Výsledky vyhledávání
- 1.0573237 - ÚSMH 2024 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
Houška, M. - Landfeld, A. - Novotná, P. - Strohalm, J. - Šupová, Monika - Suchý, Tomáš - Chlup, H. - Skočilas, J. - Štípek, J. - Žaloudková, Margit - Šulc, M.
Properties of Bovine Collagen as Influenced by High-Pressure Processing.
Polymers. Roč. 15, č. 11 (2023), č. článku 2472. E-ISSN 2073-4360
Grant CEP: GA ČR(CZ) GA21-07851S
Institucionální podpora: RVO:67985891
Klíčová slova: bovine collagen * high-pressure processing * physical properties * structure properties
Obor OECD: Thermodynamics
Impakt faktor: 5, rok: 2022
Způsob publikování: Open access
https://doi.org/10.3390/polym15112472
Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0343962Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup 0573237 J Šupová Properties.pdf 0 6.3 MB Vydavatelský postprint povolen - 2.0479264 - ÚVGZ 2018 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
Balík, J. - Híc, P. - Kulichová, J. - Novotná, P. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Strohalm, J. - Lefnerová, D. - Houška, M.
Musts with Increased Lignan Content Through Addition of Lignan Extracts.
Food and Bioprocess Technology. Roč. 10, č. 7 (2017), s. 1367-1373. ISSN 1935-5130. E-ISSN 1935-5149
Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LO1415; GA MZe QJ1210258
Výzkumná infrastruktura: CzeCOS II - 90061
Institucionální podpora: RVO:67179843
Klíčová slova: Enrichment of must * Lignans (HMR, CONI) * Antioxidant activity * Total polyphenol content
Obor OECD: Food and beverages
Impakt faktor: 2.998, rok: 2017
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0275262 - 3.0465138 - ÚVGZ 2017 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
Balík, J. - Híc, P. - Kulichová, J. - Novotná, P. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Strohalm, J. - Houška, M.
Wines with Increased Lignan Content by the Addition of Lignan Extracts.
Czech Journal of Food Sciences. Roč. 34, č. 5 (2016), s. 439-444. ISSN 1212-1800. E-ISSN 1805-9317
Grant CEP: GA MZe QJ1210258
Výzkumná infrastruktura: CzeCOS II - 90061
Institucionální podpora: RVO:67179843
Klíčová slova: enrichment of white and red wines * 7-hydroxymatairesinol * alpha-conidendrin * antioxidant activity * total polyphenol content * sensory evaluation
Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
Impakt faktor: 0.787, rok: 2016
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0263828 - 4.0462512 - ÚVGZ 2017 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
Novotná, P. - Tříska, Jan - Híc, P. - Balík, J. - Vrchotová, Naděžda - Strohalm, J. - Houška, M.
Musts with an Increased Content of Lignans from Added Spruce Knot Chips.
Czech Journal of Food Sciences. Roč. 34, č. 4 (2016), s. 318-324. ISSN 1212-1800. E-ISSN 1805-9317
Grant CEP: GA MZe QJ1210258
Výzkumná infrastruktura: CzeCOS II - 90061
Institucionální podpora: RVO:67179843
Klíčová slova: enrichment of must * HMR * CONI * antioxidant activity determined by FRAP * total polyphenol concentration * sensory evaluation
Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
Impakt faktor: 0.787, rok: 2016
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0261959 - 5.0458426 - ÚVGZ 2017 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
Tříska, Jan - Balík, J. - Strohalm, J. - Novotná, P. - Vrchotová, Naděžda - Lefnerová, D. - Landfeld, A. - Híc, P. - Tománková, E. - Veverka, J. - Houška, M.
Influence of Technological Processes on Biologically Active Compounds of Produced Grapes Juices.
