Výsledky vyhledávání
- 1.0586107 - ÚEB 2025 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
Cheong, M. S. - Nahar, Lutfun - Sarker, S. D. - Cao, H. - Cheang, W. S. - Xiao, J.
Stability of Piceatannol in Dulbecco's Modified Eagle's Medium by In Situ UPLC-MS/MS Analysis.
Natural Product Communications. Roč. 19, č. 1 (2024), č. článku 1934578X221111036. ISSN 1934-578X. E-ISSN 1555-9475
Institucionální podpora: RVO:61389030
Klíčová slova: DMEM * oxidation * piceatannol * polyphenol * stability
Obor OECD: Organic chemistry
Impakt faktor: 1.8, rok: 2022
Způsob publikování: Open access
https://doi.org/10.1177/1934578X221111036
Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0353677Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup 2024_Cheong_NATURAL PRODUCT COMMUNICATIONS_1934578X221111036.pdf 1 2.2 MB Jiná povolen - 2.0568944 - BC 2023 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
Vidovic, M. - Battisti, I. - Pantelic, A. - Morina, Filis - Arrigoni, G. - Masi, A. - Jovanovic, S. V.
Desiccation Tolerance in Ramonda serbica Panc.: An Integrative Transcriptomic, Proteomic, Metabolite and Photosynthetic Study.
Plants. Roč. 11, č. 9 (2022), č. článku 1199. E-ISSN 2223-7747
Grant CEP: GA MŠMT EF15_003/0000336
Institucionální podpora: RVO:60077344
Klíčová slova: cell wall remodeling * cyclic electron transport * drought * germin-like proteins * late embryogenesis abundant proteins * ojip * pectin * polyphenol oxidase * resurrection plant * superoxide dismutase
Obor OECD: Biochemistry and molecular biology
Impakt faktor: 4.5, rok: 2022
Způsob publikování: Open access
https://www.mdpi.com/2223-7747/11/9/1199
Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0340330 - 3.0558377 - BFÚ 2023 RIV IE eng J - Článek v odborném periodiku
Georgiev, Y.N. - Dzhambazov, B.M. - Batsalova, T.G. - Vašíček, Ondřej - Dobreva, D. - Denev, P. - Danova, S. - Simova, S. - Wold, C. - Ognyanov, M.H. - Paulsen, B. - Krastanov, A.
Structural characterization of polysaccharides from Geranium sanguineum L. and their immunomodulatory effects in response to inflammatory agents.
Journal of Ethnopharmacology. Roč. 294, AUG 10 2022 (2022), č. článku 115390. ISSN 0378-8741. E-ISSN 1872-7573
Institucionální podpora: RVO:68081707
Klíčová slova: polyphenol-rich extract * plant-cell walls * pectic polysaccharide * nadph-oxidase * colorimetric method * acid * phagocytes * blood * heteropolysaccharides
Obor OECD: Plant sciences, botany
Impakt faktor: 5.4, rok: 2022
Způsob publikování: Omezený přístup
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0378874122004299?via%3Dihub
Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0340477 - 4.0531321 - FGÚ 2021 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
Douglas, T.E.L. - Keppler, J. K. - Vandrovcová, Marta - Plencner, Martin - Beranová, J. - Feuereisen, M. - Parakhonskiy, B. V. - Svenskaya, Y. - Atkin, V. - Ivanova, A. - Ricquier, P. - Balcaen, L. - Vanhaecke, F. - Schieber, A. - Bačáková, Lucie - Skirtach, A. G.
Enhancement of Biomimetic Enzymatic Mineralization of Gellan Gum Polysaccharide Hydrogels by Plant-Derived Gallotannins.
International Journal of Molecular Sciences. Roč. 21, č. 7 (2020), č. článku 2315. E-ISSN 1422-0067
Grant CEP: GA ČR(CZ) GA17-00885S
Institucionální podpora: RVO:67985823
Klíčová slova: mineralization * polyphenol * composite * protein-polyphenol interaction * gellan gum * enzyme
Obor OECD: Technologies involving the manipulation of cells, tissues, organs or the whole organism (assisted reproduction)
Impakt faktor: 5.924, rok: 2020
Způsob publikování: Open access
https://www.mdpi.com/1422-0067/21/7/2315
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0309999 - 5.0505670 - FGÚ 2020 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
Carson, M. - Keppler, J. K. - Brackman, G. - Dawood, D. - Vandrovcová, Marta - El-Sayed, K. F. - Coenye, T. - Schwarz, K. - Clarke, S. A. - Skirtach, A. G. - Douglas, T.E.L.
