Košík

  1. 1.
    0456163 - ÚMCH 2016 RIV CZ cze L - Prototyp, funkční vzorek
    Poláková, Lenka - Sedláková, Zdeňka
    Přípravek pro urychlení hojení ran s antimikrobiálními účinky.
    [Preparation for wound healing acceleration with antimicrobial effect.]
    Interní kód: HHT025 ; 2015
    Technické parametry: Hydrogel připravený rozbotnáním síťovaného kopolymeru na bázi derivátů kyseliny methakrylové ve směsném rozpouštědle Macrogol-voda. Síťovaný kopolymer na bázi derivátů kyseliny methakrylové připravený srážecí polymerizací násady o složení 2-hydroxymethakrylát, polymerizovatelný derivát stéricky stíněného aminu, methakrylátový derivát antimikrobiální složky, ethylenglykodimethakrylát (96/3,5/0,25/0,25 mol.%). In vitro testy prokázaly, že hydrogel snižuje koncentraci ROS a vykazuje antimikrobiální účinnost proti bakteriálním kmenům, zejména Staphylococcus aureus a Staphylococcus epidermidis.Smlouva o využití výsledků dosažených při řešení projektů výzkumu a vývoje (2015TA02010141) uzavřena mezi Ústavem makromolekulární chemie AV ČR, v. v. i. a WAKE spol. s r.o. (IČ 61168629) dne 1. 12. 2015. Osoba pro jednání: Mgr. M. Vlk, Jakubská 647/2, 110 00 Praha 1, e-mail: mvlk@wake.cz
    Ekonomické parametry: Všechny druhy poranění kůže významně limitují pacienty, snižují kvalitu jejich života a v krajních případech život ohrožují. Následná léčba chronických poranění kůže představuje významný náklad v systému zdravotního pojištění. Pro zvýšení efektivity léčby je důležitý komplexní přístup k problematice hojení ran a využívání moderních metod hojení ran, neboť efektivní léčba ran je v zájmu všech – jde o zlepšení kvality života, ale i o účelné vynakládání peněz určených na zdravotní péči.
    Grant CEP: GA TA ČR(CZ) TA02010141
    Klíčová slova: wound healing * reactive oxygene species scavenger * antimicrobial comonomer
    Kód oboru RIV: CD - Makromolekulární chemie
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0256755
     
     

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.