek, L.
Sulforaphane Treatment in Children with Autism: A Prospective Randomized Double-Blind Study.
Nutrients. Roč. 15, č. 3 (2023), č. článku 718. E-ISSN 2072-6643
Grant CEP: GA MZe(CZ) QK1910264
Výzkumná infrastruktura: CzeCOS IV - 90248
Institucionální podpora: RVO:86652079
Klíčová slova: autism * sulforaphane * children
Obor OECD: Food and beverages
Impakt faktor: 5.9, rok: 2022
Způsob publikování: Open access
https://www.mdpi.com/2072-6643/15/3/718
Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0342054Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup Magner-2023-Sulforaphane-treatment-in-children-.pdf 5 2.1 MB Vydavatelský postprint povolen - 3.0569164 - ÚVGZ 2023 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
Soural, I. - Šnurkovič, P. - Balík, J. - Houška, M. - Novotná, P. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Magner, M. - Híc, P. - Jílek, L. - Thorová, K.
Čokoláda s obsahem sulforafanu.
[Chocolate containing sulforaphane.]
Výživa a potraviny. Roč. 2022, č. 6 (2022), s. 26-28. ISSN 1211-846X
Grant CEP: GA MZe(CZ) QK1910264; GA MŠMT(CZ) EF16_019/0000797
Institucionální podpora: RVO:86652079
Klíčová slova: broccoli * chocolate * sulforaphane * sensory
Obor OECD: Food and beverages
Způsob publikování: Omezený přístup
https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-6-2022/
Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0340503 - 4.0564841 - ÚVGZ 2023 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
Vrchotová, Naděžda - Tříska, Jan - Střalková, R. - Horník, Štěpán - Sýkora, Jan - Balík, J. - Soural, I. - Toupal, L. - Sotolář, R.
Content of trans-resveratrol, trans-epsilon-viniferin and trans-8-viniferin in young spring grapevine canes- the influence of samples drying.
Horticultural Science. Roč. 49, č. 3 (2022), s. 179-188. ISSN 0862-867X. E-ISSN 1805-9333
Institucionální podpora: RVO:86652079 ; RVO:67985858
Klíčová slova: viniferins * Vitis vinifera * grapevine cane * lyophilization * room temperature drying * lc-ms
Obor OECD: Plant sciences, botany; Plant sciences, botany (UCHP-M)
Impakt faktor: 1.2, rok: 2022
Způsob publikování: Open access
https://www.agriculturejournals.cz/web/hortsci.htm?type=article&id=19_2021-HORTSCI
Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0336612Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup 19_2021-HORTSCI.pdf 4 465.8 KB Vydavatelský postprint povolen - 5.0546289 - ÚVGZ 2022 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
Tříska, Jan - Balík, J. - Houska, M. - Novotná, P. - Magner, M. - Vrchotová, Naděžda - Híc, P. - Jílek, L. - Thorova, K. - Šnurkovič, P. - Soural, I.
Factors Influencing Sulforaphane Content in Broccoli Sprouts and Subsequent Sulforaphane Extraction.
Foods. Roč. 10, č. 8 (2021), č. článku 1927. E-ISSN 2304-8158
Grant CEP: GA MZe(CZ) QK1910264; GA MŠMT(CZ) EF16_019/0000797
Výzkumná infrastruktura: CzeCOS III - 90123
Institucionální podpora: RVO:86652079
Klíčová slova: glucosinolate * antioxidant * enzymes * growth * broccoli and radish sprouts * sulforaphane * myrosinase * extraction * epithiospecifier protein
Obor OECD: Food and beverages
Impakt faktor: 5.561, rok: 2021
Způsob publikování: Open access
https://www.mdpi.com/2304-8158/10/8/1927
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0322824 - 6.0520316 - ÚVGZ 2020 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
Soural, I. - Vrchotová, Naděžda - Tříska, Jan - Balík, J.
Changes in the Grape Cane Stilbene Content under Various Conditions of Storage.
