Košík

  1. 1.
    0499583 - ÚVGZ 2020 RIV CZ cze L3 - Certifikované metodiky
    Trnka, Miroslav - Hlavinka, Petr - Kudláčková, Lucie - Balek, Jan - Meitner, Jan - Možný, Martin - Štěpánek, Petr - Bartošová, Lenka - Semerádová, Daniela - Bláhová, Monika - Lukas, Vojtěch - Žalud, Zdeněk
    Regionální předpověď výnosů plodin pro lepší rozhodování v rostlinné výrobě.
    [Regional yield forecasting for improved decision making in the plant production.]
    Interní kód: 2/2019-SPU/O ; 2019
    Technické parametry: Metodiku pro praxi schválil a osvědčení o jejím uznání vydal Státní pozemkový úřad (Husinecká 1024/11a, 130 00 Praha 3) pod č. 2/2019-SPU/O.
    Ekonomické parametry: Ekonomické zhodnocení metodiky vyplývá z možnosti přístupu k předpovědím okresních a krajských výnosů, kde jsou k dispozici všem zájemcům. Aktivním zpravodajům, kteří poskytují informace o pozorovaných dopadech sucha, jsou pak poskytovány detailní předpovědi pro konkrétní lokalitu. Tyto informace jsou ekonomicky využitelné pro lepší rozhodování v případě epizody sucha, ale také v cílenějším rozhodování o nezbytných polních operacích např. aplikaci minerálního hnojení, volby výsevku, termínu či způsobu fytosanitárních opatření či načasování a metodách zpracování půdy. Ve všech případech se jedná o významné informace, které mohou z hlediska podniků přispět k jejich rentabilitě, ale současně mohou zvýšit celkovou efektivitu výše zmíněných operací a tím přispět ke snížení zátěže kterou zemědělská produkce představuje pro životní prostředí.
    Certifikační orgán: Státní pozemkový úřad Husinecká 1024/11a 130 00 Praha 3 - Žižkov. Datum certifikace: 16.01.2019
    Grant CEP: GA MZe(CZ) QJ1610072
    Institucionální podpora: RVO:86652079
    Klíčová slova: crops * vegetation indices * yield estimation * yield forecasting * yield reduction
    Obor OECD: Agriculture
    www.vynosy-plodin.cz
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0294089
     
     

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.