Košík

  1. 1.
    0537028 - ÚVGZ 2021 RIV CZ cze Z - Pilot plant, v. technol., variety, breed
    Červený, Jan - Búzová, Diana - Literáková, Petra - Kaštánek, P.
    Pilotní a poloprovozní ověření technologie.
    [Pilot and semi-operational verification.]
    Internal code: TN01000048/3-V004 ; 2020
    Technical parameters: Technologie byla vyvinuta ve spolupráci s firmou EcoFuel Laboratories s.r.o. (IČ 28973852) a ověřena ve spolupráci s firmou PSI (Photon Systems Instruments), spol. s r.o. (IČ 60646594)
    Economic parameters: Výtěžnost produkce mastných kyselin byla mezi mutantní a původní linií téměř dvojnásobná ve prospěch mutantní linie za použití stejných energetických zdrojů a ve stejném čase, což významně zvyšuje možnosti ekonomického výnosu při použití předkládané technologie pro produkci mastných kyselin z mikrořas.
    R&D Projects: GA TA ČR(CZ) TN01000048
    Institutional support: RVO:86652079
    Keywords : šlechtění * evoluce * lipidy * mastné kyseliny * průtoková cytometrie * bioreaktory * třídění * fluorescenční značky
    OECD category: Agricultural biotechnology and food biotechnology
    Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0314783
     
  2. 2.
    0524566 - ÚVGZ 2021 RIV US eng J - Journal Article
    Aysan Badraghi, Naghimeh - Marek, Michal V.
    Interactive effects of elevated CO2 and neighbourhood competition on the radial growth of European beech (Fagus sylvatica L.) seedlings.
    European Journal of Forest Research. Roč. 139, FEB (2020), s. 499-512. ISSN 1612-4669. E-ISSN 1612-4677
    R&D Projects: GA MŠMT(CZ) ED1.1.00/02.0073
    Research Infrastructure: CzeCOS III - 90123
    Institutional support: RVO:86652079
    Keywords : atmospheric carbon-dioxide * quercus-robur l. * forest productivity * pinus-sylvestris * tree neighborhood * norway spruce * gas-exchange * soil quality * pure stands * root-growth * Radial increment * Carbon relations * CO2 concentration * European beech (Fagus sylvatica L) * Admixture type
    OECD category: Forestry
    Impact factor: 2.617, year: 2020 ; AIS: 0.617, rok: 2020
    Method of publishing: Limited access
    Result website:
    https://link.springer.com/article/10.1007/s10342-020-01264-wDOI: https://doi.org/10.1007/s10342-020-01264-w
    Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0308920
     
     
  3. 3.
    0547568 - MBÚ 2022 RIV NL eng M - Monography Chapter
    Torzillo, Giuseppe - Zittelli, G.C. - Benavides, A. M. S. - Ranglová, Karolína - Masojídek, Jiří
    Culturing of microalgae for food applications.
    Cultured Microalgae for the Food Industry. 1. vydání. Amsterdam: Elsevier, 2021 - (Lafarga, T.; Acien, G.), s. 1-48. ISBN 9780128210802
    EU Projects: European Commission(XE) 727874 - SABANA
    Institutional support: RVO:61388971
    Keywords : Microalgae * outdoor cultures * environmental factors * culture monitoring * microalgal legislation
    OECD category: Microbiology
    Result website:
    https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780128210802000022
    Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0323779
     

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.