Výsledky vyhledávání
- 1.0585010 - ÚFCH JH 2025 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
Tvorynska, Sofiia - Civera, A. - Gamella, M. - Torrente-Rodríguez, R. M. - Pedrero, M. - Galán-Malo, P. - Mata, L. - Sánchez, L. - Barek, J. - Pingarrón, J. M. - Pérez, M. D. - Campuzano, S.
Electrochemical immunosensing of walnut and hazelnut allergenic proteins in processed foods.
Sensing and Bio-Sensing Research. Roč. 44, JUN 2024 (2024), č. článku 100644. E-ISSN 2214-1804
Institucionální podpora: RVO:61388955
Klíčová slova: walnut * electrochemical bioplatform * hazelnut * nut allergens
Obor OECD: Electrochemistry (dry cells, batteries, fuel cells, corrosion metals, electrolysis)
Způsob publikování: Open access
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2214180424000266
Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0352781Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup 0585010.pdf 0 1.9 MB open access Vydavatelský postprint povolen - 2.0552182 - ÚIACH 2023 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
Horká, Marie - Šalplachta, Jiří - Karásek, Pavel - Roth, Michal
Sensitive identification of milk protein allergens using on-line combination of transient isotachophoresis/micellar electrokinetic chromatography and capillary isoelectric focusing in fused silica capillary with roughened part.
Food Chemistry. Roč. 377, MAY (2022), č. článku 131986. ISSN 0308-8146. E-ISSN 1873-7072
Grant CEP: GA ČR(CZ) GA19-00742S; GA MV(CZ) VI04000062
Institucionální podpora: RVO:68081715
Klíčová slova: capillary electrophoretic methods * adhesion of milk protein allergens
Obor OECD: Analytical chemistry
Impakt faktor: 8.8, rok: 2022
Způsob publikování: Omezený přístup
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0327320Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup 0552182.pdf 3 4.1 MB Autorský preprint vyžádat - 3.0541299 - MBÚ 2021 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
Lakhneko, O. - Danchenko, M. - Morgun, B. - Kovac, A. - Majerova, P. - Škultéty, L'udovít
Comprehensive Comparison of Clinically Relevant Grain Proteins in Modern and Traditional Bread Wheat Cultivars.
International Journal of Molecular Sciences. Roč. 21, č. 10 (2020), č. článku 3445. E-ISSN 1422-0067
Institucionální podpora: RVO:61388971
Klíčová slova: amylase-trypsin-inhibitors * triticum-aestivum l. * proteomic analysis * celiac-disease * Triticum aestivum L * food quality * cereal allergens * discovery proteomics * gluten * celiac disease
Obor OECD: Microbiology
Impakt faktor: 5.924, rok: 2020
Způsob publikování: Open access
https://www.mdpi.com/1422-0067/21/10/3445
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0318880 - 4.0509085 - ÚIACH 2020 PL eng A - Abstrakt
Burdějová, Lenka - Moravcová, Dana - Strouhalová, Dana - Karásek, Pavel - Roth, Michal - Kudláčková, Barbora
Optimization of pressurized hot water extraction for isolation of allergen proteins from almonds.
CECE 2019. Gdańsk: University of Gdańsk, 2019. s. 12-12.
[CECE 2019. International Interdisciplinary Meeting on Bioanalysis /16./. 24.09.2019-26.09.2019, Gdańsk]
Grant CEP: GA ČR(CZ) GA19-00742S
Institucionální podpora: RVO:68081715
Klíčová slova: pressurized hot water extraction (PHWE) * plant proteins * extraction of allergens
Obor OECD: Analytical chemistry
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0299876Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup 05090850001.pdf 3 1.6 MB Jiná povolen - 5.0500422 - ÚOCHB 2019 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
Pytelková, Jana
Proteasy jako alergeny.
[Proteases as allergens.]
