Výsledky vyhledávání

  1. 1.
    0582173 - FZÚ 2024 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Forinová, Michala - Seidlová, A. - Pilipenco, Alina - Lynn, Nicholas Scott - Obořilová, R. - Farka, Z. - Skládal, P. - Saláková, A. - Spasovová, Monika - Houska, Milan - Kalhotka, L. - Vaisocherová-Lísalová, Hana
    A comparative assessment of a piezoelectric biosensor based on a new antifouling nanolayer and cultivation methods: Enhancing S. aureus detection in fresh dairy products.
    Current Research in Biotechnology. Roč. 6, Jan. (2023), č. článku 100166. ISSN 2590-2628
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA21-19779S
    Grant ostatní: AV ČR(CZ) LQ100101902
    Program: Prémie Lumina quaeruntur
    Institucionální podpora: RVO:68378271
    Klíčová slova: food safety * biosensor * antifouling coating * quartz crystal microbalance * cultivation-based methods * detection of Staphylococcus aureus dairy products
    Obor OECD: Biophysics
    Způsob publikování: Open access
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0350252
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    0582173.pdf01.9 MBCC licenceVydavatelský postprintpovolen
     
     
  2. 2.
    0569255 - ÚIACH 2024 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
    Nowáková, L. - Coufalík, Pavel - Zvěřina, O.
    Vápník v potravinách určených pro vegany a vegetariány.
    [Calcium in vegan and vegetarian food.]
    Výživa a potraviny. Roč. 78, č. 1 (2023), s. 2-5. ISSN 1211-846X
    Institucionální podpora: RVO:68081715
    Klíčová slova: calcium * alternative * dairy products * vegan * vegetarian
    Obor OECD: Analytical chemistry
    Způsob publikování: Omezený přístup
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0340641
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    0569255.pdf1448.7 KBAutorský postprintvyžádat
     
     
  3. 3.
    0558154 - ÚOCHB 2023 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Benešová, L. - Klouda, J. - Bláhová, E. - Nesměrák, K. - Kočovský, Pavel - Nádvorníková, J. - Barták, P. - Skopalová, J. - Schwarzová-Pecková, K.
    Non-enzymatic electrochemical determination of cholesterol in dairy products on boron-doped diamond electrode.
    Food Chemistry. Roč. 393, November (2022), č. článku 133278. ISSN 0308-8146. E-ISSN 1873-7072
    Institucionální podpora: RVO:61388963
    Klíčová slova: boron-doped diamond * cholesterol * dairy products * differential pulse voltammetry * GC-MS * oxidation
    Obor OECD: Analytical chemistry
    Impakt faktor: 8.8, rok: 2022
    Způsob publikování: Omezený přístup
    https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2022.133278
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0331951
     
     
  4. 4.
    0502658 - ÚŽFG 2019 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
    Olša Fliegerová, Kateřina - Štrosová, Lenka - Mrázek, Jakub - Němečková, I. - Kopečný, Jan
    Metoda PCR kvantifikace bakteriofága 936 v mléčných produktech.
    [Method of PCR quantification of bacteriophage 936 in dairy products.]
    Mlékařské listy - Zpravodaj. Roč. 29, č. 6 (2018), s. 15-18. ISSN 1212-950X
    Grant CEP: GA MZe QJ1510338; GA MŠMT EF15_003/0000460
    Institucionální podpora: RVO:67985904
    Klíčová slova: qPCR * bacteriophage * dairy products
    Obor OECD: Animal and dairy science
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0294575
     
     
  5. 5.
    0501087 - ÚŽFG 2019 RIV CZ cze L3 - Certifikované metodiky
    Olša Fliegerová, Kateřina - Mrázek, Jakub - Štrosová, Lenka - Němečková, I. - Kopečný, Jan
    Kvantifikace bakteriofága 936 v mléčných produktech metodou kvantitativní polymerázové řetězové reakce.
    [Bacteriophage 936 by qPCR quantification in dairy products.]
    Interní kód: QJ1510338-03 ; 2018
    Technické parametry: Uplatnění molekulárních metod pro detekci specifických fágů.
    Ekonomické parametry: Závisí na druhu výroby a přítomných kontaminacích. Slouží jako prevence.
    Certifikační orgán: Státní veterinární správa, Praha, Česká republika. Datum certifikace: 30.11.2018
    Grant CEP: GA MZe QJ1510338
    Institucionální podpora: RVO:67985904
    Klíčová slova: Bacteriophage 936 * dairy products * lactobacillus
    Obor OECD: Animal and dairy science
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0293093
     
     
  6. 6.
    0310939 - ÚMCH 2009 CA eng A - Abstrakt
    Rittich, B. - Španová, A. - Šálek, P. - Trachtová, S. - Horák, Daniel
    Application of two-phase system and hydrophilic magnetic microspheres for isolation of bacterial PCR-ready DNA from dairy products.
    Conference Program and Abstract Booklet. Vancouver: University of British Columbia, 2008. s. 202.
    [International Conference on Scientific and Clinical Applications of Magnetic Carriers /7./. 20.05.2008-24.05.2008, Vancouver]
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40500505
    Klíčová slova: magnetic microspheres * PCR-ready DNA * dairy products
    Kód oboru RIV: CD - Makromolekulární chemie
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0162673
     
     
  7. 7.
    0310938 - ÚMCH 2009 CA eng A - Abstrakt
    Španová, A. - Rittich, B. - Němcová, E. - Křížová, J. - Horák, Daniel
    Comparison of PCR-ready DNA isolation methods from lactic acid bacteria used in dairy industry.
    Conference Program and Abstract Booklet. Vancouver: University of British Columbia, 2008. s. 203.
    [International Conference on Scientific and Clinical Applications of Magnetic Carriers /7./. 20.05.2008-24.05.2008, Vancouver]
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40500505
    Klíčová slova: DNA * lactic acid bacteria * dairy products
    Kód oboru RIV: CD - Makromolekulární chemie
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0162672
     
     
  8. 8.
    0022056 - FGÚ 2006 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
    Cserháti, T. - Forgács, E. - Deyl, Zdeněk - Mikšík, Ivan
    Chromatography in authenticity and traceability tests of vegetable oils and dairy products: a review.
    [Chromatografie v testech pravosti a přítomnosti rostlinných olejů a mléčných produktů: přehled.]
    Biomedical Chromatography. Roč. 19, č. 3 (2005), s. 183-190. ISSN 0269-3879. E-ISSN 1099-0801
    Grant ostatní: CZ-HU(CZ) Cooperation programme
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50110509
    Klíčová slova: chromatography * dairy products * vegetable oils
    Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
    Impakt faktor: 1.218, rok: 2005
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0110866
     
     


  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.