Výsledky vyhledávání

  1. 1.
    0307540 - MBÚ 2008 RIV SIGLE JP eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Palová-Jelínková, Lenka - Pecharová, Barbara - Cinová, Jana - Rožková, Daniela - Černá, M. - Dvořák, M. - Kverka, Miloslav - Tlaskalová, Helena - Tučková, Ludmila
    The effects of gliadin fragments on maturation and the chemotactic migratory ability of human dendritic cells.
    [Vliv gliadinových fragmentů na maturaci a migrační schopnosti lidských dendritických buněk.]
    International Congress of Mucosal Immunology. Tokyo: Elsevier, 2007, s. 240-240.
    [International Congress of Mucosal Immunology. Tokyo (JP), 09.08.2007-12.08.2007]
    Grant CEP: GA ČR GA310/05/2245; GA AV ČR KJB5020407
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50200510
    Klíčová slova: celiac disease
    Kód oboru RIV: EC - Imunologie
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0160270
     
     
  2. 2.
    0307525 - MBÚ 2008 RIV SIGLE BR eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Tučková, Ludmila - Palová-Jelínková, Lenka - Černá, M. - Pecharová, Barbara - Tlaskalová, Helena - Rožková, D. - Spíšek, R. - Smythies, L. - Smith, P.
    Maturation of dendritic cells by wheat gliadin – potential involvement in celiac disease.
    [Maturace dendritických buněk pšeničným gliadinem – potenciální účast v procesu celiakálního onemocnění.]
    International Congress of Immunology /13./. Rio de Janeiro: Brazílie, 2007, s. 1598-1598.
    [International Congress of Immunology /13./. Rio de Janeiro (BR), 21.08.2007-25.08.2007]
    Grant CEP: GA ČR GA310/05/2245; GA ČR GA310/07/0414
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50200510
    Klíčová slova: coeliac disease
    Kód oboru RIV: EC - Imunologie
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0160264
     
     
  3. 3.
    0097123 - MBÚ 2008 RIV SIGLE IT eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Kitanovičová, Andrea - Janatková, I. - Houska, M. - Tučková, Ludmila
    Allerginicity of wheat proteins: the effect of thermal processing (baking and cooking), high pressure treatment and enzymatic digestion.
    [Alerginicita pšeničných proteinů: vliv tepelného zpracování (vaření, pečení), tlakového zpracování a enzymů (pepsin pankreaatin).]
    International Symposium on Molecular Allergology /2./. Latina: Allergy data laboratories, 2007, s. 43-43.
    [International Symposium on Molecular Allergology /2./. Roma (IT), 22.04.2007-24.04.2007]
    Grant CEP: GA ČR GA310/05/2245
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50200510
    Klíčová slova: food allergy * wheat proteins * thermal processing
    Kód oboru RIV: EE - Mikrobiologie, virologie
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0156334
     
     
  4. 4.
    0097108 - MBÚ 2008 RIV SIGLE IT eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Šotkovský, Petr - Hubálek, M. - Hernychová, L. - Novák, Petr - Havranová, M. - Fuchs, M. - Stulík, J. - Tučková, Ludmila
    Identification of wheat allergens using proteomic approach.
    [Identifikace pšeničných alergenů pomocí proteomických metod.]
    International Symposium on Molecular Allergology /2./. Latina: Allergy data laboratories, 2007, s. 41-41.
    [International Symposium on Molecular Allergology /2./. Roma (IT), 22.04.2007-24.04.2007]
    Grant CEP: GA ČR GA310/05/2245
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50200510
    Klíčová slova: wheat flour * wheat allergens * proteins
    Kód oboru RIV: EE - Mikrobiologie, virologie
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0156325
     
     
  5. 5.
    0054756 - MBÚ 2007 RIV SIGLE US eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Pecharová, Barbara - Palová-Jelínková, Lenka - Roková, D. - Cinová, Jana - Šedivá, A. - Tlaskalová, Helena - Spíšek, R. - Tučková, Ludmila
    Activation of human dendritic cells by gliadin and LPS.
    [Aktivace lidských dendritických buněk gliadinem a LPS.]
    International Celiac Disease Symposium. New York: Columbia University, 2006, s. 54-54.
    [International Celiac Disease Symposium /12./. New York (US), 09.11.2006-11.11.2006]
    Grant CEP: GA ČR GA310/05/2245
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50200510
    Klíčová slova: dendritic cells * gliadin * peptides
    Kód oboru RIV: EE - Mikrobiologie, virologie
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0142705
     
