Výsledky vyhledávání

  1. 1.
    0458426 - ÚVGZ 2017 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Tříska, Jan - Balík, J. - Strohalm, J. - Novotná, P. - Vrchotová, Naděžda - Lefnerová, D. - Landfeld, A. - Híc, P. - Tománková, E. - Veverka, J. - Houška, M.
    Influence of Technological Processes on Biologically Active Compounds of Produced Grapes Juices.
    Food and Bioprocess Technology. Roč. 9, č. 3 (2016), s. 421-429. ISSN 1935-5130. E-ISSN 1935-5149
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LO1415; GA MZe QJ1210258; GA MZe QI91B094
    Výzkumná infrastruktura: CzeCOS II - 90061
    Institucionální podpora: RVO:67179843
    Klíčová slova: Grapevine juices * Thermomaceration * Biologically active compounds * Antioxidative capacity * Total polyphenols * Antimutagenic activity
    Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
    Impakt faktor: 2.576, rok: 2016
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0258695
     
     
  2. 2.
    0328400 - ÚVGZ 2010 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Totušek, J. - Lefnerová, D. - Kyseláková, M. - Balík, J. - Veverka, J. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda
    Antimutagenic Acivity of Raw Materials and By- Products from Production of Grape Wines.
    [Antimutagenní aktivita surovin a vedlejších produktů při výrobě révových vín.]
    Czech Journal of Food Sciences. Roč. 26, special (2008), s. 55-59. ISSN 1212-1800. E-ISSN 1805-9317.
    [Quality of Moravian and Czech Wines and their Future. Lednice, 11.09.2008-12.09.2008]
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA525/06/1757
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z60870520
    Klíčová slova: wine * grape berries * polyphenolic compounds * antimutagenicity
    Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
    Impakt faktor: 0.472, rok: 2008
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0174724
     
     
  3. 3.
    0328381 - ÚVGZ 2011 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Balík, J. - Kyseláková, M. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Veverka, J. - Híc, P. - Totušek, J. - Lefnerová, D.
    The changes of selected phenolic substances in wine technology.
    Czech Journal of Food Sciences. Roč. 26, SI (2008), S3-S12. ISSN 1212-1800. E-ISSN 1805-9317.
    [Quality of Moravian and Czech Wines and their Future. Lednice, 11.09.2008-12.09.2008]
    Grant CEP: GA ČR GA525/06/1757
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z60870520
    Klíčová slova: polyphenols * piceid * resveratrol * caftaric acid * colour * antioxidative capacity
    Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
    Impakt faktor: 0.472, rok: 2008
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0174709
     
     
  4. 4.
    0328369 - ÚVGZ 2010 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Balík, J. - Kyseláková, M. - Vrchotová, Naděžda - Tříska, Jan - Kumšta, M. - Veverka, J. - Híc, P. - Totušek, J. - Lefnerová, D.
    Relations between Polyphenols Content and Antioxidative Activity in Vine Grapes and Leaves.
    [Vztahy mezi obsahem polyfenolů a antioxidační aktivitou hroznů a listů révy.]
    Czech Journal of Food Sciences. Roč. 26, special (2008), s. 25-35. ISSN 1212-1800. E-ISSN 1805-9317.
    [Quality of Moravian and Czech Wines and their Future. Lednice, 11.09.2008-12.09.2008]
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA525/06/1757
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z60870520
    Klíčová slova: vine grapes * vine leaves * stems * piceid * resveratrol * caftaric acid * catechin
    Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
    Impakt faktor: 0.472, rok: 2008
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0174699
     
     
  5. 5.
    0170721 - UEK-B 20033026 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
    Kyseláková, M. - Balík, J. - Veverka, J. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Totušek, J. - Lefnerová, D.
    Vliv maceračních postupů na obsah resveratrolu a celkovou jakost červených vín.
    [The influence of maceration methods on the content of resveratrol and total quality of red wines.]
    Vinařský obzor. Roč. 96, 7-8 (2003), s. 355-356. ISSN 1212-7884
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z6087904
    Klíčová slova: maceration method * resveratrol * red wine
    Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0067803
     
     
  6. 6.
    0170720 - UEK-B 20033025 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
    Kyseláková, M. - Balík, J. - Veverka, J. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Totušek, J. - Lefnerová, D.
    Resveratrol v červených vínech.
    [Resveratrol in red wines.]
    Vinařský obzor. Roč. 96, 7-8 (2003), s. 357-358. ISSN 1212-7884
    Grant CEP: GA MZe QD1155
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z6087904
    Klíčová slova: resveratrol * red wine
    Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0067802
     
     
  7. 7.
    0162352 - UIACH-O 20020001 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Balík, J. - Goliáš, J. - Veverka, J. - Kyseláková, M. - Němcová, A. - Šuderlová, L. - Vejrosta, Jiří
    Wine volatiles composition in the sensory evaluation of bouquet and flavour of two vine cultivars.
    Horticultural Science. Roč. 29, č. 1 (2002), s. 4-11. ISSN 0862-867X. E-ISSN 1805-9333
    Grant CEP: GA ČR GA525/99/1570
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z4031919
    Klíčová slova: wine%aromacompounds%supercritical fluid extraction
    Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0059670
     
     


  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.