Počet záznamů: 1  

Peletizované osivo řepky

  1. 1.
    SYSNO0502233
    NázevPeletizované osivo řepky
    Překlad názvuPelleted oilseed rape seeds
    Tvůrce(i) Bárnet, M. (CZ)
    Pluhař, P. (CZ)
    Mráz, J. (CZ)
    Frantík, Tomáš (BU-J) ORCID, SAI
    Baldassarre Švecová, Eva (BU-J) ORCID
    Mrnka, Libor (BU-J) RID
    Schmidt, Christoph Stephan (BU-J) ORCID, RID
    Vosátka, Miroslav (BU-J) ORCID
    Vyd. údaje2018
    PoddruhFunkční vzorek
    Int.kódWP4_A1c
    Technické parametryPeletizace byla provedena obalovací směsí složené ze škrobu a jílů v poměru 1:5 (w/w), aplikované v poměru s osivem 1:1 (na 20 g osiva řepky bylo použito 20 g obalovací hmoty včetně přidané živinové složky). Hmotnost tisíce semen (HTS) obalovaného osiva činí 5,48 g (jde o 35 % nárůst hmotnosti oproti neobalovanému osivu), obalovaného osiva s přídavkem 4. živiny 5,50 g (také 35 % nárůst hmotnosti oproti neobalovanému osivu) a obalovaného osiva s přídavkem houbového preparátu 5,40 g (jde o 33 % nárůst hmotnosti oproti neobalovanému osivu). Průměrná velikost semene dosahuje u kontrolního neobalovaného osiva 2,03 ± 0,03 mm (průměr ± střední chyba průměru), u obalovaného osiva bez aditiv 2,03 ± 0,03 mm (jde o 6 % nárůst oproti neobalovanému osivu), u obalovaného osiva s 4. živinou 2,10 ± 0,03 mm (jde o 10 % nárůst oproti neobalovanému osivu) a u obalovaného osiva s houbovým preparátem 2,07 ± 0,03 mm (jde o 8 % nárůst oproti neobalovanému osivu).
    Ekonomické parametryPoužití obalovaného osiva s živinovou/houbovou složkou představuje výrazný potenciál pro nárůst výnosu osiva na úrovni kolem 5 %.
    Název vlastníkaAGRA Group, a.s. - Botanický ústav AV ČR, v. v. i.
    Číselná identifikaceV019
    Druh dok.Prototyp, metodika, f.vzorek, aut.software, apl.výzkum-normy, u.vzor
    Grant TE01020080 GA TA ČR - Technologická agentura ČR
    Institucionální podporaBU-J - RVO:67985939
    Jazyk dok.cze
    Země vyd.CZ
    Klíč.slova pelleting * oilseed rape * seeds
    Spolupracující instituce AGRA GROUP a.s. (Česká republika)
    Trvalý linkhttp://hdl.handle.net/11104/0294325
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.