Počet záznamů: 1  

Predicted sea-ice loss will terminate Iceland's driftwood supply by 2060 CE

  1. 1.
    SYSNO0558440
    NázevPredicted sea-ice loss will terminate Iceland's driftwood supply by 2060 CE
    Tvůrce(i) Kolář, Tomáš (UEK-B) [VS1] RID, ORCID, SAI
    Rybníček, Michal (UEK-B) [VS1] RID, ORCID, SAI
    Eggertsson, O. (IS)
    Kirdyanov, A. (RU)
    Čejka, Tomáš (UEK-B) [VS1] ORCID, SAI, RID
    Čermák, P. (CZ)
    Žid, T. (CZ)
    Vavrčík, H. (CZ)
    Büntgen, Ulf (UEK-B) [VS1] RID, ORCID, SAI
    Korespondující/seniorKolář, Tomáš - Korespondující autor
    Zdroj.dok. Global and Planetary Change. Roč. 213, JUN (2022). - : Elsevier
    Číslo článku103834
    Druh dok.Článek v odborném periodiku
    Grant EF16_019/0000797 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, CZ - Česká republika
    Institucionální podporaUEK-B - RVO:86652079
    Jazyk dok.eng
    Země vyd.NL
    Klíč.slova climate-change * victoria island * arctic-ocean * viking age * timber * circulation * indicator * transport * origin * record * Arctic Ocean * Climate change * Dendrochronology * Driftwood supply * Global warming * Sea-ice dynamics
    Spolupracující instituce Mendel Univ Brno, Fac Forestry & Wood Technol, Dept Wood Sci & Technol, Brno 61300, Czech Republic
    Iceland Forest Res Mogilsa, IS-116 Reykjavik, Iceland
    Fed Res Ctr, VN Sukachev Inst Forest SB RAS, Krasnoyarsk 660036, Russia
    Siberian Fed Univ, Inst Ecol & Geog, Krasnoyarsk 660041, Russia
    Masaryk Univ, Fac Sci, Dept Geog, Brno 61300, Czech Republic
    Mendel Univ Brno, Fac Forestry & Wood Technol, Dept Forest Protect & Wildlife Management, Brno 61300, Czech Republic
    Univ Cambridge, Dept Geog, Cambridge CB2 3EN, England
    Swiss Fed Res Inst WSL, CH-8903 Birmensdorf, Switzerland
    URLhttps://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0921818122001011?via%3Dihub#!
    Trvalý linkhttp://hdl.handle.net/11104/0332113
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.