Výsledky vyhledávání
- 1.0095733 - ÚIACH 2008 CZ cze, eng A - Abstrakt
Čulík, J. - Kellner, V. - Jurková, M. - Čejka, P. - Horák, T. - Karásek, Pavel - Varaďová-Ostrá, Elena
Využití nové progresívní metody tlakové extrakce (ASE) při stanovení hořkých kyselin ve chmelu a chmelových granulích.
[Application of new progressive method - accelarated solvent extraction (ASE) during the analysis of bitter acids in hop and hop products.]
Kvasný průmysl. Výzkumný ústav pivovarský a sladařský. Roč. 51, č. 9 (2005), s. 292. ISSN 0023-5830.
[Pivovarsko-sladařské dny /21./. 06.10.2005-07.10.2005, Ústí nad Labem]
Grant CEP: GA ČR GA203/05/2106
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40310501
Klíčová slova: accelerated solvent extraction * hop * bitter acids
Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0155251 - 2.0090067 - ÚIACH 2008 CZ eng A - Abstrakt
Kellner, V. - Jurková, M. - Čulík, J. - Horák, T. - Čejka, P. - Karásek, Pavel - Roth, Michal - Planeta, Josef
Pressurized fluid extraction - new progressive alternative of extraction of bitter acids from hops and hop products and phenolic compounds from malt and hops.
[Extrakce stlačenou tekutinou - nová progresivní alternativa extrakce hořkých kyselin ze chmelu a chmelových produktů a fenolických látek ze sladu a chmelu.]
3rd International Symposium on Recent Advances in Food Analysis. Prague: Institute of Chemical Technology Prague, 2007. s. 389.
[International Symposium on Recent Advances in Food Analysis /3./. 07.11.2007-09.11.2007, Prague]
Grant CEP: GA ČR GA203/05/2106
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40310501
Klíčová slova: bitter acids * hops * pressurized fluidd extraction
Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0151079 - 3.0048867 - ÚIACH 2007 CZ cze, eng A - Abstrakt
Čulík, J. - Jurková, M. - Horák, T. - Čejka, P. - Kellner, V. - Karásek, Pavel - Roth, Michal - Planeta, Josef
Extrakce hořkých kyselin z chmele a chmelových produktů pomocí tlakové fluidní extrakce (PFE).
[Extraction of bitter acids from hop and hop products using pressurized fluid extraction (PFE).]
Kvasný průmysl. Výzkumný ústav pivovarský a sladařský. Roč. 52, č. 9 (2006), s. 280. ISSN 0023-5830.
[Pivovarsko-sladařský seminář /33./. 18.10.2006-19.10.2006, Plzeň]
Grant CEP: GA ČR GA203/05/2106
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40310501
Klíčová slova: pressurized fluid extraction * hop * bitter acids
Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0139393 - 4.0038942 - ÚIACH 2007 IT eng A - Abstrakt
Karásek, Pavel - Roth, Michal - Planeta, Josef - Čulík, J. - Jurková, M. - Horák, T. - Čejka, P. - Kellner, V.
Isolation of bitter acids from hop products using pressurized fluid extraction.
Abstracts of the 29th International Symposium on Capillary Chromatography and 3rd GCxGC Symposium. 2006 - (Sandra, P.). C.01
[International Symposium on Capillary Chromatography /29./ and GCxGC Symposium /3./. 29.05.2006-02.06.2006, Riva del Garda]
Grant CEP: GA ČR GA203/05/2106; GA AV ČR IAA4031301
Klíčová slova: pressurized fluid extraction * beer * hops
Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0133148