Počet záznamů: 1  

Frakce hydrolyzátu obsahující osové proteiny. TN01000048/01 – V007

  1. 1.
    0545752 - ÚCHP 2022 RIV CZ cze L - Prototyp, funkční vzorek
    Hanika, Jiří - Rousková, Milena - Šabata, Stanislav - Šolcová, Olga - Benešová, M. - Jandejsek, Z. - Fulín, T.
    Frakce hydrolyzátu obsahující osové proteiny. TN01000048/01 – V007.
    [Hydrolyzate fractions containing axis proteins. TN01000048/01 – V007.]
    Interní kód: hydrolyzát ; 2020
    Technické parametry: Pro přípravu hydrolyzátu obsahujícího osové proteiny byl na základě zkušeností využit hydrolyzát připravený z živočišného odpadního materiálu s obsahem keratinu a tuku, v tomto případě chrupavek či zbytků po separaci masa. Hydrolyzát byl připravován při 120°C v kyselém prostředí vytvořeném přídavkem kyseliny jablečné při pH 4,2 v tlakovém míchaném reaktoru s regulací teploty. Výsledný hydrolyzát obsahuje směs aminokyselin a ve vodě rozpustných peptidů, biogenní prvky.
    Ekonomické parametry: Výsledky prokázaly, že funkční vzorek - hydrolyzát, s ohledem na svůj obsah, který je závislý na reakční době, má složení uplatnitelné pro přípravu komerčního preparátu ve formě gelu pro zevní aplikaci, či pro přípravu komerčního preparátu pro perorální aplikaci.
    Grant CEP: GA TA ČR(CZ) TN01000048
    Institucionální podpora: RVO:67985858
    Klíčová slova: proteins * hydrolyzate * animal waste
    Obor OECD: Chemical process engineering

    Hydrolyzát obsahující osové proteiny byl připraven tlakovou hydrolýzou za zvýšené teploty a sníženého pH z živočišného odpadního materiálu s obsahem keratinu a tuku, v tomto případě chrupavek či zbytků po separaci masa. Výsledný hydrolyzát obsahuje směs aminokyselin a ve vodě rozpustných peptidů, biogenní prvky. Jeho složení umožňuje uplatnění pro přípravu komerčního preparátu ve formě gelu pro zevní aplikaci, či pro přípravu komerčního preparátu pro perorální aplikaci.

    The hydrolyzate containing axial proteins was prepared by pressure hydrolysis at elevated temperature and reduced pH from animal waste material containing keratin and fat, in this case cartilage or meat separation residues. The resulting hydrolyzate contains a mixture of amino acids and water-soluble peptides, biogenic elements. Its composition allows its use for the preparation of a commercial preparation in the form of a gel for external application, or for the preparation of a commercial preparation for oral application.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0322410

     
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    TN010000048_01_V007.docx0616.8 KBAutorský postprintvyžádat
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.