Výsledky vyhledávání
- 1.0569036 - ÚVGZ 2023 RIV cze P - Patentový dokument
Balík, J. - Eichmeier, A. - Híc, P. - Špetík, M. - Tříska, Jan - Houška, M.
Antifungální přípravek na bázi fenylpropanoidu 7-hydroxymatairesinolu inhibující růst a množení houbových patogenů způsobujících onemocnění komplexem ,,grapevine trunk diseases,, (GTD) jako je ESCA, Petriho choroba, Botryosphaeriové odumírání, Eutypové odumírání, Phomopsisový úžeh a Černání kořenového krčku.
[Antifungal preparation based on phenylpropanoid 7-hydroxymatairesinol inhibiting the growth and reproduction of fungal pathogens causing ,,grapevine trunk diseases,,(GTD) complex diseases such as ESCA, Petri's disease, Botryosphaeria dieback, Eutypic dieback, Phomopsis blight and Root neck blackening.]
2022. Vlastník: Mendelova univerzita v Brně, Zemědělská 1665/1, 613 00 Brno, Černá Pole, Česká republika Ústav výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i., Bělidla 986/4a, 603 00 Brno, Staré Brno, Česká republika Výzkumný ústav potravinářský Praha, v. v. i., Radiová 1285/7, 102 00 Praha 10, Hostivař, Česká republika. Datum udělení patentu: 21.12.2022. Číslo patentu: 309460
Institucionální podpora: RVO:86652079
Klíčová slova: antifungal agnte * fungal pathogens * petri disease * botryosphaeria dieback * eutypic dieback * phomopsis blight * blackening of the root neck
Obor OECD: Agronomy, plant breeding and plant protection
https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/309/309460.pdf
Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0340336Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup 309460.pdf 3 536 KB Vydavatelský postprint povolen - 2.0554775 - ÚVGZ 2022 RIV cze P - Patentový dokument
Houška, M. - Kýhos, K. - Strohalm, J. - Landfeld, A. - Halama, R. - Adámek, L. - Průchová, J. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Totušek, J.
Způsob výroby nealkoholické hroznové šťávy obohacené resveratrolem.
[Method of producinging non - alcoholic grape juice enriched with resveratrol.]
2021. Vlastník: Výzkumný ústav potravinářský Praha, v. v. i., Česká republika Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta, Česká republika Masarykova univerzita, Ústav systémové biologie a ekologie AV ČR, v. v. i., Vinařství Valtice, s.r.o. Datum udělení patentu: 24.11.2021. Číslo patentu: 309060
Institucionální podpora: RVO:86652079
Klíčová slova: grape juice * resveratrol
Obor OECD: Food and beverages
https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/309/309060.pdf
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0329427 - 3.0537942 - ÚVGZ 2021 RIV cze P - Patentový dokument
Tříska, Jan - Mareš, J. - Balík, J. - Híc, P. - Vrchotová, Naděžda - Rajchmanová, J. - Vilímková, O.
Způsob přípravy trans-ɛ-viniferinu z réví.
[Process for preparing trans-ɛ-viniferin from grape canes.]
2020. Vlastník: Ústav výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i., MikroChem LKT spol. s r.o., Mendelova univerzita v Brně. Datum udělení patentu: 04.06.2020. Číslo patentu: 308386
Grant CEP: GA TA ČR TH02030620
Institucionální podpora: RVO:86652079
Klíčová slova: trans-ɛ-viniferin * grape canes
Obor OECD: Food and beverages
https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/308/308386.pdf
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0315771 - 4.0537922 - ÚVGZ 2021 RIV cze P - Patentový dokument
Balík, J. - Híc, P. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Smetana, P. - Smutek, L. - Rohlík, B.A. - Houška, M.
Pivo a nápoj na bázi piva s obsahem lignanů a způsob jejich výroby.
[Beer or beer-based beverage containing lignans and method of producing it.]
