Výsledky vyhledávání
- 1.0458426 - ÚVGZ 2017 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
Tříska, Jan - Balík, J. - Strohalm, J. - Novotná, P. - Vrchotová, Naděžda - Lefnerová, D. - Landfeld, A. - Híc, P. - Tománková, E. - Veverka, J. - Houška, M.
Influence of Technological Processes on Biologically Active Compounds of Produced Grapes Juices.
Food and Bioprocess Technology. Roč. 9, č. 3 (2016), s. 421-429. ISSN 1935-5130. E-ISSN 1935-5149
Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LO1415; GA MZe QJ1210258; GA MZe QI91B094
Výzkumná infrastruktura: CzeCOS II - 90061
Institucionální podpora: RVO:67179843
Klíčová slova: Grapevine juices * Thermomaceration * Biologically active compounds * Antioxidative capacity * Total polyphenols * Antimutagenic activity
Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
Impakt faktor: 2.576, rok: 2016
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0258695 - 2.0328400 - ÚVGZ 2010 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
Totušek, J. - Lefnerová, D. - Kyseláková, M. - Balík, J. - Veverka, J. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda
Antimutagenic Acivity of Raw Materials and By- Products from Production of Grape Wines.
[Antimutagenní aktivita surovin a vedlejších produktů při výrobě révových vín.]
Czech Journal of Food Sciences. Roč. 26, special (2008), s. 55-59. ISSN 1212-1800. E-ISSN 1805-9317.
[Quality of Moravian and Czech Wines and their Future. Lednice, 11.09.2008-12.09.2008]
Grant CEP: GA ČR(CZ) GA525/06/1757
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z60870520
Klíčová slova: wine * grape berries * polyphenolic compounds * antimutagenicity
Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
Impakt faktor: 0.472, rok: 2008
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0174724 - 3.0328381 - ÚVGZ 2011 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
Balík, J. - Kyseláková, M. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Veverka, J. - Híc, P. - Totušek, J. - Lefnerová, D.
The changes of selected phenolic substances in wine technology.
Czech Journal of Food Sciences. Roč. 26, SI (2008), S3-S12. ISSN 1212-1800. E-ISSN 1805-9317.
[Quality of Moravian and Czech Wines and their Future. Lednice, 11.09.2008-12.09.2008]
Grant CEP: GA ČR GA525/06/1757
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z60870520
Klíčová slova: polyphenols * piceid * resveratrol * caftaric acid * colour * antioxidative capacity
Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
Impakt faktor: 0.472, rok: 2008
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0174709 - 4.0328369 - ÚVGZ 2010 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
Balík, J. - Kyseláková, M. - Vrchotová, Naděžda - Tříska, Jan - Kumšta, M. - Veverka, J. - Híc, P. - Totušek, J. - Lefnerová, D.
Relations between Polyphenols Content and Antioxidative Activity in Vine Grapes and Leaves.
[Vztahy mezi obsahem polyfenolů a antioxidační aktivitou hroznů a listů révy.]
Czech Journal of Food Sciences. Roč. 26, special (2008), s. 25-35. ISSN 1212-1800. E-ISSN 1805-9317.
[Quality of Moravian and Czech Wines and their Future. Lednice, 11.09.2008-12.09.2008]
Grant CEP: GA ČR(CZ) GA525/06/1757
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z60870520
Klíčová slova: vine grapes * vine leaves * stems * piceid * resveratrol * caftaric acid * catechin
Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
Impakt faktor: 0.472, rok: 2008
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0174699 - 5.0170721 - UEK-B 20033026 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
Kyseláková, M. - Balík, J. - Veverka, J. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Totušek, J. - Lefnerová, D.
Vliv maceračních postupů na obsah resveratrolu a celkovou jakost červených vín.
[The influence of maceration methods on the content of resveratrol and total quality of red wines.]
Vinařský obzor. Roč. 96, 7-8 (2003), s. 355-356. ISSN 1212-7884
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z6087904
Klíčová slova: maceration method * resveratrol * red wine
Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0067803 - 6.0170720 - UEK-B 20033025 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
Kyseláková, M. - Balík, J. - Veverka, J. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Totušek, J. - Lefnerová, D.
Resveratrol v červených vínech.
[Resveratrol in red wines.]
Vinařský obzor. Roč. 96, 7-8 (2003), s. 357-358. ISSN 1212-7884
Grant CEP: GA MZe QD1155
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z6087904
Klíčová slova: resveratrol * red wine
Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0067802 - 7.0162352 - UIACH-O 20020001 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
Balík, J. - Goliáš, J. - Veverka, J. - Kyseláková, M. - Němcová, A. - Šuderlová, L. - Vejrosta, Jiří
Wine volatiles composition in the sensory evaluation of bouquet and flavour of two vine cultivars.
Horticultural Science. Roč. 29, č. 1 (2002), s. 4-11. ISSN 0862-867X. E-ISSN 1805-9333
Grant CEP: GA ČR GA525/99/1570
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z4031919
Klíčová slova: wine%aromacompounds%supercritical fluid extraction
Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0059670