Výsledky vyhledávání
- 1.0423646 - ÚVGZ 2014 eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Šebela, David - Olejníčková, Julie - Houška, M.
Selected stilbene derivatives and 2,4,6-trihydroxyphenanthrene-2-O-glucoside as biomarkers of abiotic and biotic stress in grapevine.
[German Winegrowers' Congress 2013. Stuttgart (DE), 23.04.2013-27.04.2013]
Grant CEP: GA MŠMT(CZ) ED1.1.00/02.0073
Institucionální podpora: RVO:67179843
Klíčová slova: stilbene derivates * trilhydroxyphenanthrene * grapevine
Kód oboru RIV: EH - Ekologie - společenstva
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0229790 - 2.0134249 - FZU-D 20030144 RIV CZ cze C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
Kamarád, Jiří - Houška, M.
Konzervace potravin pomocí vysokých tlaků.
[Preservation of foods by high hydrostatic pressure.]
Sborník příspěvků na 14. konferenci českých a slovenských fyziků. Plzeň: Západočeská univerzita v Plzni, 2002 - (Baroch, P.; Kubásek, M.; Potocký, Š.), s. 533-536. ISBN 80-7082-907-9.
[Konference českých a slovenských fyziků /14./. Plzeň (CZ), 09.09.2002-12.09.2002]
Grant CEP: GA MZe EP9026
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z1010914
Klíčová slova: preservation of foods * coagulation of proteins * high pressure
Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0032163 - 3.0102738 - UEK-B 20043039 RIV CZ eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
Houška, M. - Strohalm, J. - Kocurová, K. - Totušek, J. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Gabrovská, D. - Poulíčková, I.
High pressure and foods.
[Vysoký tlak a potraviny.]
16th International Congress of Chemical and Process Engineering - CHISA 2004. Praha: Orgit Ltd., 2004, s. 1-16. ISBN 80-86059-40-5.
[International Congress of Chemical and Process Engineering CHISA 2004 /16./. Praha (CZ), 22.08.2004-26.08.2004]
Grant CEP: GA MZe QF3287
Klíčová slova: food * high pressure * fruit-vegetable juices
Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0010077 - 4.0099371 - MBÚ 2008 RIV CZ eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
Burianová, Jaroslava - Kverka, Miloslav - Hofmanová, Běla - Houška, M. - Měřička, P. - Tlaskalová, Helena
Immunologically active components of human milk and their changes after pasteurization.
[Imunologicky aktivní složky mateřského mléka po úpravě pasterizací teplem a tlakem.]
Kongres Československé společnosti mikrobiologické /24./. Praha: ČSSM, 2007, s. 96-96.
[Kongres Československé společnosti mikrobiologické /24./. Liberec (CZ), 02.10.2007-05.10.2007]
Grant CEP: GA ČR GD310/03/H147
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50200510
Klíčová slova: human milk
Kód oboru RIV: EC - Imunologie
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0158009