2020. Vlastník: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta,Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů. - Ústav výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i.- Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. Datum udělení patentu: 12.08.2020. Číslo patentu: 308418
Institucionální podpora: RVO:86652079
Klíčová slova: Lignan beer * 7-hydroxymatairesinol HMR * aconidendrin * Spruce knots * Sensory evaluation
Obor OECD: Food and beverages
https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/308/308418.pdf
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0315760 - 5.0497290 - ÚVGZ 2019 RIV cze P - Patentový dokument
Kulichová, J. - Balík, J. - Híc, P. - Horák, M. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Houška, M. - Strohalm, J. - Novotná, P.
Čokoláda se zvýšeným obsahem přírodních lignanů.
[Chocolate with an increased content of natural lignans.]
2018. Vlastník: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta,Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů. - Ústav výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i.- Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. Datum udělení patentu: 25.07.2018. Číslo patentu: 307453
Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LO1415
Výzkumná infrastruktura: CzeCOS II - 90061
Institucionální podpora: RVO:86652079
Klíčová slova: Chocolate * natural lignans * spruce knots
Obor OECD: Food and beverages
https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/307/307453.pdf
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0289847 - 6.0463250 - ÚVGZ 2017 RIV cze P - Patentový dokument
Híc, P. - Balík, J. - Kulichová, J. - Tříska, Jan - Strohalm, J. - Vrchotová, Naděžda - Houška, M.
Způsob výroby lignanů pro potravinářské účely extrakcí ze suků jehličnanů.
[Extraction method of lignans from coniferous tree branch knots and use of the extract for food purposes.]
2017. Vlastník: Výzkumný ústav potravinářský Praha, v. v. i., Praha 10- Hostivař, CZ; Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta, Lednice, CZ; Centrum výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i., Brno, CZ. Datum udělení patentu: 05.04.2017. Číslo patentu: 306700
Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LO1415
Výzkumná infrastruktura: CzeCOS II - 90061
Institucionální podpora: RVO:67179843
Klíčová slova: lignans from coniferous tree branch knots * use of the extract * food purposes
Obor OECD: Nursing
http://spisy.upv.cz/Patents/FullDocuments/306/306700.pdf
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0264277 - 7.0447150 - ÚVGZ 2016 RIV cze P - Patentový dokument
Balík, J. - Híc, P. - Soural, I. - Tománková, E. - Houška, M. - Strohalm, J. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Moos, M. - Marešová, I.
Mošt, víno nebo nápoj na bázi vína se zvýšeným obsahem přírodních lignanů a způsob jejich výroby.
[Must, wine or wine-based beverage with increased amount of natural lignans and process for preparing thereof.]
2015. Vlastník: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta, Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů, Lednice, CZ; Výzkumný ústav potravinářský Praha, v. v. i., Praha 10- Hostivař, CZ; Centrum výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i., Brno, CZ. Datum udělení patentu: 22.07.2015. Číslo patentu: 305406
Grant CEP: GA MŠMT(CZ) ED1.1.00/02.0073; GA MŠMT(CZ) LO1415
Institucionální podpora: RVO:67179843
Klíčová slova: must * wine * natural lignans * process for preparing
Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
http://spisy.upv.cz/Patents/FullDocuments/305/305406.pdf
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0249080 - 8.0342678 - ÚCHP 2011 RIV CZ cze P - Patentový dokument
Heyberger, Aleš - Tříska, Jan - Rousková, Milena - Krtička, M.
Způsob a zařízení k získávání fytosterolů.
[Process and Equipment for Phytosterols Recovering.]
Praha: Úřad průmyslového vlastnictví, 2010. Vlastník: Ústav chemických procesů AV ČR, v. v. i. Datum udělení patentu: 22.04.2010. Číslo patentu: 301716
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40720504; CEZ:AV0Z60870520
Klíčová slova: tall soap * extraction process * hydrocarbons
Kód oboru RIV: CI - Průmyslová chemie a chemické inženýrství
http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1228063&lan=cs
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0185346