Výsledky vyhledávání

  1. 1.
    0583141 - MBÚ 2024 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Jurčacková, Z. - Ciglanová, D. - Mudroňová, D. - Bárcenas-Pérez, Daniela - Cheel, José - Hrčková, G.
    Influence of standard culture conditions and effect of oleoresin from the microalga iHaematococcus pluvialis/i on splenic cells from healthy Balb/c mice a pilot study.
    In Vitro - Cellular and Developmental Biology. Animal Section. Roč. 59, č. 10 (2023), s. 764-777. ISSN 1071-2690. E-ISSN 1543-706X
    Institucionální podpora: RVO:61388971
    Klíčová slova: Standard culture conditions * Heamatococcus pluvialis * Oleoresin * Oxidative stress * Mouse spleen cells
    Obor OECD: Cell biology
    Impakt faktor: 2.1, rok: 2022
    Způsob publikování: Open access
    https://link.springer.com/article/10.1007/s11626-023-00822-x
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0351131
     
     
  2. 2.
    0573903 - MBÚ 2024 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
    Jurčacková, Z. - Ciglanová, D. - Mudroňová, D. - Tůmová, L. - Bárcenas-Pérez, Daniela - Kopecký, Jiří - Koščová, J. - Cheel, José - Hrčková, G.
    Astaxanthin Extract from Haematococcus pluvialis and Its Fractions of Astaxanthin Mono- and Diesters Obtained by CCC Show Differential Antioxidant and Cytoprotective Effects on Naïve-Mouse Spleen Cells.
    Antioxidants. Roč. 12, č. 6 (2023), č. článku 1144. E-ISSN 2076-3921
    Institucionální podpora: RVO:61388971
    Klíčová slova: astaxanthin * countercurrent chromatography (CCC) * diesters * Haematococcus pluvialis * monoesters * mouse * oxidative stress * splenocytes * viability
    Obor OECD: Microbiology
    Impakt faktor: 7, rok: 2022
    Způsob publikování: Open access
    https://www.mdpi.com/2076-3921/12/6/1144
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0344266
     
     
  3. 3.
    0389737 - ÚMCH 2013 RIV HU eng J - Článek v odborném periodiku
    Findoráková, L. - Györyová, K. - Hudecová, D. - Mudroňová, D. - Kovářová, Jana - Homzová, K. - Nour El-Dien, F. A.
    Thermal decomposition study and biological characterization of zinc(II) 2-chlorobenzoate complexes with bioactive ligands.
    Journal of Thermal Analysis and Calorimetry. Roč. 111, č. 3 (2013), s. 1771-1781. ISSN 1388-6150. E-ISSN 1588-2926.
    [Central and Eastern European Conference on Thermal Analysis and Calorimetry /1./ - CEEC-TAC1. Craiova, 07.09.2011-10.09.2011]
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40500505
    Klíčová slova: zinc * 2-chlorobenzoate * thermal
    Kód oboru RIV: CD - Makromolekulární chemie
    Impakt faktor: 2.206, rok: 2013
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0219552
     
     
  4. 4.
    0383259 - ÚMCH 2013 RIV HU eng J - Článek v odborném periodiku
    Bujdošová, Z. - Györyová, K. - Mudroňová, D. - Hudecová, D. - Kovářová, Jana
    Thermoanalytical investigation and biological properties of zinc(II) 4-chloro- and 5-chlorosalicylates with N-donor ligands.
    Journal of Thermal Analysis and Calorimetry. Roč. 110, č. 1 (2012), s. 167-176. ISSN 1388-6150. E-ISSN 1588-2926
    Institucionální podpora: RVO:61389013
    Klíčová slova: chlorosalicylate * zinc(II) * nicotinamide derivatives
    Kód oboru RIV: CD - Makromolekulární chemie
    Impakt faktor: 1.982, rok: 2012
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0213256
     
     
  5. 5.
    0098701 - ÚMCH 2008 RIV HU eng J - Článek v odborném periodiku
    Szunyogová, E. - Mudroňová, D. - Gyoryova, K. - Nemcová, R. - Kovářová, Jana - Piknová, L.
    The physicochemical and biological properties of Zinc(II) complexes.
    [Fyzikálně-chemické a biologické vlastnosti komplexních sloučenin zinku.]
    Journal of Thermal Analysis and Calorimetry. Roč. 88, č. 2 (2007), s. 355-361. ISSN 1388-6150. E-ISSN 1588-2926
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40500505
    Klíčová slova: antimicrobial activity * complexes * IR spectra
    Kód oboru RIV: CD - Makromolekulární chemie
    Impakt faktor: 1.483, rok: 2007
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0157543
     
     


  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.