Výsledky vyhledávání

  1. 1.
    0554674 - MBÚ 2023 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
    Procházková, M. - Budínská, E. - Kuzma, Marek - Pelantová, Helena - Hradecký, J. - Heczková, M. - Dasková, N. - Bratová, M. - Modos, I. - Vídeňská, P. - Šplíchalová, P. - Sowah, S. - Králová, M. - Héniková, S. - Selinger, E. - Klíma, Kryštof - Chalupský, Karel - Sedláček, Radislav - Landberg, R. - Kuehn, T. - Gojda, J. - Cahová, M.
    Vegan Diet Is Associated With Favorable Effects on the Metabolic Performance of Intestinal Microbiota: A Cross-Sectional Multi-Omics Study.
    Frontiers in Nutrition. Roč. 8, JAN 7 2022 (2022), č. článku 783302. ISSN 2296-861X. E-ISSN 2296-861X
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LM2018126; GA MZd(CZ) NV18-01-00040
    Výzkumná infrastruktura: CCP II - 90126
    Institucionální podpora: RVO:61388971 ; RVO:68378050
    Klíčová slova: gut microbiota * hunter-gatherers * vegetarians * acids * prevention * disease * cancer * health * vegan diet * omics signature * protein fermentation * short-chain fatty acids (SCFAs) * metabolic health
    Obor OECD: Endocrinology and metabolism (including diabetes, hormones)
    Impakt faktor: 5, rok: 2022
    Způsob publikování: Open access
    https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fnut.2021.783302/full
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0331984
     
     
  2. 2.
    0549737 - SOÚ 2022 CZ cze V - Výzkumná zpráva
    Hanzlová, Radka
    Způsob stravování, nakupování a chování české společnosti vzhledem k životnímu prostředí – Potraviny 2021.
    [Environmentally friendly food consumption choices, shopping, and behaviour in Czech society – Food 2021.]
    1. - Praha: Sociologický ústav AV ČR, v. v. i., 2021. 7 s. Tiskové zprávy CVVM, or211111.
    Institucionální podpora: RVO:68378025
    Klíčová slova: shopping for food * environmental impact * vegetarians * flexitarians * vegan
    Obor OECD: Sociology
    https://cvvm.soc.cas.cz/en/press-releases/other/other/5492-environmentally-friendly-food-consumption-choices-shopping-and-behaviour-in-czech-society-food-2021
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0326314
     
     


  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.