Výsledky vyhledávání
- 1.0582173 - FZÚ 2024 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
Forinová, Michala - Seidlová, A. - Pilipenco, Alina - Lynn, Nicholas Scott - Obořilová, R. - Farka, Z. - Skládal, P. - Saláková, A. - Spasovová, Monika - Houska, Milan - Kalhotka, L. - Vaisocherová-Lísalová, Hana
A comparative assessment of a piezoelectric biosensor based on a new antifouling nanolayer and cultivation methods: Enhancing S. aureus detection in fresh dairy products.
Current Research in Biotechnology. Roč. 6, Jan. (2023), č. článku 100166. ISSN 2590-2628
Grant CEP: GA ČR(CZ) GA21-19779S
Grant ostatní: AV ČR(CZ) LQ100101902
Program: Prémie Lumina quaeruntur
Institucionální podpora: RVO:68378271
Klíčová slova: food safety * biosensor * antifouling coating * quartz crystal microbalance * cultivation-based methods * detection of Staphylococcus aureus dairy products
Obor OECD: Biophysics
Způsob publikování: Open access
Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0350252Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup 0582173.pdf 0 1.9 MB CC licence Vydavatelský postprint povolen - 2.0569255 - ÚIACH 2024 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
Nowáková, L. - Coufalík, Pavel - Zvěřina, O.
Vápník v potravinách určených pro vegany a vegetariány.
[Calcium in vegan and vegetarian food.]
Výživa a potraviny. Roč. 78, č. 1 (2023), s. 2-5. ISSN 1211-846X
Institucionální podpora: RVO:68081715
Klíčová slova: calcium * alternative * dairy products * vegan * vegetarian
Obor OECD: Analytical chemistry
Způsob publikování: Omezený přístup
Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0340641Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup 0569255.pdf 1 448.7 KB Autorský postprint vyžádat - 3.0558154 - ÚOCHB 2023 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
Benešová, L. - Klouda, J. - Bláhová, E. - Nesměrák, K. - Kočovský, Pavel - Nádvorníková, J. - Barták, P. - Skopalová, J. - Schwarzová-Pecková, K.
Non-enzymatic electrochemical determination of cholesterol in dairy products on boron-doped diamond electrode.
Food Chemistry. Roč. 393, November (2022), č. článku 133278. ISSN 0308-8146. E-ISSN 1873-7072
Institucionální podpora: RVO:61388963
Klíčová slova: boron-doped diamond * cholesterol * dairy products * differential pulse voltammetry * GC-MS * oxidation
Obor OECD: Analytical chemistry
Impakt faktor: 8.8, rok: 2022
Způsob publikování: Omezený přístup
https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2022.133278
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0331951 - 4.0502658 - ÚŽFG 2019 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
Olša Fliegerová, Kateřina - Štrosová, Lenka - Mrázek, Jakub - Němečková, I. - Kopečný, Jan
Metoda PCR kvantifikace bakteriofága 936 v mléčných produktech.
[Method of PCR quantification of bacteriophage 936 in dairy products.]
Mlékařské listy - Zpravodaj. Roč. 29, č. 6 (2018), s. 15-18. ISSN 1212-950X
Grant CEP: GA MZe QJ1510338; GA MŠMT EF15_003/0000460
Institucionální podpora: RVO:67985904
Klíčová slova: qPCR * bacteriophage * dairy products
Obor OECD: Animal and dairy science
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0294575 - 5.0501087 - ÚŽFG 2019 RIV CZ cze L3 - Certifikované metodiky
Olša Fliegerová, Kateřina - Mrázek, Jakub - Štrosová, Lenka - Němečková, I. - Kopečný, Jan
Kvantifikace bakteriofága 936 v mléčných produktech metodou kvantitativní polymerázové řetězové reakce.
[Bacteriophage 936 by qPCR quantification in dairy products.]
Interní kód: QJ1510338-03 ; 2018
Technické parametry: Uplatnění molekulárních metod pro detekci specifických fágů.
Ekonomické parametry: Závisí na druhu výroby a přítomných kontaminacích. Slouží jako prevence.
Certifikační orgán: Státní veterinární správa, Praha, Česká republika. Datum certifikace: 30.11.2018
Grant CEP: GA MZe QJ1510338
Institucionální podpora: RVO:67985904
Klíčová slova: Bacteriophage 936 * dairy products * lactobacillus
Obor OECD: Animal and dairy science
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0293093 - 6.0310939 - ÚMCH 2009 CA eng A - Abstrakt
Rittich, B. - Španová, A. - Šálek, P. - Trachtová, S. - Horák, Daniel
Application of two-phase system and hydrophilic magnetic microspheres for isolation of bacterial PCR-ready DNA from dairy products.
Conference Program and Abstract Booklet. Vancouver: University of British Columbia, 2008. s. 202.
[International Conference on Scientific and Clinical Applications of Magnetic Carriers /7./. 20.05.2008-24.05.2008, Vancouver]
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40500505
Klíčová slova: magnetic microspheres * PCR-ready DNA * dairy products
Kód oboru RIV: CD - Makromolekulární chemie
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0162673 - 7.0310938 - ÚMCH 2009 CA eng A - Abstrakt
Španová, A. - Rittich, B. - Němcová, E. - Křížová, J. - Horák, Daniel
Comparison of PCR-ready DNA isolation methods from lactic acid bacteria used in dairy industry.
Conference Program and Abstract Booklet. Vancouver: University of British Columbia, 2008. s. 203.
[International Conference on Scientific and Clinical Applications of Magnetic Carriers /7./. 20.05.2008-24.05.2008, Vancouver]
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40500505
Klíčová slova: DNA * lactic acid bacteria * dairy products
Kód oboru RIV: CD - Makromolekulární chemie
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0162672 - 8.0022056 - FGÚ 2006 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
Cserháti, T. - Forgács, E. - Deyl, Zdeněk - Mikšík, Ivan
Chromatography in authenticity and traceability tests of vegetable oils and dairy products: a review.
[Chromatografie v testech pravosti a přítomnosti rostlinných olejů a mléčných produktů: přehled.]
Biomedical Chromatography. Roč. 19, č. 3 (2005), s. 183-190. ISSN 0269-3879. E-ISSN 1099-0801
Grant ostatní: CZ-HU(CZ) Cooperation programme
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50110509
Klíčová slova: chromatography * dairy products * vegetable oils
Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
Impakt faktor: 1.218, rok: 2005
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0110866