Košík

  1. 1.
    0499806 - ÚVGZ 2019 RIV CZ cze L3 - Certifikované metodiky
    Lukeš, Petr - Strejček, R. - Křístek, Š. - Mlčoušek, M.
    Hodnocení zdravotního stavu lesních porostů v České republice pomocí satelitních dat Sentinel-2.
    [Forest health assessment in Czech Republic using Sentinel-2 satellite data.]
    Interní kód: 978-80-88184-21-8 ; 2018
    Technické parametry: Metodika byla certifikována Ministerstvem zemědělství dne 8.10.2018 pod číslem 57233/2018-MZE-16222/M165. Odpovědná osoba pro vydání osvědčení: Ing. Tomáš Krejzar, Ph.D.
    Ekonomické parametry: Výstupy metodiky hodnocení zdravotního stavu mají značný potenciál pro systematický monitoring (nejen) smrkových porostů v České republice na úrovni lesních porostů. Kromě podkladů pro státní správu a samosprávu předpokládáme i jejich využití v oblasti vědy a výzkumu, kde jako volně dostupný certifikovaný podklad mohou snížit náklady spojené s vyhotovením takového monitoringu jinými metodami v rámci jednotlivých projektů případně studií. Pro vlastníky lesů představuje druhotný ekonomický aspekt přijímání vhodných opatření na základě hodnocení vývoje zdravotního stavu konkrétních lesních porostů (snížit náklady např. na výchovu v nevhodných porostech, lépe odhadnout vývoj objemu kalamitního dříví pro jednání se zpracovatelským řetězcem apod.).
    Certifikační orgán: Ministerstvo zemědělství. Datum certifikace: 08.10.2018
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GJ17-05608Y
    Institucionální podpora: RVO:86652079
    Klíčová slova: forests * health status * satellite data * Sentinel-2 * leaf area index * monitoring
    Obor OECD: Forestry
    http://www.uhul.cz/kdo-jsme/aktuality/867-hodnoceni-zdravotniho-stavu-lesnich-porostu-v-ceske-republice-pomoci-satelitnich-dat-sentinel-2
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0291991
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    Hodnocení zdravotního stavu lesních porostů _Metodika_-_final.pdf175.8 MBVydavatelský postprintpovolen
     
     

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.