Výsledky vyhledávání

  1. 1.
    0573237 - ÚSMH 2024 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
    Houška, M. - Landfeld, A. - Novotná, P. - Strohalm, J. - Šupová, Monika - Suchý, Tomáš - Chlup, H. - Skočilas, J. - Štípek, J. - Žaloudková, Margit - Šulc, M.
    Properties of Bovine Collagen as Influenced by High-Pressure Processing.
    Polymers. Roč. 15, č. 11 (2023), č. článku 2472. E-ISSN 2073-4360
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA21-07851S
    Institucionální podpora: RVO:67985891
    Klíčová slova: bovine collagen * high-pressure processing * physical properties * structure properties
    Obor OECD: Thermodynamics
    Impakt faktor: 5, rok: 2022
    Způsob publikování: Open access
    https://doi.org/10.3390/polym15112472
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0343962
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    0573237 J Šupová Properties.pdf06.3 MBVydavatelský postprintpovolen
     
     
  2. 2.
    0568968 - ÚSMH 2024 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
    Šupová, Monika - Suchý, Tomáš - Chlup, H. - Štípek, J. - Žitný, R. - Landfeld, A. - Skočilas, J. - Žaloudková, Margit - Rýglová, Šárka - Braun, Martin - Štancl, J. - Houška, M.
    The comprehensive evaluation of two collagen gels used for sausage casing extrusion purposes: The role of the structural and mechanical properties.
    Journal of Food Engineering. Roč. 343, APR 2023 (2023), č. článku 111387. ISSN 0260-8774. E-ISSN 1873-5770
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA21-07851S
    Institucionální podpora: RVO:67985891
    Klíčová slova: collagen * casings * mechanical properties * rheology * structure
    Obor OECD: Thermodynamics
    Impakt faktor: 5.5, rok: 2022
    Způsob publikování: Omezený přístup
    https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2022.111387
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0342277
     
     
  3. 3.
    0464214 - ÚJF 2017 RIV DE eng J - Článek v odborném periodiku
    Landfeld, A. - Houska, M. - Skočilas, J. - Žitný, R. - Novotná, P. - Stangl, J. - Dostál, M. - Chvátil, David
    The effect of irradiation on rheological and electrical properties of collagen.
    Applied Rheology. Roč. 26, č. 4 (2016), s. 43775. ISSN 1430-6395. E-ISSN 1617-8106
    Institucionální podpora: RVO:61389005
    Klíčová slova: Bovine collagen * electrical conductivity * storage modulus * loss modulus * electron irradiation * crosslinking
    Kód oboru RIV: BG - Jaderná, atomová a mol. fyzika, urychlovače
    Impakt faktor: 1.222, rok: 2016
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0263196
     
     
  4. 4.
    0458426 - ÚVGZ 2017 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Tříska, Jan - Balík, J. - Strohalm, J. - Novotná, P. - Vrchotová, Naděžda - Lefnerová, D. - Landfeld, A. - Híc, P. - Tománková, E. - Veverka, J. - Houška, M.
    Influence of Technological Processes on Biologically Active Compounds of Produced Grapes Juices.
    Food and Bioprocess Technology. Roč. 9, č. 3 (2016), s. 421-429. ISSN 1935-5130. E-ISSN 1935-5149
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LO1415; GA MZe QJ1210258; GA MZe QI91B094
    Výzkumná infrastruktura: CzeCOS II - 90061
    Institucionální podpora: RVO:67179843
    Klíčová slova: Grapevine juices * Thermomaceration * Biologically active compounds * Antioxidative capacity * Total polyphenols * Antimutagenic activity
    Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
    Impakt faktor: 2.576, rok: 2016
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0258695
     
     
  5. 5.
    0444139 - ÚVGZ 2016 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Landfeld, A. - Tříska, Jan - Balík, J. - Strohalm, J. - Novotná, P. - Vrchotová, Naděžda - Totušek, J. - Lefnerová, D. - Híc, P. - Tománková, E. - Halama, R. - Houška, M.
    Influence of UV and Ozonised Water Treatment on Trans-resveratrol Content in Berry Skins and Juices of Franc and Green Veltliner Grapes.
    Czech Journal of Food Sciences. Roč. 33, č. 3 (2015), s. 267-276. ISSN 1212-1800. E-ISSN 1805-9317
    Grant CEP: GA MZe QI91B094
    Institucionální podpora: RVO:67179843
    Klíčová slova: grape juices * stilbens content * UV irradiation * ozonisation
    Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
    Impakt faktor: 0.728, rok: 2015
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0246712
     
     
  6. 6.
    0438513 - ÚVGZ 2016 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
    Balík, J. - Soural, I. - Híc, P. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Moos, Martin - Houška, M. - Landfeld, A. - Strohalm, J. - Novotná, P.
    Příprava a hodnocení hroznového moštu se zvýšeným obsahem lignanů.
    [Preparation and evaluation of the grape must with increased content of lignans.]
    Výživa a potraviny. -, č. 1 (2015), s. 7-9. ISSN 1211-846X
    Grant CEP: GA MZe QJ1210258
    Klíčová slova: grape must * lignans
    Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0241888
     
     
  7. 7.
    0104253 - FZU-D 20040595 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
    Houška, M. - Kubásek, M. - Strohalm, J. - Landfeld, A. - Kamarád, Jiří
    Warming of olive oil processed by high hydrostatic pressure.
    [Ohřev olivového oleje zpracovaného vysokým hydrostatickým tlakem.]
    High Pressure Research. Roč. 24, č. 2 (2004), s. 303-308. ISSN 0895-7959. E-ISSN 1477-2299
    Grant CEP: GA MZe EP9026
    Klíčová slova: olive oil * food processing * high pressure * warming
    Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
    Impakt faktor: 0.504, rok: 2004
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0011527
     
     
  8. 8.
    0048622 - FZÚ 2007 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
    Kubásek, M. - Houška, M. - Landfeld, A. - Strohalm, J. - Kamarád, Jiří - Žitný, R.
    Thermal diffusivity estimation of the olive oil during its high-pressure treatment.
    [Odhad tepelné difusivity olivového oleje během ošetření vysokým tlakem.]
    Journal of Food Engineering. Roč. 74, - (2006), s. 286-291. ISSN 0260-8774. E-ISSN 1873-5770
    Grant CEP: GA MZe QF3287
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z10100521
    Klíčová slova: olive oil * food processing * high pressure * thermal diffusivity
    Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
    Impakt faktor: 1.696, rok: 2006
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0139218
     
     


  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.