Bioprospect. Roč. 28, č. 4 (2018), s. 72-77. ISSN 1210-1737
Grant CEP: GA MŠMT LO1302
Institucionální podpora: RVO:61388963
Klíčová slova: allergens * allergy * proteolytic enzymes * proteases
Obor OECD: Biochemistry and molecular biology
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0292501 - 6.0478185 - ÚI 2018 CZ cze J - Článek v odborném periodiku
Panzner, P. - Vachová, M. - Vítovcová, P. - Vlas, T. - Malý, Marek
Anylýza senzibilizačních profilů pylových alergiků z oblastí západních Čech.
Alergie. Roč. 16, č. 4 (2014), s. 215-224. ISSN 1212-3536
Klíčová slova: Molecular diagnosis * Pollen allergens * Sensitization
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0274461 - 7.0434130 - ÚIACH 2015 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
Flodrová, Dana - Benkovská, Dagmar - Laštovičková, Markéta
Study of quantitative changes of cereal allergenic proteins after food processing.
Journal of the Science of Food and Agriculture. Roč. 95, č. 5 (2015), s. 983-990. ISSN 0022-5142. E-ISSN 1097-0010
Institucionální podpora: RVO:68081715
Klíčová slova: allergens * proteins * barley * mass spectrometry
Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
Impakt faktor: 2.076, rok: 2015
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0238269Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup 0434130_IR.pdf 1 1.4 MB Jiná vyžádat - 8.0425462 - MBÚ 2014 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
Goliáš, Jaroslav - Humlová, Z. - Halada, Petr - Hábová, Věra - Janatková, I. - Tučková, Ludmila
Identification of Rice Proteins Recognized by the IgE Antibodies of Patients with Food Allergies.
Journal of Agricultural and Food Chemistry. Roč. 61, č. 37 (2013), s. 8851-8860. ISSN 0021-8561. E-ISSN 1520-5118
Grant CEP: GA ČR GA310/07/0414; GA ČR GD310/08/H077; GA AV ČR IAA500200801; GA TA ČR TA01010737
Institucionální podpora: RVO:61388971
Klíčová slova: food allergy * thermal processing * potential rice allergens
Kód oboru RIV: EC - Imunologie
Impakt faktor: 3.107, rok: 2013
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0231348 - 9.0397475 - ÚIACH 2014 ES eng A - Abstrakt
Flodrová, Dana - Benkovská, Dagmar - Čmelík, Richard - Laštovičková, Markéta - Foret, František
Mapping of potential glycoprotein allergens in cereals by using modern (glyco)proteomic techniques.
20th International Symposium on Electro- and Liquid Phase-separation Techniques. Book of Abstracts. Universidad de La Laguna, 2013. s. 260.
[International Symposium on Electro- and Liquid Phase-separation Techniques /20./. 06.10.2013-09.10.2013, Puerto de la Cruz, Tenerife]
Grant CEP: GA ČR(CZ) GPP503/12/P395
Institucionální podpora: RVO:68081715
Klíčová slova: glycoproteins * cereal allergens * affinity chromatography
Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0225101Název souboru Staženo Velikost Komentář Verze Přístup 20130105.pdf 1 3.4 MB Jiná povolen - 10.0334127 - ÚMG 2010 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
Gusareva, Elena - Bragina, E.J. - Buinova, S.N. - Chernyak, B.A. - Puzyrev, V.P. - Ogorodova, L.M. - Lipoldová, Marie
Chromosome 12q24.3 controls sensitization to cat allergen in patients with asthma from Siberia, Russia.
Immunology Letters. Roč. 125, č. 1 (2009), s. 1-6. ISSN 0165-2478. E-ISSN 1879-0542
Grant CEP: GA ČR GA310/06/1745; GA MŠMT(CZ) LC06009
Grant ostatní: EC(XE) 05-1000004-7761
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50520514
Klíčová slova: IgE * asthma * cat allergens
Kód oboru RIV: EB - Genetika a molekulární biologie
Impakt faktor: 2.906, rok: 2009
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0178945