Košík

  1. 1.
    0440206 - ÚVGZ 2015 RIV CZ cze L3 - Certifikované metodiky
    Klem, Karel - Míša, P. - Míša, M. - Křen, J.
    Využití měření spektrální odrazivosti a odvozených specializovaných vegetačních indexů v pěstební technologii jarního ječmene.
    [Use measuring of spectral reflectance and derived specialized vegetation indices in the crop management practices of spring barley.]
    Interní kód: Metodika reflektance - ječmen ; 2014
    Technické parametry: Smlouva o uplatnění certifikované metodiky byla uzavřena s firmou Zemědělský výzkumný ústav Kroměříž, s.r.o. se sídlem Havlíčkova 2787/121, 767 01 Kroměříž. IČO: 46904841, DIČ: CZ46904841. Odpovědná osoba: Dr. Ing. Ludvík Tvarůžek, tvaruzek@vukrom.cz, 573 317 138
    Ekonomické parametry: Ze zkušeností z polních pokusů vyplývá, že přínosy praktického uplatňování diagnostických metod se v tržbách nejčastěji pohybují v rozmezí 500 - 5000 Kč/ha (v závislosti na daném ročníku). Nejde pouze o výši produkce, ale také o stabilitu výnosů a sladovnické kvality zrna. V souvislosti se zaváděním a využíváním nových metod se mění relace mezi náklady na pořízení přístrojového vybavení a úhradami za služby specializovaných laboratoří. Návratnost investice se odvíjí od pořizovací ceny přístrojového vybavení a intenzity jeho využití. U podniku pěstujícího 100 ha jarního sladovnického ječmene by se náklady na pořízení v metodice zmíněného ručního měřicího přístroje Magic XBP měly vrátit do dvou let. Nezanedbatelnou výhodou je také větší plošná výkonnost a kratší čas potřebný k získání výsledků
    Certifikační orgán: Ministerstvo zemědělství České republiky. Datum certifikace: 12.12.2014
    Grant CEP: GA TA ČR TA02010780; GA MZe QI111A133
    Institucionální podpora: RVO:67179843
    Klíčová slova: spring barley * NRERI * crop management practices * diagnostic methods * vegetation indices * NDVI
    Kód oboru RIV: GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
    http://www.vukrom.cz/vyzkum/metodiky
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0243330
     
     

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.