Výsledky vyhledávání
- 1.0561307 - ÚEB 2023 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
Colak, N. - Kurt-Celebi, A. - Grúz, J. - Strnad, Miroslav - Hayirlioglu-Ayaz, S. - Choung, M. G. - Esatbeyoglu, T. - Ayaz, F. A.
The Phenolics and Antioxidant Properties of Black and Purple versus White Eggplant Cultivars.
Molecules. Roč. 27, č. 8 (2022), č. článku 2410. E-ISSN 1420-3049
Institucionální podpora: RVO:61389030
Klíčová slova: anthocyanin * antioxidant capacity * aubergine * diabetes * fruit * phenolic acid * Solanum melongena * α-amylase
Obor OECD: Organic chemistry
Impakt faktor: 4.6, rok: 2022
Způsob publikování: Open access
https://doi.org/10.3390/molecules27082410
Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0333996Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup 2022_Colak_MOLECULES_2410.pdf 1 2 MB Jiná povolen - 2.0458503 - ÚEB 2017 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
Colak, N. - Torun, H. - Grúz, Jiří - Strnad, Miroslav - Hermosín-Gutiérrez, I. - Hayirlioglu-Ayaz, S. - Ayaz, F. A.
Bog bilberry phenolics, antioxidant capacity and nutrient profile.
Food Chemistry. Roč. 201, JUN 15 (2016), s. 339-349. ISSN 0308-8146. E-ISSN 1873-7072
Grant CEP: GA ČR GA14-34792S; GA MŠMT(CZ) LO1204; GA MŠMT LK21306
Institucionální podpora: RVO:61389030
Klíčová slova: Vaccinium uliginosum * Bog bilberry * Phenolic acid
Kód oboru RIV: EF - Botanika
Impakt faktor: 4.529, rok: 2016
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0258772Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup 2016_Colak_FOOD CHEMISTRY_339.pdf 1 747.5 KB Jiná povolen - 3.0322094 - ÚEB 2009 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
Ayaz, F. A. - Hayirlioglu-Ayaz, S. - Karaoglu, S.A. - Grúz, Jiří - Valentová, K. - Ulrichová, J. - Strnad, Miroslav
Phenolic acid contents of kale (Brassica oleraceae L. var. acephala DC.) extracts and their antioxidant and antibacterial activities.
[Obsah fenolických kyselin v brukvi (Brassica oleraceae L. var. acephala) extracts and their antioxidant and antibacterial activities.]
Food Chemistry. Roč. 107, č. 1 (2008), s. 19-25. ISSN 0308-8146. E-ISSN 1873-7072
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50380511
Klíčová slova: Black cabbage * Kale * Brassica oleraceae var. acephala
Kód oboru RIV: CE - Biochemie
Impakt faktor: 2.696, rok: 2008
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0170444 - 4.0318613 - ÚEB 2009 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
Ayaz, F. A. - Torun, H. - Hayirlioglu-Ayaz, S. - Correia, P.J. - Alaiz, M. - Sanz, C. - Grúz, Jiří - Strnad, Miroslav
Determination of chemical composition of anatolian carob pod (Ceratonia siliqua L.): Sugars, amino and organic acids, minerals and phenolic compounds.
[Stanovení chemického složení anatolského karobu (Ceratonia siliqua L.): cukry, aminokyseliny, organické kyseliny, minerály a fenolické sloučeniny.]
Journal of Food Quality. Roč. 30, č. 6 (2007), s. 1040-1055. ISSN 0146-9428. E-ISSN 1745-4557
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50380511
Klíčová slova: PERFORMANCE LIQUID-CHROMATOGRAPHY * DIETARY FIBER * FRUIT
Kód oboru RIV: CE - Biochemie
Impakt faktor: 0.482, rok: 2007
http://www3.interscience.wiley.com/journal/118520430/abstract
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0167980 - 5.0083393 - ÚEB 2008 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
Ayaz, F. A. - Hayirlioglu-Ayaz, S. - Grúz, Jiří - Novák, Ondřej - Strnad, Miroslav
Separation, characterization, and quantitation of phenolic acids in a little-known blueberry (Vaccinium arctostaphylos L.) fruit by HPLC-MS.
[Separation, characterization, and quantitation of phenolic acids in a little-known blueberry (Vaccinium arctostaphylos L.) fruit by HPLC-MS.]
Journal of Agricultural and Food Chemistry. Roč. 53, č. 21 (2005), s. 8116-8122. ISSN 0021-8561. E-ISSN 1520-5118
Grant CEP: GA AV ČR IBS5038351
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50380511
Zdroj financování: V - jiné veřejné zdroje
Klíčová slova: blueberry * fruit * Vaccinium arctostaphylos
Kód oboru RIV: EC - Imunologie
Impakt faktor: 2.507, rok: 2005
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0146653