Košík

  Odznačit vybrané:   0
  1. 1.
    0323553 - MBÚ 2009 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Trávníček, J. - Racek, J. - Trefil, L. - Rodinová, H. - Kroupová, V. - Illek, J. - Doucha, Jiří - Písek, L.
    Activity of glutathione peroxidase (GGSH-Px) in the blood of ewes and their lambs receiving the selenium-enriched unicellular alga Chlorella.
    [Aktivita glutathionperoxidázy (GSH-Px)v krvi bahnic a jehňat jejichž výživa byla doplněna o řasy Chlorella obohacené selenem.]
    Czech Journal of Animal Science. Roč. 53, č. 7 (2008), s. 292-298. ISSN 1212-1819. E-ISSN 1805-9309
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50200510
    Klíčová slova: selenite * organic selenium * blood selenium
    Kód oboru RIV: EE - Mikrobiologie, virologie
    Impakt faktor: 0.735, rok: 2008
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0171473
     
     
  2. 2.
    0089066 - MBÚ 2008 RIV SIGLE CZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Trávníček, J. - Písek, I. - Herzig, I. - Doucha, Jiří - Kvíčala, J. - Kroupová, V. - Rodinová, H.
    Selenium content in the blood serum and urine of ewes receiving selenium-enriched unicellular alga Chlorella.
    [Vliv biomasy řas Chlorella obohacených o selen na jeho obsah v krevním séru a moči bahnic.]
    Veterinární medicína. Roč. 52, - (2007), s. 42-48. ISSN 0375-8427. E-ISSN 1805-9392
    Grant ostatní: GA ČR(CZ) GD523/03/H076
    Program: GD
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50200510
    Zdroj financování: V - jiné veřejné zdroje
    Klíčová slova: sodium selenite * organically bound selenium * ewes
    Kód oboru RIV: EE - Mikrobiologie, virologie
    Impakt faktor: 0.645, rok: 2007
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0150407
     
     
  3. 3.
    0349060 - ÚIACH 2011 DE eng A - Abstrakt
    Klepárník, Karel - Přikryl, Jan - Voráčová, Ivona - Hezinová, Věra - Lišková, Marcela - Foret, František
    Potential of nanotechnologies for single molecule probing of individual cells.
    Single Molecule Spectroscopy and Ultrasensitive Analysis in the Life Sciences. Program and Abstract Book. Berlin: PicoQuant GmbH, 2010. s. 83. ISBN N.
    [International Workshop on "Single Molecule Spectroscopy and Ultrasensitive Analysis in the Life Sciences" /16./. 15.09.2010-17.09.2010, Berlin]
    Grant CEP: GA ČR GA203/08/1680
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40310501
    Klíčová slova: nanotechnologies * quantum dots * fluorescent probes
    Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0189397
     
     
  4. 4.
    0494284 - ÚMCH 2019 CZ eng A - Abstrakt
    Šálek, Petr - Dvořáková, Jana - Černoch, Peter - Pavlova, Ewa - Janoušková, Olga - Proks, Vladimír
    Hydrogel nanoparticles from biocompatible and biodegradable synthetic linear poly(amino acid)s.
    Sborník abstraktů. Praha: Ústav makromolekulární chemie AV ČR, v. v. i., 2018. s. 48. ISBN 978-80-85009-92-7.
    [Česko-Slovenská konference POLYMERY 2018 /10./. 02.10.2018-05.10.2018, Třešť]
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA18-03224S
    Institucionální podpora: RVO:61389013
    Klíčová slova: enzymatic crosslinking * inverse miniemulsion * nanogel
    Obor OECD: Polymer science
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0287530
     
     
  5. 5.
    0554775 - ÚVGZ 2022 RIV cze P - Patentový dokument
    Houška, M. - Kýhos, K. - Strohalm, J. - Landfeld, A. - Halama, R. - Adámek, L. - Průchová, J. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Totušek, J.
    Způsob výroby nealkoholické hroznové šťávy obohacené resveratrolem.
    [Method of producinging non - alcoholic grape juice enriched with resveratrol.]
    2021. Vlastník: Výzkumný ústav potravinářský Praha, v. v. i., Česká republika Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta, Česká republika Masarykova univerzita, Ústav systémové biologie a ekologie AV ČR, v. v. i., Vinařství Valtice, s.r.o. Datum udělení patentu: 24.11.2021. Číslo patentu: 309060
    Institucionální podpora: RVO:86652079
    Klíčová slova: grape juice * resveratrol
    Obor OECD: Food and beverages
    https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/309/309060.pdf
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0329427
     
