Počet záznamů: 1  

Frakce hydrolyzátů s optimalizovaným obsahem osových proteinů TN01000048/01-V012

  1. 1.
    SYSNO0547126
    NázevFrakce hydrolyzátů s optimalizovaným obsahem osových proteinů TN01000048/01-V012
    Překlad názvuFraction of hydrolysates with optimized content of axial proteins TN01000048/01-V012
    Tvůrce(i) Šolcová, Olga (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Rousková, Milena (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Šabata, Stanislav (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Hanika, Jiří (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Jandejsek, Z. (CZ)
    Fulín, T. (CZ)
    Vyd. údaje2021
    PoddruhFunkční vzorek
    Int.kódhydrolyzát, osové proteiny
    Technické parametryHydrolyzáty z kuřecího peří a zbytků skeletů po oddělení masa, byly posuzovány s ohledem na morfologii, proliferaci, viabilitu, metabolickou aktivitu a množství ECM u lidských chondrocytů. Každý test byl prováděn při koncentracích v rozsahu 5-20 % v kultivačním médiu.
    Ekonomické parametryZ provedených experimentů vyplývá, že po testování deseti připravených funkčních vzorků hydrolyzátů, přičemž každý byl testován v pěti koncentracích, byl vyhodnocen jako nejvhodnější funkční vzorek s obsahem 20 % hydrolyzátu z drůbežího odpadního materiálu. Produkt je uplatnitelný jako chondroprotektivní přípravek pro zevní či perorální aplikaci.
    Název vlastníkaÚstav chemických procesů AV ČR, v.v.i - Rabbit Trhový Štěpánov, a.s.
    Číselná identifikace130/2002 Sb.
    Druh dok.Prototyp, metodika, f.vzorek, aut.software, apl.výzkum-normy, u.vzor
    Grant TN01000048 GA TA ČR - Technologická agentura ČR, CZ - Česká republika
    Institucionální podporaUCHP-M - RVO:67985858
    Jazyk dok.cze
    Země vyd.CZ
    Klíč.slova hydrolyzate * axial proteins * animal waste
    URLhttp://hdl.handle.net/11104/0323464
    Trvalý linkhttp://hdl.handle.net/11104/0323464
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    TN0100004801_V012.docx01.8 MBAutorský postprintvyžádat
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.