Výsledky vyhledávání

  1. 1.
    0561307 - ÚEB 2023 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
    Colak, N. - Kurt-Celebi, A. - Grúz, J. - Strnad, Miroslav - Hayirlioglu-Ayaz, S. - Choung, M. G. - Esatbeyoglu, T. - Ayaz, F. A.
    The Phenolics and Antioxidant Properties of Black and Purple versus White Eggplant Cultivars.
    Molecules. Roč. 27, č. 8 (2022), č. článku 2410. E-ISSN 1420-3049
    Institucionální podpora: RVO:61389030
    Klíčová slova: anthocyanin * antioxidant capacity * aubergine * diabetes * fruit * phenolic acid * Solanum melongena * α-amylase
    Obor OECD: Organic chemistry
    Impakt faktor: 4.6, rok: 2022
    Způsob publikování: Open access
    https://doi.org/10.3390/molecules27082410
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0333996
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    2022_Colak_MOLECULES_2410.pdf12 MBJinápovolen
     
     
  2. 2.
    0458503 - ÚEB 2017 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Colak, N. - Torun, H. - Grúz, Jiří - Strnad, Miroslav - Hermosín-Gutiérrez, I. - Hayirlioglu-Ayaz, S. - Ayaz, F. A.
    Bog bilberry phenolics, antioxidant capacity and nutrient profile.
    Food Chemistry. Roč. 201, JUN 15 (2016), s. 339-349. ISSN 0308-8146. E-ISSN 1873-7072
    Grant CEP: GA ČR GA14-34792S; GA MŠMT(CZ) LO1204; GA MŠMT LK21306
    Institucionální podpora: RVO:61389030
    Klíčová slova: Vaccinium uliginosum * Bog bilberry * Phenolic acid
    Kód oboru RIV: EF - Botanika
    Impakt faktor: 4.529, rok: 2016
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0258772
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    2016_Colak_FOOD CHEMISTRY_339.pdf1747.5 KBJinápovolen
     
     
  3. 3.
    0322094 - ÚEB 2009 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Ayaz, F. A. - Hayirlioglu-Ayaz, S. - Karaoglu, S.A. - Grúz, Jiří - Valentová, K. - Ulrichová, J. - Strnad, Miroslav
    Phenolic acid contents of kale (Brassica oleraceae L. var. acephala DC.) extracts and their antioxidant and antibacterial activities.
    [Obsah fenolických kyselin v brukvi (Brassica oleraceae L. var. acephala) extracts and their antioxidant and antibacterial activities.]
    Food Chemistry. Roč. 107, č. 1 (2008), s. 19-25. ISSN 0308-8146. E-ISSN 1873-7072
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50380511
    Klíčová slova: Black cabbage * Kale * Brassica oleraceae var. acephala
    Kód oboru RIV: CE - Biochemie
    Impakt faktor: 2.696, rok: 2008
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0170444
     
     
  4. 4.
    0318613 - ÚEB 2009 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Ayaz, F. A. - Torun, H. - Hayirlioglu-Ayaz, S. - Correia, P.J. - Alaiz, M. - Sanz, C. - Grúz, Jiří - Strnad, Miroslav
    Determination of chemical composition of anatolian carob pod (Ceratonia siliqua L.): Sugars, amino and organic acids, minerals and phenolic compounds.
    [Stanovení chemického složení anatolského karobu (Ceratonia siliqua L.): cukry, aminokyseliny, organické kyseliny, minerály a fenolické sloučeniny.]
    Journal of Food Quality. Roč. 30, č. 6 (2007), s. 1040-1055. ISSN 0146-9428. E-ISSN 1745-4557
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50380511
    Klíčová slova: PERFORMANCE LIQUID-CHROMATOGRAPHY * DIETARY FIBER * FRUIT
    Kód oboru RIV: CE - Biochemie
    Impakt faktor: 0.482, rok: 2007
    http://www3.interscience.wiley.com/journal/118520430/abstract
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0167980
     
     
  5. 5.
    0083393 - ÚEB 2008 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Ayaz, F. A. - Hayirlioglu-Ayaz, S. - Grúz, Jiří - Novák, Ondřej - Strnad, Miroslav
    Separation, characterization, and quantitation of phenolic acids in a little-known blueberry (Vaccinium arctostaphylos L.) fruit by HPLC-MS.
    [Separation, characterization, and quantitation of phenolic acids in a little-known blueberry (Vaccinium arctostaphylos L.) fruit by HPLC-MS.]
    Journal of Agricultural and Food Chemistry. Roč. 53, č. 21 (2005), s. 8116-8122. ISSN 0021-8561. E-ISSN 1520-5118
    Grant CEP: GA AV ČR IBS5038351
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50380511
    Zdroj financování: V - jiné veřejné zdroje
    Klíčová slova: blueberry * fruit * Vaccinium arctostaphylos
    Kód oboru RIV: EC - Imunologie
    Impakt faktor: 2.507, rok: 2005
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0146653
     
     


  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.