Výsledky vyhledávání
- 1.0576118 - NHÚ 2024 RIV CZ cze V - Výzkumná zpráva
Janský, Petr - Kolář, Daniel - Šedivý, Marek
Kdo je nejvíce zasažen růstem cen? Rozdíly v inflaci pro různé domácnosti 2020–2023.
[Who is most affected by price increases? Differences in inflation for different types of households 2020–2023.]
Praha: Národohospodářský ústav AV ČR, v. v. i., 2023. 23 s. Studie IDEA, 10/2023. ISBN 978-80-7344-680-2
Grant ostatní: AV ČR(CZ) StrategieAV21/22
Program: StrategieAV
Institucionální podpora: RVO:67985998
Klíčová slova: price increases * households * Czech Republic
Obor OECD: Applied Economics, Econometrics
https://idea.cerge-ei.cz/files/IDEA_Studie_10_2023_Dopady_inflace/files/extfile/IDEA_Studie_10_2023_Dopady_inflace.pdf
Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0345723 - 2.0572156 - MBÚ 2024 RIV DE eng J - Článek v odborném periodiku
Ďásková, N. - Modos, I. - Krbcová, K. - Kuzma, Marek - Pelantová, Helena - Hradecký, J. - Heczková, M. - Bratová, M. - Vídeňská, P. - Šplíchalová, P. - Králová, M. - Heniková, M. - Potočková, J. - Ouřadová, A. - Landberg, R. - Kuehn, T. - Cahová, M. - Gojda, J.
Multi-omics signatures in new-onset diabetes predict metabolic response to dietary inulin: findings from an observational study followed by an interventional trial.
Nutrition & Diabetes. Roč. 13, č. 1 (2023), č. článku 7. ISSN 2044-4052. E-ISSN 2044-4052
Grant CEP: GA MZd(CZ) NV18-01-00040
Institucionální podpora: RVO:61388971
Klíčová slova: Chain fatty-acidsgut microbiotainsulin-secretionfermentationmetagenomeincreasescapacitydilutionobesityfiber * Chain fatty-acidsgut microbiotainsulin-secretionfermentationmetagenomeincreasescapacitydilutionobesityfiber * Chain fatty-acids * insulin-secretion * fermentation * metagenome * increases * capacity * dilution * obesity * fiber
Obor OECD: Microbiology
Impakt faktor: 6.1, rok: 2022
Způsob publikování: Open access
https://www.nature.com/articles/s41387-023-00235-5
Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0348026 - 3.0568740 - NHU-C 2023 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
Ashenfelter, O. - Jurajda, Štěpán
Minimum wages, wages, and price pass-through: the case of McDonald’s restaurants.
Journal of Labor Economics. Roč. 40, S1 (2022), „S179“-„S201“. ISSN 0734-306X. E-ISSN 1537-5307
Institucionální podpora: Cooperatio-COOP
Klíčová slova: minimum wages * wage increases * McDonald’s
Obor OECD: Applied Economics, Econometrics
Impakt faktor: 3.8, rok: 2022
Způsob publikování: Omezený přístup
https://doi.org/10.1086/718190
Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0340005 - 4.0557018 - NHÚ 2023 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
Ashenfelter, O. - Jurajda, Štěpán
Minimum wages, wages, and price pass-through: the case of McDonald’s restaurants.
Journal of Labor Economics. Roč. 40, S1 (2022), „S179“-„S201“. ISSN 0734-306X. E-ISSN 1537-5307
Institucionální podpora: RVO:67985998
Klíčová slova: minimum wages * wage increases * McDonald’s
Obor OECD: Applied Economics, Econometrics
Impakt faktor: 3.8, rok: 2022
Způsob publikování: Omezený přístup
https://doi.org/10.1086/718190
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0331132 - 5.0555719 - ÚMG 2023 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
Verbrugge, S. - Alhusen, J. - Kempin, S. - Pillon, N. - Rozman, Jan - Wackerhage, H. - Kleinert, M.
Genes controlling skeletal muscle glucose uptake and their regulation by endurance and resistance exercise.
Journal of Cellular Biochemistry. Roč. 123, č. 2 (2022), s. 202-214. ISSN 0730-2312. E-ISSN 1097-4644
Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LM2018126
Institucionální podpora: RVO:68378050
Klíčová slova: type-2 diabetes-mellitus * insulin sensitivity * glycemic control * transgenic mice * overexpression * increases * protects * phosphorylation * disruption * metabolism * exercise metabolism * glucose uptake * insulin sensitivity * insulin signaling * resistance and endurance exercise * skeletal muscle
Obor OECD: Biochemistry and molecular biology
Impakt faktor: 4, rok: 2022
Způsob publikování: Open access
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/jcb.30179
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0330192 - 6.0551366 - NHU-C 2022 DE eng V - Výzkumná zpráva
Ashenfelter, O. - Jurajda, Štěpán
Wages, minimum wages, and price pass-through: the case of McDonald's restaurants.
Bonn: IZA, 2021. 29 s. IZA discussion paper series, 14124. ISSN 2365-9793
Institucionální podpora: Progres-Q24
Klíčová slova: minimum wages * wage increases * McDonald’s
Obor OECD: Applied Economics, Econometrics
https://www.iza.org/publications/dp/14124/wages-minimum-wages-and-price-pass-through-the-case-of-mcdonalds-restaurants
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0326780 - 7.0551365 - NHÚ 2022 DE eng V - Výzkumná zpráva
Ashenfelter, O. - Jurajda, Štěpán
Wages, minimum wages, and price pass-through: the case of McDonald's restaurants.
Bonn: IZA, 2021. 29 s. IZA discussion paper series, 14124. ISSN 2365-9793
Institucionální podpora: RVO:67985998
Klíčová slova: minimum wages * wage increases * McDonald’s
Obor OECD: Applied Economics, Econometrics
https://docs.iza.org/dp14124.pdf
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0326778 - 8.0551351 - NHU-C 2022 CZ eng V - Výzkumná zpráva
Ashenfelter, O. - Jurajda, Štěpán
Wages, minimum wages, and price pass-through: the case of McDonald's restaurants.
Princeton: Princeton University, 2021. 29 s. Princeton University Working Paper Series, 646.
Institucionální podpora: Progres-Q24
Klíčová slova: minimum wages * wage increases * McDonald’s
Obor OECD: Applied Economics, Econometrics
https://dataspace.princeton.edu/bitstream/88435/dsp01sb397c318/4/646.pdf
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0326766 - 9.0551350 - NHÚ 2022 CZ eng V - Výzkumná zpráva
Ashenfelter, O. - Jurajda, Štěpán
Wages, minimum wages, and price pass-through: the case of McDonald's restaurants.
Princeton: Princeton University, 2021. 29 s. Princeton University Working Paper Series, 646.
Institucionální podpora: RVO:67985998
Klíčová slova: minimum wages * wage increases * McDonald’s
Obor OECD: Applied Economics, Econometrics
https://dataspace.princeton.edu/bitstream/88435/dsp01sb397c318/4/646.pdf
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0326765 - 10.0550765 - NHU-C 2022 RIV US eng V - Výzkumná zpráva
Ashenfelter, O. - Jurajda, Štěpán
Wages, minimum wages, and price pass-through: the case of McDonald’s restaurants.
Cambridge, MA: National Bureau of Economic Research, 2021. 29 s. NBER working paper series, 28506.
Institucionální podpora: Progres-Q24
Klíčová slova: minimum wages * wage increases * McDonald’s
Obor OECD: Applied Economics, Econometrics
http://www.nber.org/papers/w28506
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0326073