Whey Protein Complexes with Green Tea Polyphenols: Antimicrobial, Osteoblast-Stimulatory, and Antioxidant Activities.
Cells Tissues Organs. Roč. 206, 1-2 (2018), s. 106-117. ISSN 1422-6405. E-ISSN 1422-6421
Institucionální podpora: RVO:67985823
Klíčová slova: whey protein isolate * polyphenol * osteoblast * antibacterial properties * antioxidant
Obor OECD: Technologies involving identifying the functioning of DNA, proteins and enzymes and how they influence the onset of disease and maintenance of well-being (gene-based diagnostics and therapeutic interventions (pharmacogenomics, gene-based therapeutics)
Impakt faktor: 1.333, rok: 2018
Způsob publikování: Omezený přístup
https://www.karger.com/Article/Abstract/494732
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0297093 - 6.0504552 - MBÚ 2020 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
De Bruyne, T. - Steenput, B. - Roth, L. - De Meyer, G.R.Y. - Nunes dos Santos, C. - Valentová, Kateřina - Dambrova, M . - Hermans, N.
Dietary Polyphenols Targeting Arterial Stiffness: Interplay of Contributing Mechanisms and Gut Microbiome-Related Metabolism.
Nutrients. Roč. 11, č. 3 (2019), č. článku 578. E-ISSN 2072-6643
Grant CEP: GA ČR(CZ) GA18-00121S; GA MŠMT(CZ) LTC18003
Institucionální podpora: RVO:61388971
Klíčová slova: arterial stiffness * polyphenols * polyphenol biotransformation
Obor OECD: Cardiac and Cardiovascular systems
Impakt faktor: 4.546, rok: 2019
Způsob publikování: Open access
https://www.mdpi.com/2072-6643/11/3/578
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0296158 - 7.0479264 - ÚVGZ 2018 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
Balík, J. - Híc, P. - Kulichová, J. - Novotná, P. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Strohalm, J. - Lefnerová, D. - Houška, M.
Musts with Increased Lignan Content Through Addition of Lignan Extracts.
Food and Bioprocess Technology. Roč. 10, č. 7 (2017), s. 1367-1373. ISSN 1935-5130. E-ISSN 1935-5149
Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LO1415; GA MZe QJ1210258
Výzkumná infrastruktura: CzeCOS II - 90061
Institucionální podpora: RVO:67179843
Klíčová slova: Enrichment of must * Lignans (HMR, CONI) * Antioxidant activity * Total polyphenol content
Obor OECD: Food and beverages
Impakt faktor: 2.998, rok: 2017
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0275262 - 8.0468406 - ÚVGZ 2017 RIV SK eng J - Článek v odborném periodiku
Kulichová, J. - Híc, P. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Houška, M.
The possibilites of increasing lignan content in food.
Potravinarstvo. Roč. 10, č. 1 (2016), s. 649-655. E-ISSN 1337-0960
Grant CEP: GA MZe QJ1210258
Institucionální podpora: RVO:67179843
Klíčová slova: lignan * polyphenol * antioxidant capacity * soft fruit products
Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0266262 - 9.0465138 - ÚVGZ 2017 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
Balík, J. - Híc, P. - Kulichová, J. - Novotná, P. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Strohalm, J. - Houška, M.
Wines with Increased Lignan Content by the Addition of Lignan Extracts.
Czech Journal of Food Sciences. Roč. 34, č. 5 (2016), s. 439-444. ISSN 1212-1800. E-ISSN 1805-9317
Grant CEP: GA MZe QJ1210258
Výzkumná infrastruktura: CzeCOS II - 90061
Institucionální podpora: RVO:67179843
Klíčová slova: enrichment of white and red wines * 7-hydroxymatairesinol * alpha-conidendrin * antioxidant activity * total polyphenol content * sensory evaluation
Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
Impakt faktor: 0.787, rok: 2016
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0263828 - 10.0462512 - ÚVGZ 2017 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
Novotná, P. - Tříska, Jan - Híc, P. - Balík, J. - Vrchotová, Naděžda - Strohalm, J. - Houška, M.
Musts with an Increased Content of Lignans from Added Spruce Knot Chips.
Czech Journal of Food Sciences. Roč. 34, č. 4 (2016), s. 318-324. ISSN 1212-1800. E-ISSN 1805-9317
Grant CEP: GA MZe QJ1210258
Výzkumná infrastruktura: CzeCOS II - 90061
Institucionální podpora: RVO:67179843
Klíčová slova: enrichment of must * HMR * CONI * antioxidant activity determined by FRAP * total polyphenol concentration * sensory evaluation
Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
Impakt faktor: 0.787, rok: 2016
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0261959