Výsledky vyhledávání

  1. 1.
    0586107 - ÚEB 2025 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Cheong, M. S. - Nahar, Lutfun - Sarker, S. D. - Cao, H. - Cheang, W. S. - Xiao, J.
    Stability of Piceatannol in Dulbecco's Modified Eagle's Medium by In Situ UPLC-MS/MS Analysis.
    Natural Product Communications. Roč. 19, č. 1 (2024), č. článku 1934578X221111036. ISSN 1934-578X. E-ISSN 1555-9475
    Institucionální podpora: RVO:61389030
    Klíčová slova: DMEM * oxidation * piceatannol * polyphenol * stability
    Obor OECD: Organic chemistry
    Impakt faktor: 1.8, rok: 2022
    Způsob publikování: Open access
    https://doi.org/10.1177/1934578X221111036
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0353677
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    2024_Cheong_NATURAL PRODUCT COMMUNICATIONS_1934578X221111036.pdf12.2 MBJinápovolen
     
     
  2. 2.
    0568944 - BC 2023 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
    Vidovic, M. - Battisti, I. - Pantelic, A. - Morina, Filis - Arrigoni, G. - Masi, A. - Jovanovic, S. V.
    Desiccation Tolerance in Ramonda serbica Panc.: An Integrative Transcriptomic, Proteomic, Metabolite and Photosynthetic Study.
    Plants. Roč. 11, č. 9 (2022), č. článku 1199. E-ISSN 2223-7747
    Grant CEP: GA MŠMT EF15_003/0000336
    Institucionální podpora: RVO:60077344
    Klíčová slova: cell wall remodeling * cyclic electron transport * drought * germin-like proteins * late embryogenesis abundant proteins * ojip * pectin * polyphenol oxidase * resurrection plant * superoxide dismutase
    Obor OECD: Biochemistry and molecular biology
    Impakt faktor: 4.5, rok: 2022
    Způsob publikování: Open access
    https://www.mdpi.com/2223-7747/11/9/1199
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0340330
     
     
  3. 3.
    0558377 - BFÚ 2023 RIV IE eng J - Článek v odborném periodiku
    Georgiev, Y.N. - Dzhambazov, B.M. - Batsalova, T.G. - Vašíček, Ondřej - Dobreva, D. - Denev, P. - Danova, S. - Simova, S. - Wold, C. - Ognyanov, M.H. - Paulsen, B. - Krastanov, A.
    Structural characterization of polysaccharides from Geranium sanguineum L. and their immunomodulatory effects in response to inflammatory agents.
    Journal of Ethnopharmacology. Roč. 294, AUG 10 2022 (2022), č. článku 115390. ISSN 0378-8741. E-ISSN 1872-7573
    Institucionální podpora: RVO:68081707
    Klíčová slova: polyphenol-rich extract * plant-cell walls * pectic polysaccharide * nadph-oxidase * colorimetric method * acid * phagocytes * blood * heteropolysaccharides
    Obor OECD: Plant sciences, botany
    Impakt faktor: 5.4, rok: 2022
    Způsob publikování: Omezený přístup
    https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0378874122004299?via%3Dihub
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0340477
     
     
  4. 4.
    0531321 - FGÚ 2021 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
    Douglas, T.E.L. - Keppler, J. K. - Vandrovcová, Marta - Plencner, Martin - Beranová, J. - Feuereisen, M. - Parakhonskiy, B. V. - Svenskaya, Y. - Atkin, V. - Ivanova, A. - Ricquier, P. - Balcaen, L. - Vanhaecke, F. - Schieber, A. - Bačáková, Lucie - Skirtach, A. G.
    Enhancement of Biomimetic Enzymatic Mineralization of Gellan Gum Polysaccharide Hydrogels by Plant-Derived Gallotannins.
    International Journal of Molecular Sciences. Roč. 21, č. 7 (2020), č. článku 2315. E-ISSN 1422-0067
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA17-00885S
    Institucionální podpora: RVO:67985823
    Klíčová slova: mineralization * polyphenol * composite * protein-polyphenol interaction * gellan gum * enzyme
    Obor OECD: Technologies involving the manipulation of cells, tissues, organs or the whole organism (assisted reproduction)
    Impakt faktor: 5.924, rok: 2020
    Způsob publikování: Open access
    https://www.mdpi.com/1422-0067/21/7/2315
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0309999
     
