Počet záznamů: 1  

Literárněhistorická koncepce bulharských badatelů k problematice bulharské literatury 20. století („roky literatury“ a jejich teoretická úskalí)

  1. 1.
    SYSNO ASEP0507857
    Druh ASEPR - Recenze
    Zařazení RIVO - Ostatní
    NázevLiterárněhistorická koncepce bulharských badatelů k problematice bulharské literatury 20. století („roky literatury“ a jejich teoretická úskalí)
    Překlad názvuA Historical Conception of Bulgarian Literary Scholars on Bulgarian literature of 20th century („The years of the literature” and their theoretical difficulties)
    Tvůrce(i) Mikulecký, Jakub (SLU-S) ORCID, SAI
    Zdroj.dok.Slavia. - : Slovanský ústav AV ČR, v. v. i. - ISSN 0037-6736
    Roč. 88, č. 1 (2019), s. 80-84
    Poč.str.5 s.
    Forma vydáníTištěná - P
    Jazyk dok.cze - čeština
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovaBulgarian literature after World War II. ; De-Stalinization in Bulgarian literature
    Vědní obor RIVAJ - Písemnictví, masmédia, audiovize
    Obor OECDSpecific literatures
    Institucionální podporaSLU-S - RVO:68378017
    UT WOS000483325700008
    AnotaceRecenze kriticky hodnotí sborník „1962. Godinata na izmamnata svoboda. Razmrazjavane v literatura. Novoto pokolenie v poezijata” z roku 2013, jehož editorem je bulharský literární historik Plamen Dojnov. Recenze se snaží poukázat na některá teoretická úskalí současných badatelských přístupů k problematice bulharské poválečné literatury.
    Překlad anotaceThe review focuses on the compilation „1962. Godinata na izmamnata svoboda. Razmrazjavane v literatura. Novoto pokolenie v poezijata” from 2013, whose editor is Bulgarian literary historian Plamen Doynov. The review makes an effort to point some theoretical difficulties of recent scholar attitudes towards Bulgarian literature after World War II.
    PracovištěSlovanský ústav
    KontaktDana Pilátová, pilatova@slu.cas.cz, Tel.: 224 800 262
    Rok sběru2020
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.