Výsledky vyhledávání
- 1.0360801 - MBÚ 2012 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
Gabrovská, D. - Kocna, P. - Rysová, J. - Borovská, Dana - Tlaskalová-Hogenová, Helena
Monitoring of daily gliadin intake in patients on gluten-free diets.
Prague Medical Report. Roč. 112, č. 1 (2011), s. 5-17. ISSN 1214-6994
Grant CEP: GA MZe 1B53002; GA AV ČR 1QS500200572; GA ČR GA310/07/0414; GA MŠMT 2B06155
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50200510
Klíčová slova: Gliadin * Gluten-free diet
Kód oboru RIV: EC - Imunologie
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0198267 - 2.0332030 - ÚIACH 2010 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
Dostálek, P. - Gabrovská, D. - Rysová, J. - Mena, M. C. - Hernando, A. - Méndez, E. - Chmelík, Josef - Šalplachta, Jiří
Determination of gluten in glucose syrups.
[Stanovení glutenu v glukózových sirupech.]
Journal of Food Composition and Analysis. Roč. 22, č. 7-8 (2009), s. 762-765. ISSN 0889-1575. E-ISSN 1096-0481
Grant CEP: GA MZe 1B53002
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40310501
Klíčová slova: glucose syrup * gluten determination * celiac disease
Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
Impakt faktor: 2.423, rok: 2009
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0177387 - 3.0162408 - UIACH-O 20020060 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
Gabrovská, D. - Rysová, J. - Šalplachta, Jiří - Řehulka, Pavel - Chmelík, Josef
Využití metod HPLC a MALDI-TOF MS pro stanovení glutenu v bezlepkových surovinách a potravinách.
[Exploitation of HPLC and MALDI-TOF MS for gluten determination in gluten-free stocks and food.]
Chemické listy. Roč. 96, č. 6 (2002), s. 486-487. ISSN 0009-2770. E-ISSN 1213-7103.
[Sjezd chemických společností /54./. Brno, 30.06.2002-04.07.2002]
Grant CEP: GA MZe QD1023
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z4031919
Klíčová slova: gluten * gluten-free * MALDI-TOF
Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
Impakt faktor: 0.336, rok: 2002
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0059723 - 4.0081718 - ÚVGZ 2007 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
Houška, M. - Strohalm, J. - Totušek, J. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Gabrovská, D. - Otová, B. - Gresová, P.
Food safety issues of high pressure processed fruit/vegetable juices.
[Vliv vysokotlakého ošetření na uchovávání ovocno/zeleninových šťáv.]
High Pressure Research. Roč. 27, č. 1 (2007), s. 157-162. ISSN 0895-7959. E-ISSN 1477-2299
Grant CEP: GA MZe QF3287
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z60870520
Klíčová slova: Vegetable juices * High pressure processing * Food safety * Anti-mutagenic activity
Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
Impakt faktor: 0.840, rok: 2007
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0145501 - 5.0045532 - ÚVGZ 2007 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
Houška, M. - Strohalm, J. - Kocurová, K. - Totušek, J. - Lefnerová, D. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Fiedlerová, V. - Holasová, M. - Gabrovská, D. - Paulíčková, I.
High pressure and foods -fruit/vegetable juices.
[Vysoký tlak a potraviny-ovocné/zeleninové šťavy.]
Journal of Food Engineering. Roč. 77, č. 3 (2006), s. 386-398. ISSN 0260-8774. E-ISSN 1873-5770
Grant CEP: GA MZe(CZ) QF3287
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z60870520
Klíčová slova: high-pressure pasteurisation * Foods * Broccoli juice
Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
Impakt faktor: 1.696, rok: 2006
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0138026