Počet záznamů: 1  

The impact of interactions between NOM on coagulation

  1. 1.
    SYSNO ASEP0453706
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVZáznam nebyl označen do RIV
    NázevThe impact of interactions between NOM on coagulation
    Tvůrce(i) Barešová, Magdalena (UH-J) RID, ORCID, SAI
    Pivokonský, Martin (UH-J) SAI, ORCID, RID
    Načeradská, Jana (UH-J) SAI, ORCID, RID
    Henderson, R.K. (AU)
    Vyd. údaje2015
    Poč.str.2 s.
    AkceIWA Specialist Conference on Natural Organic Matter in Drinking Water
    Datum konání07.09.2015-10.09.2015
    Místo konáníMalmö
    ZeměSE - Švédsko
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Klíč. slovacoagulation ; algal organic matter ; humic substances
    Vědní obor RIVBK - Mechanika tekutin
    CEPGAP105/11/0247 GA ČR - Grantová agentura ČR
    Institucionální podporaUH-J - RVO:67985874
    AnotaceThe paper deals with the influence of interactions between humic acid (HA) and bovine serum albumin (BSA, representing algal proteins) on their coagulation by aluminium sulphate. The results of jar tests with BSA/HA mixtures and with single compounds (HA or BSA) were compared. For the BSA/HA mixture, the removal rates were higher and dose of coagulant substantially lower than for coagulation of single HA indicating the positive effect of BSA-HA interactions on coagulation. BSA/HA mixture coagulated even in the absence of coagulant at pH < 4.5. The results showed that increases in organic content in source water due to the release of algae products may not necessarily entail deterioration of the coagulation process and a rise in coagulant demand.
    PracovištěÚstav pro hydrodynamiku
    KontaktSoňa Hnilicová, hnilicova@ih.cas.cz, Tel.: 233 109 003
    Rok sběru2016
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.