Výsledky vyhledávání

  1. 1.
    0566762 - FZÚ 2023 RIV CZ cze L3 - Certifikované metodiky
    Bezděk, D. - Dejneka, Alexandr - Kubinová, Šárka - Fejt, T. - Churpita, Olexandr - Drahošová, Michala
    CERTIFIKOVANÁ METODIKA, Metodika pro maloobjemovou sterilizaci násadových vajec.
    [CERTIFIED METHODOLOGY, Methodology for low-volume sterilization hatching eggs.]
    Interní kód: UKZUZ 205884/2022 ; 2022
    Technické parametry: Vyvinutá technologie umožní dosáhnout minimálně stejně dobré výsledky sterilizace vajec, jako účinná fumigace formaldehydem, která je v současnosti ze strany EU omezovaná. Drůbežáři následkem tlaku ke změně celoevropské legislativy tuto metodu postupně opouštějí a hledají vhodnou alternativu, jak udržet kontrolu výskytu onemocnění v chovech.
    Ekonomické parametry: Snížení úmrtnosti zárodků v procesu líhnutí po expozici NTP umožní předpokládané markantní zvýšení líhnivosti, což by byl velmi podstatný efekt, pokud vezmeme v úvahu, že současné metody dosáhly technologického stropu, a další zvyšování líhnivosti neumožňují.
    Certifikační orgán: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský, Brno, ČR. Datum certifikace: 24.10.2022
    Grant CEP: GA TA ČR(CZ) TH04030206
    Institucionální podpora: RVO:68378271
    Klíčová slova: physical methods * sterilization of eggs for hatching * low-temperature plasma
    Obor OECD: Agricultural biotechnology and food biotechnology
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0340539
     
     
  2. 2.
    0102822 - UMBR-M 20043038 SK eng A - Abstrakt
    Roháček, Karel
    Changes in primary photosynthesis of Datura arborescens during acute water stress monitored using "3D"- chlorophyll fluorescence induction kinetics.
    Book of Abstracts from Xth Days of Plant Physiology. Bratislava: SAV, 2004. s. 78.
    [Days of Plant Physiology /10./. 05.09.2004-09.09.2004, Bratislava]
    Grant CEP: GA ČR GA206/03/1107
    Výzkumný záměr: CEZ:MSM 123100004
    Klíčová slova: plant physiology * physical methods
    Kód oboru RIV: ED - Fyziologie
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0010159
     
     


  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.