ACS Sustainable Chemistry & Engineering. Roč. 7, č. 24 (2019), s. 19584-19590. ISSN 2168-0485. E-ISSN 2168-0485
Grant CEP: GA MŠMT(CZ) EF16_019/0000797
Výzkumná infrastruktura: CzeCOS II - 90061
Institucionální podpora: RVO:86652079
Klíčová slova: vitis-vinifera * trans-resveratrol * waste * Grape canes * Resveratrol * Viniferins * Storage effect * Special stress conditions (SSC)
Obor OECD: Food and beverages
Impakt faktor: 7.632, rok: 2019
Způsob publikování: Omezený přístup
https://pubs.acs.org/doi/10.1021/acssuschemeng.9b04681
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0305002 - 7.0486867 - ÚVGZ 2019 RIV SK eng J - Článek v odborném periodiku
Soural, I. - Balík, J. - Vrchotová, Naděžda - Tříska, Jan
Varietal Distributions of Stilbenes in Grape Cane of Vitis vinifera L.
Acta horticulturae et regiotecturae. Roč. 20, č. 1 (2017), s. 11-14. ISSN 1335-2563
Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LO1415; GA MŠMT(CZ) LD14038
Institucionální podpora: RVO:86652079
Klíčová slova: Vitis vinifera L. * varieties * grape canes * stilbenes * distribution
Obor OECD: Environmental sciences (social aspects to be 5.7)
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0281576 - 8.0479257 - ÚVGZ 2018 RIV SK eng J - Článek v odborném periodiku
Híc, P. - Soural, I. - Balík, J. - Kulichová, J. - Vrchotová, Naděžda - Tříska, Jan
Antioxidant capacities of extracts in relation to toasting oak and acacia wood.
Journal of Food and Nutrition Research. Roč. 56, č. 2 (2017), s. 129-137. ISSN 1336-8672. E-ISSN 1338-4260
Institucionální podpora: RVO:67179843
Klíčová slova: oak * acacia * toasting wood * barrique extract * antioxidant capacity * weight loss
Obor OECD: Environmental sciences (social aspects to be 5.7)
Impakt faktor: 0.687, rok: 2017
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0275252 - 9.0477071 - ÚVGZ 2018 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Balík, J. - Soural, I. - Sotolář, R.
Variability in the content of trans-resveratrol, trans-ε-viniferin and r2-viniferin in grape cane of seven Vitis vinifera L. varieties during a three-year study.
Molecules. Roč. 22, č. 6 (2017), č. článku 928. E-ISSN 1420-3049
Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LO1415; GA MŠMT(CZ) LD14038
Výzkumná infrastruktura: CzeCOS II - 90061
Institucionální podpora: RVO:67179843
Klíčová slova: stilbenes * Vitis vinifera L * grape cane * Moravian wine region
Obor OECD: Environmental sciences (social aspects to be 5.7)
Impakt faktor: 3.098, rok: 2017
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0273471Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup Variability in the Content of Trans-Resveratrol_2017_Tříska_Molecules_réví.pdf 1 712.7 KB Vydavatelský postprint povolen - 10.0443166 - ÚVGZ 2016 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
Soural, I. - Vrchotová, Naděžda - Tříska, Jan - Balík, J. - Horník, Štěpán - Cuřínová, Petra - Sýkora, Jan
Various Extraction Methods for Obtaining Stilbenes from Grape Cane of Vitis vinifera L.
Molecules. Roč. 20, č. 4 (2015), s. 6093-6112. E-ISSN 1420-3049
Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LD14038
Institucionální podpora: RVO:67179843 ; RVO:67985858
Klíčová slova: Vitis vinifera L * grape cane * stilbenes * accelerated solvent extraction (ASE) * microwave-assisted extraction (MAE) * LC-MS
Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
Impakt faktor: 2.465, rok: 2015
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0245911Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup Various extraction methods for obtaining stilbenes from grape cae of vitis vinifera L..pdf 2 1 MB Vydavatelský postprint povolen