     
  6. 6.
    0537942 - ÚVGZ 2021 RIV cze P - Patentový dokument
    Tříska, Jan - Mareš, J. - Balík, J. - Híc, P. - Vrchotová, Naděžda - Rajchmanová, J. - Vilímková, O.
    Způsob přípravy trans-ɛ-viniferinu z réví.
    [Process for preparing trans-ɛ-viniferin from grape canes.]
    2020. Vlastník: Ústav výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i., MikroChem LKT spol. s r.o., Mendelova univerzita v Brně. Datum udělení patentu: 04.06.2020. Číslo patentu: 308386
    Grant CEP: GA TA ČR TH02030620
    Institucionální podpora: RVO:86652079
    Klíčová slova: trans-ɛ-viniferin * grape canes
    Obor OECD: Food and beverages
    https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/308/308386.pdf
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0315771
     
     
  7. 7.
    0537922 - ÚVGZ 2021 RIV cze P - Patentový dokument
    Balík, J. - Híc, P. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Smetana, P. - Smutek, L. - Rohlík, B.A. - Houška, M.
    Pivo a nápoj na bázi piva s obsahem lignanů a způsob jejich výroby.
    [Beer or beer-based beverage containing lignans and method of producing it.]
    2020. Vlastník: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta,Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů. - Ústav výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i.- Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. Datum udělení patentu: 12.08.2020. Číslo patentu: 308418
    Institucionální podpora: RVO:86652079
    Klíčová slova: Lignan beer * 7-hydroxymatairesinol HMR * aconidendrin * Spruce knots * Sensory evaluation
    Obor OECD: Food and beverages
    https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/308/308418.pdf
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0315760
     
     
  8. 8.
    0497290 - ÚVGZ 2019 RIV cze P - Patentový dokument
    Kulichová, J. - Balík, J. - Híc, P. - Horák, M. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Houška, M. - Strohalm, J. - Novotná, P.
    Čokoláda se zvýšeným obsahem přírodních lignanů.
    [Chocolate with an increased content of natural lignans.]
    2018. Vlastník: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta,Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů. - Ústav výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i.- Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. Datum udělení patentu: 25.07.2018. Číslo patentu: 307453
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LO1415
    Výzkumná infrastruktura: CzeCOS II - 90061
    Institucionální podpora: RVO:86652079
    Klíčová slova: Chocolate * natural lignans * spruce knots
    Obor OECD: Food and beverages
    https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/307/307453.pdf
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0289847
     
     
  9. 9.
    0463250 - ÚVGZ 2017 RIV cze P - Patentový dokument
    Híc, P. - Balík, J. - Kulichová, J. - Tříska, Jan - Strohalm, J. - Vrchotová, Naděžda - Houška, M.
    Způsob výroby lignanů pro potravinářské účely extrakcí ze suků jehličnanů.
    [Extraction method of lignans from coniferous tree branch knots and use of the extract for food purposes.]
    2017. Vlastník: Výzkumný ústav potravinářský Praha, v. v. i., Praha 10- Hostivař, CZ; Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta, Lednice, CZ; Centrum výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i., Brno, CZ. Datum udělení patentu: 05.04.2017. Číslo patentu: 306700
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LO1415
    Výzkumná infrastruktura: CzeCOS II - 90061
    Institucionální podpora: RVO:67179843
    Klíčová slova: lignans from coniferous tree branch knots * use of the extract * food purposes
    Obor OECD: Nursing
    http://spisy.upv.cz/Patents/FullDocuments/306/306700.pdf
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0264277
     
     
  10. 10.
    0447150 - ÚVGZ 2016 RIV cze P - Patentový dokument
    Balík, J. - Híc, P. - Soural, I. - Tománková, E. - Houška, M. - Strohalm, J. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Moos, M. - Marešová, I.
    Mošt, víno nebo nápoj na bázi vína se zvýšeným obsahem přírodních lignanů a způsob jejich výroby.
    [Must, wine or wine-based beverage with increased amount of natural lignans and process for preparing thereof.]
    2015. Vlastník: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta, Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů, Lednice, CZ; Výzkumný ústav potravinářský Praha, v. v. i., Praha 10- Hostivař, CZ; Centrum výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i., Brno, CZ. Datum udělení patentu: 22.07.2015. Číslo patentu: 305406
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) ED1.1.00/02.0073; GA MŠMT(CZ) LO1415
    Institucionální podpora: RVO:67179843
    Klíčová slova: must * wine * natural lignans * process for preparing
    Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
    http://spisy.upv.cz/Patents/FullDocuments/305/305406.pdf
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0249080
     
     

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.