Výsledky vyhledávání
- 1.0430618 - EÚ 2015 CZ eng M - Část monografie knihy
Kopalová, Ludmila
Changes in Traditional Food around Prague in the 1920s to 1940s on the Example of the Village of Dubeč.
Traditional food in the Central Europe : history and changes. Prague: Institute of Ethnology of the Academy of Sciences of the Czech Republic, 2013, s. 29-45. ISBN 978-80-87112-80-9
Grant ostatní: Central Europe-ERDF(XE) 3CE296P4
Institucionální podpora: RVO:68378076
Klíčová slova: traditional food * history * Czech cuisine
Kód oboru RIV: AC - Archeologie, antropologie, etnologie
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0235524 - 2.0430617 - EÚ 2015 CZ eng M - Část monografie knihy
Hrdá, Judita
How Czechs makes your life more sweet.
Traditional food in the Central Europe : history and changes. Prague: Institute of Ethnology of the Academy of Sciences of the Czech Republic, 2013, s. 16-28. ISBN 978-80-87112-80-9
Grant ostatní: Central Europe-ERDF(XE) 3CE296P4
Institucionální podpora: RVO:68378076
Klíčová slova: sugar * sweets * traditional food * history * Czech cuisine
Kód oboru RIV: AC - Archeologie, antropologie, etnologie
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0235523 - 3.0334025 - EÚ 2010 RIV DE ger C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
Fendl, E. - Nosková, Jana
Die Böhmische Küche.
[The Czech Cuisine.]
Esskultur und kulturelle Identität. Ethnologische Nahrungsforschung im östlichen Europa. München: Oldenbourg Wissenschaftsverlag, 2010 - (Kalinke, H.; Roth, K.; Weger, T.), s. 107-138. Schriften des Bundesinstituts für Kultur und Geschichte der Deutschen im östlichen Europa, bd. 40. ISBN 978-3-486-59233-7.
[Ethnologische Nahrungsforschung im östlichen Europa. Esskultur und kulturelle Identität. Oldenburg (DE), 31.03.2008-01.04.2008]
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z90580513
Klíčová slova: Czech cuisine * Magdalena Dobromila Rettigová * cookery books * travel books * Czech female cooks * tourism * 19th century – 20th century
Kód oboru RIV: AC - Archeologie, antropologie, etnologie
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0178865 - 4.0333943 - EÚ 2011 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
Fendl, E. - Nosková, Jana
"V Čechách se opět vaří česky!" Obrazy české kuchyně v německy publikovaných kuchařkách a turistických materiálech po roce 1989.
["Bohemian cuisine is used in the Czech lands again". Picture of Czech cuisine in German-written cookery books and tourism materials after 1989.]
Národopisná revue. Roč. 19, č. 3 (2009), s. 147-157. ISSN 0862-8351. E-ISSN 2570-9437
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z90580513
Klíčová slova: Czech cuisine * travel books * cookery books * identity * tourism
Kód oboru RIV: AC - Archeologie, antropologie, etnologie
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0178802