Food and Bioprocess Technology. Roč. 9, č. 3 (2016), s. 421-429. ISSN 1935-5130. E-ISSN 1935-5149
Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LO1415; GA MZe QJ1210258; GA MZe QI91B094
Výzkumná infrastruktura: CzeCOS II - 90061
Institucionální podpora: RVO:67179843
Klíčová slova: Grapevine juices * Thermomaceration * Biologically active compounds * Antioxidative capacity * Total polyphenols * Antimutagenic activity
Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
Impakt faktor: 2.576, rok: 2016
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0258695 - 6.0458421 - ÚVGZ 2017 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
Novotná, P. - Tříska, Jan - Híc, P. - Balík, J. - Vrchotová, Naděžda - Strohalm, J. - Houška, M.
Cross-Correlation of Quality Parameters of Musts and Wines Enriched with Lignans.
Czech Journal of Food Sciences. Roč. 34, č. 1 (2016), s. 24-31. ISSN 1212-1800. E-ISSN 1805-9317
Grant CEP: GA MZe QJ1210258
Výzkumná infrastruktura: CzeCOS II - 90061
Institucionální podpora: RVO:67179843
Klíčová slova: hydroxymatairesinol (HMR) * enrichment of must and wine * correlations * antioxidant activity * total polyphenol concentration * consumer acceptability
Kód oboru RIV: EH - Ekologie - společenstva
Impakt faktor: 0.787, rok: 2016
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0258693 - 7.0444139 - ÚVGZ 2016 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
Landfeld, A. - Tříska, Jan - Balík, J. - Strohalm, J. - Novotná, P. - Vrchotová, Naděžda - Totušek, J. - Lefnerová, D. - Híc, P. - Tománková, E. - Halama, R. - Houška, M.
Influence of UV and Ozonised Water Treatment on Trans-resveratrol Content in Berry Skins and Juices of Franc and Green Veltliner Grapes.
Czech Journal of Food Sciences. Roč. 33, č. 3 (2015), s. 267-276. ISSN 1212-1800. E-ISSN 1805-9317
Grant CEP: GA MZe QI91B094
Institucionální podpora: RVO:67179843
Klíčová slova: grape juices * stilbens content * UV irradiation * ozonisation
Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
Impakt faktor: 0.728, rok: 2015
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0246712 - 8.0438513 - ÚVGZ 2016 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
Balík, J. - Soural, I. - Híc, P. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Moos, Martin - Houška, M. - Landfeld, A. - Strohalm, J. - Novotná, P.
Příprava a hodnocení hroznového moštu se zvýšeným obsahem lignanů.
[Preparation and evaluation of the grape must with increased content of lignans.]
Výživa a potraviny. -, č. 1 (2015), s. 7-9. ISSN 1211-846X
Grant CEP: GA MZe QJ1210258
Klíčová slova: grape must * lignans
Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0241888 - 9.0365060 - ÚVGZ 2012 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
Totušek, J. - Tříska, Jan - Lefnerová, D. - Strohalm, J. - Vrchotová, Naděžda - Zendulka, O. - Průchová, J. - Chaloupková, J. - Novotná, P. - Houška, M.
Contents of Sulforaphane and Total Isothiocyanates, Antimutagenic Activity, and Inhibition of Clastogenicity in Pulp Juices from Cruciferous Plants.
Czech Journal of Food Sciences. Roč. 29, č. 5 (2011), s. 548-556. ISSN 1212-1800. E-ISSN 1805-9317
Grant CEP: GA MZe QF3287
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z60870520
Klíčová slova: cruciferous vegetables * juice * antimutagenic effects * sulforaphane * isothiocyanates
Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
Impakt faktor: 0.522, rok: 2011
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0200396 - 10.0104253 - FZU-D 20040595 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
Houška, M. - Kubásek, M. - Strohalm, J. - Landfeld, A. - Kamarád, Jiří
Warming of olive oil processed by high hydrostatic pressure.
[Ohřev olivového oleje zpracovaného vysokým hydrostatickým tlakem.]
High Pressure Research. Roč. 24, č. 2 (2004), s. 303-308. ISSN 0895-7959. E-ISSN 1477-2299
Grant CEP: GA MZe EP9026
Klíčová slova: olive oil * food processing * high pressure * warming
Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
Impakt faktor: 0.504, rok: 2004
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0011527