Výsledky vyhledávání
- 1.0501092 - ÚŽFG 2019 RIV CZ cze L3 - Certifikované metodiky
Killer, Jiří - Mrázek, Jakub
Sekvence variabilního úseku genu kódujícího aspartyl-tRNA syntázu vhodná pro klasifikaci a fylogenetické analýzy zástupců určitých rodů náležejících do řádu Lactobacillales.
[Sequencing of DNA variable fragment coding aspartyl-tRNA synthetase suitable for taxonomic classification and phylogenetic analysis of bacterial genera closely related to genus Lactobacillales
.]
Interní kód: QJ1510338-02 ; 2018
Technické parametry: Uplatnění molekulárních metod pro taxonomické zařazení laktobacilů.
Ekonomické parametry: Umožňuje kvalifikovaný výběr zákysových kultur a následnou stabilitu výroby.
Certifikační orgán: Státní veterinární správa, Praha, Česká republika. Datum certifikace: 07.09.2018
Grant CEP: GA MZe QJ1510338
Institucionální podpora: RVO:67985904
Klíčová slova: Lactobacillales * PCR * marker
Obor OECD: Animal and dairy science
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0293094 - 2.0501087 - ÚŽFG 2019 RIV CZ cze L3 - Certifikované metodiky
Olša Fliegerová, Kateřina - Mrázek, Jakub - Štrosová, Lenka - Němečková, I. - Kopečný, Jan
Kvantifikace bakteriofága 936 v mléčných produktech metodou kvantitativní polymerázové řetězové reakce.
[Bacteriophage 936 by qPCR quantification in dairy products.]
Interní kód: QJ1510338-03 ; 2018
Technické parametry: Uplatnění molekulárních metod pro detekci specifických fágů.
Ekonomické parametry: Závisí na druhu výroby a přítomných kontaminacích. Slouží jako prevence.
Certifikační orgán: Státní veterinární správa, Praha, Česká republika. Datum certifikace: 30.11.2018
Grant CEP: GA MZe QJ1510338
Institucionální podpora: RVO:67985904
Klíčová slova: Bacteriophage 936 * dairy products * lactobacillus
Obor OECD: Animal and dairy science
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0293093 - 3.0381730 - ÚŽFG 2013 RIV CZ cze L3 - Certifikované metodiky
Fliegerová, Kateřina - Mrázek, Jakub - Štrosová, Lenka
Stanovení anaerobní houby rodu Anaeromyces v mikrobiálním ekosystému metodou kvantitativní polymerázové reakce.
[Quantitative monitoring of anaerobic rumen fungus Anaeromyces in complex microbial ecosystem of anaerobic fermenter.]
Interní kód: 3/2012 ; 2012
Technické parametry: 3/2012
Ekonomické parametry: Zvýšení produkce bioplynu o 10%
Certifikační orgán: Ministerstvo zemědělství, Úsek potravinářských výrob - Úřad pro potraviny, Praha 1, Česká republika. Datum certifikace: 11.06.2012
Grant CEP: GA MZe QI92A286
Institucionální podpora: RVO:67985904
Klíčová slova: Anaeromyces
Kód oboru RIV: EE - Mikrobiologie, virologie
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0212134