Výsledky vyhledávání

  1. 1.
    0561307 - ÚEB 2023 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
    Colak, N. - Kurt-Celebi, A. - Grúz, J. - Strnad, Miroslav - Hayirlioglu-Ayaz, S. - Choung, M. G. - Esatbeyoglu, T. - Ayaz, F. A.
    The Phenolics and Antioxidant Properties of Black and Purple versus White Eggplant Cultivars.
    Molecules. Roč. 27, č. 8 (2022), č. článku 2410. E-ISSN 1420-3049
    Institucionální podpora: RVO:61389030
    Klíčová slova: anthocyanin * antioxidant capacity * aubergine * diabetes * fruit * phenolic acid * Solanum melongena * α-amylase
    Obor OECD: Organic chemistry
    Impakt faktor: 4.6, rok: 2022
    Způsob publikování: Open access
    https://doi.org/10.3390/molecules27082410
    Trvalý link: https://hdl.handle.net/11104/0333996
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    2022_Colak_MOLECULES_2410.pdf12 MBJinápovolen
     
     
  2. 2.
    0557995 - MBÚ 2023 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
    Petrásková, Lucie - Káňová, Kristýna - Brodsky, Katerina - Hetman, Anastasia - Petránková, Barbora - Pelantová, Helena - Křen, Vladimír - Valentová, Kateřina
    Sulfated Phenolic Substances: Preparation and Optimized HPLC Analysis.
    International Journal of Molecular Sciences. Roč. 23, č. 10 (2022), č. článku 5743. E-ISSN 1422-0067
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA19-00043S; GA MZd(CZ) NU21-02-00135
    Institucionální podpora: RVO:61388971
    Klíčová slova: enzymatic sulfation * quercetin * sulfotransferases * silybin * flavonolignans * metabolites * flavonoids * aryl sulfotransferase * Desulfitobacterium hafniense * HPLC analysis * sulfates * flavonoids * polyphenols * phenolic acid
    Obor OECD: Analytical chemistry
    Impakt faktor: 5.6, rok: 2022
    Způsob publikování: Open access
    https://www.mdpi.com/1422-0067/23/10/5743
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0332217
     
     
  3. 3.
    0507565 - ÚEB 2020 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Colak, N. - Torun, H. - Grúz, Jiří - Strnad, Miroslav - Ayaz, F. A.
    Exogenous N-Acetylcysteine alleviates heavy metal stress by promoting phenolic acids to support antioxidant defence systems in wheat roots.
    Ecotoxicology and Enviromental Safety. Roč. 181, OCT 15 (2019), s. 49-59. ISSN 0147-6513. E-ISSN 1090-2414
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) EF16_019/0000827
    Institucionální podpora: RVO:61389030
    Klíčová slova: Antioxidant * Heavy metal * N-acetylcysteine * Phenolic acid * Triticum aestivum * Wheat
    Obor OECD: Biochemistry and molecular biology
    Impakt faktor: 4.872, rok: 2019
    Způsob publikování: Open access
    http://dx.doi.org/10.1016/j.ecoenv.2019.05.052
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0298547
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    2019_Colak_ECOTOXICOLOGY AND ENVIRONMENTAL SAFETY_49.pdf0842.5 KBJinápovolen
     
     
  4. 4.
    0485724 - ÚEB 2018 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Colak, N. - Primetta, A. K. - Riihinen, K. R. - Jaakola, L. - Grúz, Jiří - Strnad, Miroslav - Torun, H. - Ayaz, F. A.
    Phenolic compounds and antioxidant capacity in different-colored and non-pigmented berries of bilberry (Vaccinium myrtillus L.).
    Food Bioscience. Roč. 20, DEC (2017), s. 67-78. ISSN 2212-4292. E-ISSN 2212-4306
    Institucionální podpora: RVO:61389030
    Klíčová slova: Anthocyanin * Antioxidant * Bilberry * Phenolic acid * Vaccinium myrtillus
    Obor OECD: Plant sciences, botany
    Impakt faktor: 2.371, rok: 2017
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0280674
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    2017_Colak_Food Bioscience_67.pdf22.2 MBJinápovolen
     
     
  5. 5.
    0458503 - ÚEB 2017 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Colak, N. - Torun, H. - Grúz, Jiří - Strnad, Miroslav - Hermosín-Gutiérrez, I. - Hayirlioglu-Ayaz, S. - Ayaz, F. A.
    Bog bilberry phenolics, antioxidant capacity and nutrient profile.
    Food Chemistry. Roč. 201, JUN 15 (2016), s. 339-349. ISSN 0308-8146. E-ISSN 1873-7072
    Grant CEP: GA ČR GA14-34792S; GA MŠMT(CZ) LO1204; GA MŠMT LK21306
    Institucionální podpora: RVO:61389030
    Klíčová slova: Vaccinium uliginosum * Bog bilberry * Phenolic acid
    Kód oboru RIV: EF - Botanika
    Impakt faktor: 4.529, rok: 2016
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0258772
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    2016_Colak_FOOD CHEMISTRY_339.pdf1747.5 KBJinápovolen
     
     


  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.