     
  5. 5.
    0505670 - FGÚ 2020 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
    Carson, M. - Keppler, J. K. - Brackman, G. - Dawood, D. - Vandrovcová, Marta - El-Sayed, K. F. - Coenye, T. - Schwarz, K. - Clarke, S. A. - Skirtach, A. G. - Douglas, T.E.L.
    Whey Protein Complexes with Green Tea Polyphenols: Antimicrobial, Osteoblast-Stimulatory, and Antioxidant Activities.
    Cells Tissues Organs. Roč. 206, 1-2 (2018), s. 106-117. ISSN 1422-6405. E-ISSN 1422-6421
    Institucionální podpora: RVO:67985823
    Klíčová slova: whey protein isolate * polyphenol * osteoblast * antibacterial properties * antioxidant
    Obor OECD: Technologies involving identifying the functioning of DNA, proteins and enzymes and how they influence the onset of disease and maintenance of well-being (gene-based diagnostics and therapeutic interventions (pharmacogenomics, gene-based therapeutics)
    Impakt faktor: 1.333, rok: 2018
    Způsob publikování: Omezený přístup
    https://www.karger.com/Article/Abstract/494732
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0297093
     
     
  6. 6.
    0504552 - MBÚ 2020 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
    De Bruyne, T. - Steenput, B. - Roth, L. - De Meyer, G.R.Y. - Nunes dos Santos, C. - Valentová, Kateřina - Dambrova, M . - Hermans, N.
    Dietary Polyphenols Targeting Arterial Stiffness: Interplay of Contributing Mechanisms and Gut Microbiome-Related Metabolism.
    Nutrients. Roč. 11, č. 3 (2019), č. článku 578. E-ISSN 2072-6643
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA18-00121S; GA MŠMT(CZ) LTC18003
    Institucionální podpora: RVO:61388971
    Klíčová slova: arterial stiffness * polyphenols * polyphenol biotransformation
    Obor OECD: Cardiac and Cardiovascular systems
    Impakt faktor: 4.546, rok: 2019
    Způsob publikování: Open access
    https://www.mdpi.com/2072-6643/11/3/578
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0296158
     
     
  7. 7.
    0479264 - ÚVGZ 2018 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Balík, J. - Híc, P. - Kulichová, J. - Novotná, P. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Strohalm, J. - Lefnerová, D. - Houška, M.
    Musts with Increased Lignan Content Through Addition of Lignan Extracts.
    Food and Bioprocess Technology. Roč. 10, č. 7 (2017), s. 1367-1373. ISSN 1935-5130. E-ISSN 1935-5149
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LO1415; GA MZe QJ1210258
    Výzkumná infrastruktura: CzeCOS II - 90061
    Institucionální podpora: RVO:67179843
    Klíčová slova: Enrichment of must * Lignans (HMR, CONI) * Antioxidant activity * Total polyphenol content
    Obor OECD: Food and beverages
    Impakt faktor: 2.998, rok: 2017
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0275262
     
     
  8. 8.
    0468406 - ÚVGZ 2017 RIV SK eng J - Článek v odborném periodiku
    Kulichová, J. - Híc, P. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Houška, M.
    The possibilites of increasing lignan content in food.
    Potravinarstvo. Roč. 10, č. 1 (2016), s. 649-655. E-ISSN 1337-0960
    Grant CEP: GA MZe QJ1210258
    Institucionální podpora: RVO:67179843
    Klíčová slova: lignan * polyphenol * antioxidant capacity * soft fruit products
    Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0266262
     
     
  9. 9.
    0465138 - ÚVGZ 2017 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Balík, J. - Híc, P. - Kulichová, J. - Novotná, P. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Strohalm, J. - Houška, M.
    Wines with Increased Lignan Content by the Addition of Lignan Extracts.
    Czech Journal of Food Sciences. Roč. 34, č. 5 (2016), s. 439-444. ISSN 1212-1800. E-ISSN 1805-9317
    Grant CEP: GA MZe QJ1210258
    Výzkumná infrastruktura: CzeCOS II - 90061
    Institucionální podpora: RVO:67179843
    Klíčová slova: enrichment of white and red wines * 7-hydroxymatairesinol * alpha-conidendrin * antioxidant activity * total polyphenol content * sensory evaluation
    Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
    Impakt faktor: 0.787, rok: 2016
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0263828
     
     
  10. 10.
    0462512 - ÚVGZ 2017 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Novotná, P. - Tříska, Jan - Híc, P. - Balík, J. - Vrchotová, Naděžda - Strohalm, J. - Houška, M.
    Musts with an Increased Content of Lignans from Added Spruce Knot Chips.
    Czech Journal of Food Sciences. Roč. 34, č. 4 (2016), s. 318-324. ISSN 1212-1800. E-ISSN 1805-9317
    Grant CEP: GA MZe QJ1210258
    Výzkumná infrastruktura: CzeCOS II - 90061
    Institucionální podpora: RVO:67179843
    Klíčová slova: enrichment of must * HMR * CONI * antioxidant activity determined by FRAP * total polyphenol concentration * sensory evaluation
    Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
    Impakt faktor: 0.787, rok: 2016
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0261959
     
     

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.