Košík

  1. 1.
    0376491 - BC 2013 RIV CZ cze L3 - Certifikované metodiky
    Kokošková, B. - Mráz, Ivan - Fousek, Jan
    Metodika diagnostiky Clavibacter Michiganensis Subsp. Michiganensis, původce bakteriálního vadnutí rajčete.
    [Diagnostic method for Clavibacter michiganensis subsp. michiganensis, the causal agent of bacterial wilt of tomato.]
    Interní kód: ISBN: 978 -80 -7427 -091 -8 ; 2012
    Technické parametry: Metodika je určena orgánům státní správy, šlechtitelským organizacím a zemědělské praxi. Výsledkem metodiky je optimalizovaný diagnostický protokol pro Cmm, který je určen především pro rutinní využití v diagnostických laboratořích Státní rostlinolékařské správy. Č.j. SRS 000481/2012
    Ekonomické parametry: Úspora v diagnostické laboratoři 15 –20 tisíc Kč ročně při využití spolehlivějších IF a PCR testů. Podíl spolehlivé diagnostiky Cmm na zvýšení výnosů je 10 –20 %. Při jejím polovičním přínosu (5 –10 %) - ekonomický přínos za úsek konzumních rajčat i osiva pro uživatele celkem 21–29 mil Kč ročně.
    Certifikační orgán: Státní rostlinolékařská správa, Těšnov 65/17, 110 00 Praha 1, Česká republika. Datum certifikace: 07.02.2012
    Grant CEP: GA MZe QH71229
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50510513
    Klíčová slova: Clavibacter michiganensis subsp. michiganensis * tomato * detection * determination
    Kód oboru RIV: GF - Choroby, škůdci, plevely a ochrana rostlin
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0208875
     
     

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.