     
  6. 6.
    0054475 - MBÚ 2007 RIV SIGLE AT eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Tučková, Ludmila - Palová-Jelínková, Lenka - Rožková, D. - Pecharová, Barbara - Šedivá, A. - Tlaskalová, Helena - Spíšek, R.
    Gliadin fragments induce phenotypic and functional maturation of human dendritic cells.
    [Gliadin indukuje fenotypovou a funkční maturaci lidských dendritických buněk.]
    Congress of the European Academy of Allergology and Clinical Immunology /25./. Vienna: Basic Science in Allergology, 2006, s. 235-235.
    [Congress of the European Academy of Allergology and Clinical Immunology /25./. Vienna (AT), 10.06.2006-14.06.2006]
    Grant CEP: GA ČR GD310/03/H147; GA ČR GA310/05/2245
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50200510
    Klíčová slova: Celiac disease * gliadin * peptides
    Kód oboru RIV: EE - Mikrobiologie, virologie
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0142543
     
     
  7. 7.
    0054466 - MBÚ 2007 RIV SIGLE AT eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Šotkovský, Petr - Fuchs, M. - Havranová, M. - Tučková, Ludmila
    Characterisation of wheat flour allergens.
    [Charakterizace alergenů z pšeničné mouky.]
    Congress of the European Academy of Allergology and Clinical Immunology /25./. Vienna: Basic Science in Allergology, 2006, s. 416-416.
    [Congress of the European Academy of Allergology and Clinical Immunology /25./. Vienna (AT), 10.06.2006-14.06.2006]
    Grant CEP: GA ČR GA310/05/2245
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50200510
    Klíčová slova: wheat flour * allergen * protein
    Kód oboru RIV: EE - Mikrobiologie, virologie
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0142539
     
     
  8. 8.
    0050321 - MBÚ 2007 RIV SIGLE CZ cze C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Šotkovský, Petr - Stulík, J. - Hernychová, L. - Hubálek, M. - Fuchs, M. - Havranová, M. - Tučková, Ludmila
    Identifikace alergenů z pšeničné mouky.
    [Identification of wheat flour allergens.]
    Kongres českých a slovenských imunologů /11./. Hradec Králové: Bibliographia medica Čechoslovaca, 2006, s. 38-38.
    [Kongres českých a slovenských imunologů /11./. Hradec Králové (CZ), 25.10.2006-28.10.2006]
    Grant CEP: GA ČR GA310/05/2245
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50200510
    Klíčová slova: allergens * gastrointestinal tract * wheat flour
    Kód oboru RIV: EE - Mikrobiologie, virologie
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0140483
     
     
  9. 9.
    0050286 - MBÚ 2007 RIV SIGLE FR eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Pecharová, Barbara - Palová-Jelínková, Lenka - Rožková, D. - Bártová, J. - Šedivá, A. - Tlaskalová, Helena - Spíšek, R. - Tučková, Ludmila
    Gliadin fragments induce phenotypic and functional maturation of human dendritic cells.
    [Gliadin vyvolává funkční a fenotypovou maturaci lidských dendritických buněk.]
    European Congress of Immunology /16./. Paris: EFIS, 2006, s. 401-401.
    [European Congress of Immunology /16./. Paris (FR), 06.09.2006-09.09.2006]
    Grant CEP: GA ČR GA310/05/2245
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50200510
    Klíčová slova: gliadin * human monocyte derived-dc * cytokines
    Kód oboru RIV: EE - Mikrobiologie, virologie
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0140457
     
     
  10. 10.
    0050053 - MBÚ 2007 RIV SIGLE FR eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Šotkovský, Petr - Stulík, J. - Fuchs, M. - Havranová, M. - Tučková, Ludmila
    Characterisation of wheat flour allergens.
    [Charakterizace alergenů z pšeničné mouky.]
    European Congress of Immunology /16./. Paris: EFIS, 2006, s. 138-138.
    [European Congress of Immunology /16./. Paris (FR), 06.09.2006-09.09.2006]
    Grant CEP: GA ČR GA310/05/2245
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50200510
    Klíčová slova: allergen * wheat flour * protein
    Kód oboru RIV: EE - Mikrobiologie, virologie
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0140289
     
     


  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.